Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

aktuální doktorská úvaha

11. 02. 2011
26
30
4214
Autor
aleš-novák

od prvního března budou některé nemocnice řízené dálkově. Vzhledem k nedostatku lékařů vymyslel tým ministra zdravotnictví, inspirován kultovní knihou a filmem, převratnou metodu, jak prostřednictvím moderní techniky dokáže jeden lékař ovládat práci v několika nemocnicích najednou. Celá akce dostala krycí název

Skypem,

prosím.


30 názorů

Toscana
28. 02. 2011
Dát tip
a věříš, Aleši, že by mě ani nepřekvapilo, kdyby to MZ opravdu hodlalo takhle dělat? :o))))))) *t

Markel
22. 02. 2011
Dát tip
:-))kde ty na to chodíš??-T

Ó
12. 02. 2011
Dát tip
...jak příště lékařům věřiti, když zjevně mají nás u řiti... ovšem teď vážně... mluvčí zdá se býti vůdcem... psychóza /davová/ pak našim škůdcem ...

Velmi výstižné. Tip!

moorgaan
11. 02. 2011
Dát tip
dokud clovek nejde k doktorovi je docista zdravej.. ..ten skype beru- !

Květoň: přesně tak. Již staří latiníci...Si tacuisses, philosophus mansisses (kdybys mlčel, zůstal bys filosofem)

Prosecký - Ve spotřebě piva, tuším.

Edvine, proto by se blbci neměli umlčovat. Mlčící blb se nepozná.

Edvin: tak nějak si představuji reakci našeho ministra, až první týden v březnu bude zdravotnictví fungovat."Nepotřebujeme těchto 3000 doktorů".

Alegna
11. 02. 2011
Dát tip
no vida, věechno špatné je k něčemu dobré :-)))

Prosecký
11. 02. 2011
Dát tip
Květoni, cituji tě: "A zas budeme mít v něčem prvenství." Říkáš zase, v čem jsme tedy už byli?

Edvin1
11. 02. 2011
Dát tip
Jaká legrace, Alešu? Myslíme to upřímně... :-) Ještě něco o dochtorech: Před pár lety v Německu stávkovali zubaři. V celé zemi, a to kvůli požadavku zvýšení sazeb za své úkony. V televizní debatě se ministr zdravotnictví, starý lišák, zeptal zástupců stávkujících, jak že si představují tu svou lékařskou etiku, když nechají pacienty bez pomoci. Dost nejapně vyhlížející zubař na to odpověděl, že péče je několika vybranými nestávkujícími lékaři zajištěna. Ministr promptně reagoval konstatováním, že pak jsou ti stávkující očividně nadbyteční. Je to bída, když si někdo za svého mluvčího vybere troubu.

pánové, vy si z toho děláte legraci, ale jeden můj kamarád tohle zažil na vlastní kůži v Bulharsku. Zranil se při potápění, vyhledaný lékař ho dovezl do nemocnice, kterou měl zřejmě v pronájmu, odemkl, prošli kolem několika pokojů s pacienty až na operační sál...jinak nikde žádný jiný personál...proč by to nešlo i u nás? :o)

Edvine, to je nápad! Samoobslužné nemocnice! A zas budeme mít v něčem prvenství.

Edvin1
11. 02. 2011
Dát tip
A ještě: Nejlepší způsob, jak lékaře naštvat, je zdravě žít.

Edvin1
11. 02. 2011
Dát tip
P.S. Moje lékařka mne léčí podle toho, co jí sám řeknu. Dohodli jsme se, že si v budoucnosti budeme telefonovat. (Vlasta Burian navrhnul svému ortopédovi, že když jeho nohu nepotřebuje vidět, že mu příště pošle po poslíčkovi svoje kalhoty.)

Edvin1
11. 02. 2011
Dát tip
Kdysi jsem kdesi četl o maníkovi, co si pomocí zrcadla sám vyoperoval slepé střevo. Si to představte - absolvování krátkého kurzu a zrcadlo a skalpel do batohu - a už zde máme možnost operace rychlejší, než za té zmíněné slavné arabsko- izraelské války.

Prosecký
11. 02. 2011
Dát tip
Nejjednodušším řešením je, že se budeme každý léčit sám. Však ono se zace nic tak strašného nestane.

A.H.
11. 02. 2011
Dát tip
*

:D

..akorát ža jim nic jiného nezbude..

když Češi neradi vidí ten americký Radar...

..já bych vsadila na MASCH.. okoukané to je..no ne?

Sršáň
11. 02. 2011
Dát tip
No je ale u nich byl válečný stav a šlo o přesun přímo z frontové line.

tak uvidíme, jaké rekordy padnou v březnu u nás :o) btw: víte, že v slavné černobílé sanitce byl kromě operačního stolu i stůl pitevní?

Sršáň
11. 02. 2011
Dát tip
Mimochodem prý nejrychlejší přesuny na operační stůl byly v Jom Kippurské válce (1973) kdy to trvalo cca 25minut.

Sršáň
11. 02. 2011
Dát tip
ta metoda je naprosto vynikající, byla vyvinuta americkou armádou a pokud vím tak cílem té metody je dostat během několika desítek minut člověka na operační stůl (speciálně upravený kamion) a doktor může vzdálenou robotickou rukou operovat. Malá operace pro člověka velká pro lidstvo. Představa že mě operuje opravdu odborník a ne nějaký "Cvach" je prostě skvělá

neházel bych flintu do žita. Při laparoskopických operacích taky doktor postupuje jen podle toho, co vidí na monitoru :o)

Diana
11. 02. 2011
Dát tip
To to bude vypadat! :-)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru