Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Krajino rozloupnutých jader

10. 02. 2011
6
9
840
Autor
Tiky

Štěrk není ještě písek
a už ne skála
...na půli v pavučině cesty
Tu padáme...
a zas a znova
Zraněni o mezičas skal
Do čerstvých ran
kladeš nám jádra ještě hořká
A my...běsnící...
tlučeme kámen po kameni
...ti, co se teprv učí chodit

Krajino s modří za očima
učíš nás vnímat křehký čas
v kterém se něco započíná
a týká se to jader v nás...


9 názorů

Tady
28. 02. 2011
Dát tip
Michale Té, oceňuju Tvoji reakci. Díky. Ať se Ti daří. Zbora: díky za to, cos napsal. S Michalem to v dobrém uzavíráme a jinak chápu, že takhle to prostě vypadá.. ale i tak očekávám od kritizujících určitou slušnost a konstruktivnost. Nevím, proč bych z toho slevoval. Ať se Ti daří!

Michal Té
18. 02. 2011
Dát tip
Promiňte, asi jsem měl špatnou náladu.

Zbora
15. 02. 2011
Dát tip
Tady, měl jsem avi, tudíž předpokládám, že se mám vůči tomu, co píšeš nějak vymezit :) Souhlasím s Tebou, to jistě, nicméně jsme bohužel na webu, kde vše podléhá rychlé spotřebě a podle toho to také vypadá - nevyplatí se dávat si práci s obsáhlejší reakcí, která 1. rychle zmizí i s dílem z hlavní strany (reakci nepíšeme jen pro samotného autora, žeano?), 2. pokud se chce někdo aktivně vyjadřovat pod díly, má jich tu k dispozici tolik, že nemůže reakcím věnovat více času, než pár minut (osobně mám navíc zkušenosti, že pokud napíšeš jednu obsáhlou reakci pod jedno dílo, vzápětí se dozvíš, že jsi elitář a proč nepíšeš stejně obsáhlé reakce i pod díla další). Písmák, a internet obecně je postaven na tom, že vyžaduje od uživatele primárně schopnost mezi názory vybírat. Takže reakci michala té považuji za naprosto legitimní. Sdělil své pocity a je na uživateli, co si z nich bude nebo nebude chtít vzít. To, že je to reakce naprosto nicneříkající, zbytečně osobní, která se s klidem dá napsat bez rozmyslu kamkoli, je už věc jiná...

Tady
14. 02. 2011
Dát tip
Michale Té, trochu jsem se pozastavil nad Tvojí kritikou. Nechápu totiž, k čemu taková kritika, kterou jsi napsal, je. Jednak je celá negativní a není ani dost konkrétní. Takže opravdu nevím, jak by se z ní Tiky případně mohla nějak poučit. Mohl bys tedy svou kritiku konkretizovat? Ostatně, myslím, že říci něco pozitivního taky není od věci, ledaže Ti připadá, že tam opravdu nic takového není. Sám jsem z té básně nebyl tak nadšený jako z jiných Tikyných textů, ale stále mi přijde dobrá. Skutečně, pokud už se pouštíš do kritiky, vlastně očekávám od Tebe a od kohokoli, že do toho vložíš více energie a konkrétnosti. Nic ve zlém a osobní to taky není. Pěkný večer.

slivaka
11. 02. 2011
Dát tip
Ju Lu t.*

Tiky
10. 02. 2011
Dát tip
Díky za vaše názory. Nemyslím sice, že by mi chyběla inspirace, protože píšu jen když mám o čem. Navíc je tento text součást většího celku, na kterém pracuji už devět let, má vývoj i příběh. Nejsem tu ovšem abych své texty hájila a proto ještě jednou díky, že jste četli, psali a přemýšleli!

Michal Té
10. 02. 2011
Dát tip
moc umělé, strojené a tak, asi ti chybí nějaká pořádná inspirace

coura
10. 02. 2011
Dát tip
mám problém s první osobou množného čísla, takže nevím...

Zbora
10. 02. 2011
Dát tip
Jakoby z ní čpěla doba Tvých oblíbených básníků. Když se na to budu chtít dívat tímto pohledem, připadá mi fajn.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru