Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Volání zevnitř

18. 02. 2011
11
17
2337

"Toužím po slunci, o němž vím, že by mě teď ještě spálilo." Adalbert Ludwig Balling (přel. Anděla Janoušková)

 

 

 

 

Černá díra v hrudníku
čeká na světlo
vesmírné lodě

 

 

 

 

 


17 názorů

synáček
25. 03. 2011
Dát tip
*

pété
20. 02. 2011
Dát tip
Toužím po slunci, o němž vím, že by mě teď ještě spálilo... tahle veta je na tom to nejsilnejsi...

pété
20. 02. 2011
Dát tip
Toužím po slunci, o němž vím, že by mě teď ještě spálilo... tahle veta je na tom to nejsilnejsi...

Noneta
18. 02. 2011
Dát tip
kmalinký hvězdince jedině malinký básně... :)

Tangens_Omega36: děkuju za zastavení a kritiku :-)

MarK.
18. 02. 2011
Dát tip
..vynikajuci prolog!;)

:-) díky a viz prolog :-)

MarK.
18. 02. 2011
Dát tip
..vsetci sme ministri svojho vnutra i vladcovia svojich chyb, ktore najradsej ukazujem na inych (tiesnovych ) ministroch! :)

chybí mi tu tlačitko Like pro komentáře :-)) pěkně jsi mi to rozklíčoval, děkuju, je v tom kousek tebe, vnitřního boje :-) i kousek mě, touhy po světle... a třeba ten vnitřní boj mám v sobě někdy taky, jen si to nechci přiznat ;)...

MarK.
18. 02. 2011
Dát tip
..je dobre, ze sa s tym nestotoznujes! (to znamena, ze mas svoj vlastny nazor, za ktorym si stojis - a to ja mam rad!) ..cize kedze si zacala s vysvetlovanim, mozem i ja pokracovat: 'cerna dira' (clovek s hanbou, strachom ve vnitr), 'ceka na svetlo' (tuzi po prijati,milosti, odpusteni) ..cize ja som to ponal z tohto uhla pohladu! :);) 'vesmirne lode' (nebe, Boha) 'pohlcena zari Bozi' (pohltena dobrom, neskazenostou,svetlom i odpustenim) 'odmita zrazu nastoupit' (zrazu to, co vsetko chcel/a, zrazu odmieta a uz to nechce - bojuje sam so sebou) 'a jit dal' (odmieta sa pohnut z miesta a spravit ten krok, ktory by ho (ju) zbavil tej ciernej diery v hrudniku, v srdci)

nebo čeká, ona volá, že čeká! :-)

hmm, zajímavé řešení, díky ;)... problém je, že se s tím moc neztotožňuju, nějak mi to mění význam nebo co... "odmítá zrazu nastooupit" - tohle tak necítím... vesmírná loď je Bůh... kdo odmítá nastoupit? On? To bych neřekla... spíš někdo/něco mu brání, aby ta černá díra ho pohltila... ale i tak ne, černá díra prostě čeká, až bude ten správný okamžik...

MarK.
18. 02. 2011
Dát tip
..a co takto: Černá díra v hrudníku čeká na světlo vesmírné lodě pohlcená záři Boží odmítá zrazu nastoupit a jít dál/ven. ..? ;)

diky, ono to puvodne bylo delsi, asi o dva verse :D, ale prisly mi nadbytecne a vserikajici a nehodil se mi tam ten rym... (na pohlcení záře / Boží tváře)

MarK.
18. 02. 2011
Dát tip
..trosku malo i na miniaturu (ale celkom prijemny az haikuoidny zavan z toho ide:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru