Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kuřátko

03. 02. 2011
0
7
1562
Autor
FAE BOMB

Origoš třeba tu: http://www.nasedetatko.com/index.php?skupina=40&detail=skupina&pismeno=&id=15 Je to ale jen pro silné povahy. Málem jsem si poblil počítač...

 

 

Kuřátko

 

Jak to bylo, pohádko?

Umřelo nám kuřátko....

Za zahradou mezi poli,

chcípá, chcípá,

vše ho bolí...

Ve vysokém obilí,

bude mrtvé za chvíli!

Až pak budeš pod drnem,

snad si na tě vzpomenem!

To mu řekla pšenice,

bavíce se velice.

Kuře vešlo v pole lán,

kde ho sežral partyzán!!!

 

 

 

 


7 názorů

ArnieR
04. 03. 2011
Dát tip
No, třeba Sládkova Cestička k domovu byla celkem plodná:D. A chápu, mě to baví taky. Psaní není nic, než psychoterapie či zábava:).

FAE BOMB
03. 03. 2011
Dát tip
ArnieR, děkuji. Je jen škoda, že už čítanku nemám a už si nepamatuju, co tam všechno bylo. Jako zdroj inspirace by to určitě bylo super. Sice přiznávám, že vzít nějakou infantilní básničku a zakroutit jí krkem je docela laciný, ale mě to prostě baví... :-)

ArnieR
03. 03. 2011
Dát tip
Náhodou... mě to tedy dost rozsekalo. Ne, že bych se chtěla MarKa dotknout, ale nechápu, co by chtěl obsahově podchycovat v parodii na Kuřátko.:D Navíc mi to připomíná zlaté časy základní a střední docházky, kdy jsem měla takhle přilepšenou polovinu čítanky.:) Díky.

FAE BOMB
04. 02. 2011
Dát tip
Snažil jsem se maximálně držet originálu. Ten jsme se museli učit ve školce, teda aspoň myslim. No, takže tohle je taková malá pomsta... :-)

MarK.
04. 02. 2011
Dát tip
..trapne nie, len mi to pride dost odflaknute - stavias na rymi, pricom obsah ta asi az tak nezaujima - skor by som sa nesnazil hrat na branicu, ale na celkovy kontext slov s dejom - teda myslienka by mala byt skutocne myslienkou, nie len nocnou poluciou!:);)

FAE BOMB
04. 02. 2011
Dát tip
Děkuji za názor. Jak jsem zasil, tak jsem sklidil...

zasil
04. 02. 2011
Dát tip
trapný

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru