Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ranní Anděl

01. 03. 2011
12
23
2796
Autor
NightStalker

Ranní anděl přišel ke mě

Se zlomeným srdcem

Hledající odpověď

 

S nadějí umírající naposled

Řekl odpusť mi

Chci ti rozumět

 

Za ruku tě vzít

Políbit

Navždy s tebou být

 

Celou noc protančit

Celým životem ladně plout

Na nic se neptat

Jen se milovat

 

A naplno žít

 

 


23 názorů

Fëanor
05. 07. 2011
Dát tip
ACA: Ženšťino nešťastná, ve svém věku bys už aspoň mohla mít trochu soudnost! :( Tomu ani nemá smysl se pokoušet nějak oponovat. Tak jen dodám, aby to bylo úplně zřejmé: Tato i jiné moje kritiky k autorovi jsou psány v čistě literární rovině. Nepolemizuji s jeho názorem na život, vesmír a vůbec. Má právo si myslet a prožívat, co chce, a když o tom napíše dobrou báseň, smeknu, i kdyby to bylo jakkoliv v rozporu s názory mými. Jen tak pro vlastní klid jsem si prošel všechny kritiky, které jsem tu na Písmáku napsal od naší velké a zbytečné diskuse onehdá, což už je v podstatě půl roku. A mohu zodpovědně prohlásit, že jsem nenapsal ANI JEDNU negativní kritiku, kterou bych nemyslel zcela vážně, nesnažil se v ní být konstruktivní tak, aby kritizovanému přinesla nějaký zpracovatelný užitek, nebo byl _samoúčelně_ jízlivý a rýpavý. Moje snaha je nepochybně limitována mou úrovní znalostí a vkusu a výsledky nejsou tudíž dokonalé a všespasitelné. Je třeba si z toho vybrat. Ale trvám na tom, že zcela v souladu s tím, k jakému účelu byl tento server zřízen a jak je to v současnosti prezentováno, je stejně legitimní ty kritiky psát, jako tady má každý právo psát své texty.

Fëanor
28. 06. 2011
Dát tip
V době, kdy to čtu má tenhle text 12 tipů, což je dost na to, aby mělo smysl se k němu hlouběji vyjadřovat. Tolik infinitivů! Myslíš, že je to dobře? Gramatický rým, dtto. Anděl je velice nabité slovo. Kdyby nebylo tolikrát použité (míněno v literatuře obecně), až jsme si zvykli, trhalo by rovnou hlavu. Myslíš, že se hodí do textu, který aspiruje (ostatně to tu někdo napsal) na vyjádření myšlenky prostým způsobem? Všechna srdce jsou v básních zlomená a všichni hledají odpovědi a naděje vždy "umírá naposled". Ostatně každé umírání v naší realitě je naposled. Mělo by vůbec smysl v tak vypjatém okamžiku deklamovat, že chci být s někým jen na chvíli? Mělo by smysl protančit jen kousek noci? Stálo by za zapsání, kdyby někdo plul značne neladně? "Jen se milovat..." Neprozrazuj, nechceš-li, ale kolik Ti je vlastně let? Co zbývá? Naplno žít. To chceme všichni, a pokud už ne, tak jsme vážně v hajzlu. (Což se občas stává.)

Díky Rob... : )

Robinia
08. 03. 2011
Dát tip
*

Díky Seb...

Sebastiana
03. 03. 2011
Dát tip
T

Díky Natali : )

Dílo které zaujme a ještě vykouzlí úsměv je prosté už tak povedené. Když se k němu ještě přidá dobré zpracování, nejde to neotipovat:).T

Díky Moc Giggle : )

Děkuji Ti Moc....

Díky Ti Moc...

Díky Vám : )

synáček
01. 03. 2011
Dát tip
Krásný sen... *

Parádní!!! ;)

Alegna
01. 03. 2011
Dát tip
ano *

Díky A....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru