Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Horizontální

08. 03. 2011
29
28
3037
Autor
Ferry

V osmnáctým patře hotelu Horizont

nasávám v baru

za oknem, kde jsem chtěla pozorovat

slíbený  vidění

mlha jak deka, jak mlíko

vzteknout se je málo

 

„Hory zatáhly rolety“

směje se mlaďoch z fitka

tenhle kec zaševelenej privátně

mě stál už tři tisíce

(ale dvaatřicet prvotřídních molárů potřebuje svý)

 

sob na jeho svetru

jen po mně vyjet

(civí lidožroutsky)

 

Jak Hana s Marií na jezeře

tesám díru do ledu

(okna ve vyšších patrech se nedají otevřít)

a závidím i tý míň šťastný

                                           že jí se ukázalo......


28 názorů

Ferry
13. 03. 2011
Dát tip
ďďď

Štírka
13. 03. 2011
Dát tip
fajn..t*

slivaka
11. 03. 2011
Dát tip
hm*t.

Hezké o těch veslech, takové hodně cimrmanovsky absolutní. Děkuji za povzbuzení, vždyť...... ...knihy, kytara,kolo jízdní, moře, pádlo nebo veslo, - primitívní hmotné statky léčí hravě hlavy horké ba i lásky zmatky!!! Zdar a sílu! J.Š.

Bíša
10. 03. 2011
Dát tip
*

Ferry
10. 03. 2011
Dát tip
Zas budeš na duši zdráv a vesel, drž se jen, hochu, lyriky vesel :)

Ferry, promiň, nemám dnes moc dobrý den, proto ty sleeny. Já jsem jinak přesvědčený hradečák tělem i duší. Jen mi je líto,že ani já jsem nedokázal víc pro naše město zatím udělat. Ale to poslední se dá změnit. To je na vyšší moci nezávislé. Jinak tyhle poslední verše, viz. Horizontální, mne celkem "ranily" na dosti mém citlivém místě. Tedy nic proti tvým veršům, spíše naopak. Promiň, vždycky jsem si myslel, že jsem chlapák, kterého nemůže nic jen tak narychlo rozhodit. A vídíš, přece se stalo! Ale nejsou na "vině" tvoje verše. Opak bude blíže pravdě. Dostal jsem zase od života malou přes hubu a zde u tvých veršú si lízám rány. Takže děkuju. Aspoň jsem pod tvým vlivem zase něco po dlouhé době napsal. Cherchez la femme! Zdar a sílu! J.Š.

Ferry
10. 03. 2011
Dát tip
To je mi líto, o Hradci slýchám jen to nejlepší, pokud jde ovšem o jeho půvab a genius loci... O horách píšeš optimističtěji a krásně. Díky, žes adresoval mně !!! :)

Milá Ferry, závidím Ti i loukám, že můžeš být se svýmí Kačenkami a Honzíky vždy, kdy si vzpomeneš. Ano, ano jak říká Nestroy v Zlém duchu Lumpacivagabundusovi (prosím pěkně bez urážky):" "Teplo rodinného krbu je sen každé ku..y!" aneb "Každý touží po tom, co nemá!" Pec pod Sněžkou - nejlepší místo pro východočeské lyžování i milování. Zamiluješ-li si Pec, Studnu či Modrý důl, zdaleka je vidno dámo, pane že ty nejsi žádný vůl! Na Valšovkách k Sosně, trávu kdyby krávy vypásaly, krkonošké buchty tvarohem domácím, (ba i jogurtem) srdečně poutníky rády by vítávaly. Ale že klimatu pohoda nepřeje k Sosně tě dovedou bezstopé závěje!!!!!! J.Š. 10.3.2011 Hřibsko Zdar a sílu! J.Š. PS.: Včera jsem večeřel na Ještědu nad Libercem. V dobré společnosti a poměrně dlouho do noci. Když jsem zřel, noční Liberec-Reichenberg, uvědomil jsem si zcela zřetelně, kde udělali ti soudruzi z královéhradeckého kraje i magistrátu zlomovou chybu. Ano, Hradec Králové je sice jedno z nejlepších měst k bydlení, ale pracovat tvůrčím způsobem je zde téměř vyloučeno! Hradec Králové otevírá vlídnější náruč nyní právě jen státním úřerníkům, překupníkům, exekutorům obchodníkům s nemovitostmi a jiným principielně parazitujícím darmošlapům, kdežto průmyslá výroba odletěla z Hradce Králové kamsi k horám, podobně bez výstrahy a varování jako zvony do Říma. Kam se má člověk, toužící pracovat tvůrčím způsobem podít? Je dlouhodobým řešením utéct z HK někam do hor do Sudet? Nebo se alespoň některým královéhradeckým voleným zastupitelům otevřou oči, koňské klapky odpadnou do prachu dějin a oni konečně objeví, že bez průmyslu, tvůrčí výroby, kreativity i město tabulkově dobré k žití stává se pouhopouhým musejním exponátem, neživým megalomanským mastodontem? J.Š. 10.3.2011 Hřibsko

...ten sob je špičkový :D

Manuamanua
08. 03. 2011
Dát tip
Pěkné.

eeeeeeeeeee, kopýtka byly lepší!!! proč lidožravě?

moorgaan
08. 03. 2011
Dát tip
..kopytem sem kopytem tam..a uz je ten tam.-))

sveřep
08. 03. 2011
Dát tip
t včetně názvu

Robinia
08. 03. 2011
Dát tip
soba na svetru chtěla moje dcera recesistka, slíbila jsem jí ho uštrikovat ;-)

sob na svetru me dostal ;-DDDDD T

Ferry
08. 03. 2011
Dát tip
ď. všem laskavým hostům, připomínky jsem si vzala k srdci - viz.

..aha..no.. mi kopyta příjdou malebná..))))

nikotin
08. 03. 2011
Dát tip
sepotvkorunachstromu: Je to ošklivý slovo, nezvukomalebný a navozuje neeuforický asociace. Ale je to věc názoru, já to takhle mám, protože nemám rád přírodní Hrubínovskou natož agrární lyriku.

..ten rým mi vadí taky..) ..kopýtka jsou príma..)) ..proč jsou pro poezii kopyta jako zlý????????? ..mi to připomnělo ta panorámata z Homolkáču..))) ..fajn..)

Z okna je nádherný výhled na západ, východ, sever a jih. Také můžete pohledět nahoru a dolů. Pohled dolů je nejvíce inspirující, jelikož vidíte vlastní nohy. Pokud máte štěstí a dohlednost je dobrá, můžete dohlédnout až na vlastní boty. No, co byste chtěli za tři tisíce?

nikotin
08. 03. 2011
Dát tip
Rým deka-vztekla mi tam nesedí, stejně tak jako zdrobnělina "kopýtka" ( i slovo kopyta je pro poezii zlý ) a závěr je takový nijaký- bez emocí. Když si tohle odmyslím, tak je tam dost potenciálu a není to úplně špatné, tip*.

jejdavilda
08. 03. 2011
Dát tip
Žít jako člověk, chtít lepším být :D*

ruprecht
08. 03. 2011
Dát tip
*

Diana
08. 03. 2011
Dát tip
:-)*

Ferry
08. 03. 2011
Dát tip
dnes naposled (Kačenka a Honzík se mě držej za tepláky na každým kroku, ale ve snění nepřekážejí.... :)

chacha :o) na louce u hotelu Horizont jsme před spoustou let spali pod širákem, do hotelu jsme si šli vyčistit chrup :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru