Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dr. Jekyll - Mr. Vaud

Výběr: Pacer
16. 03. 2011
73
133
10532

Už několik let jsem skalním fanouškem lékaře, vědce, cestovatele, fotografa, spisovatele a zasloužilého reprezentanta v ženském tenise MUDr. Michala Jekylla, Ph.D., MBA, v literárním podsvětí známého pod krycím jménem Vaud.

Tento atlet barokního typu je natolik hyperaktivní, že jej prakticky nelze zachytit fotografickým přístrojem. Na každé fotce je rozmazaný, nebo alespoň namazaný.

Musí, neboť jest fotosenzibilem. Kožní fototyp číslo jedna, pravil by dermatolog. Proto nepoužívá drahé opalovací krémy s vysokým ochranným faktorem proti slunci a rovnou se potírá mastmi na spáleniny. Navzdory tomu přijal před lety zaměstnání ve slunném Španělsku, namísto aby budoval rozvinutý kapitalismus ve své zakaboněné vlasti.

Přesto, že již dosáhl věku, ve kterém bývá doporučováno zmoudřet, nedaří se mu to.

Ještě donedávna neohroženě brázdil vody Středozemního moře na dětském nafukovacím kajaku. Před Gaudího muzeem v parku Güell chytal ptáčky, cpal do nich párek s kyselou okurkou a omotával je nití, neboť se mu nezdáli dostatečně španělští. Své sousedy v okruhu několika bloků po nocích vytrvale přesvědčoval o platnosti rčení „co Čech, to muzikant“ soustavným bušením do bubnu djembe a troubením na vyhnilou eukalyptovou haluz, zvanou didgeridoo.

Záhy dosáhl toho, že byl druhdy shovívavými občany Barcelony vyhnán daleko za hranice Katalánska. Rómští immigranti, vyčkávající zde udělení politického azylu, ještě dlouho za ním nenávistně házeli pivní plechovky, protože jim, Čechům, zkazil ve Španělsku dobrou pověst.

Po kvapném exodu, když mu zbyl jen uzlíček platebních karet a tričko se Sandokanem, uchýlil se do hornatého a tím pádem nepřehledného Švýcarska. Konkrétně do města Basileje při hranicích s Francií a Německem, aby tak zvýšil své šance, bude-li opět kamenováním vyzván k emigraci.

Zpočátku jej zaskočilo, že domorodcům nerozumí ani slovo a pojal podezření, že Helvétové, tradičně prosti přehnané srdečnosti, mu jeho nerozumění schválně opětují.

Nemýlil se. Avšak nezahálel. Bylo mu jasné, že s výrazy jawohl, schnell a hände hoch, které znal z filmů, dlouho nevystačí.

Potloukal se tedy krajem ve společnosti námezdních perforátorů sýra, a než došel do kantonu Zürich, už schwitořil jazykem Schwizerdütsch jako rodný syn Viléma Tella. Bariéra netečnosti byla prolomena. Ne snad, že by jej starousedlíci hned přijali za svého, k tomu by bylo třeba vypsání celonárodního referenda, ale poznal to tak, že při setkání ho dámy vášnivě líbaly na veškeré tváře a to hned třikrát. Byv ctitelem žen všech věkových kategorií, něco mezi pedofilem a nekrofilem, pohotově si tento obyčej osvojil.

Když vám kupříkladu v Africe řeknou: „Máme rádi cizince, jako jste vy“, je to často pouze informace, že jste na nižším stupni potravního řetězce. Jestliže to však uslyšíte v xenofobním Švýcarsku, najmě v městě Zürichu, máte vyhráno.

Podpořen přízní dlouhého zástupu něžných pohlaví Vaud nelenil a se svým životopisem, hemžícím se superlativy, jal se ucházet o místo „Globálního ředitele pro záležitosti dýchání“, ve firmě, chrlící zaručeně přírodní, ekologické a prudce léčivé medikamenty.

Na pohovoru lišácky využil přehršle užitečných dovedností, jako - tvářit se i s chatrnými vědomostmi jako odborník, umět dlouho a zajímavě povídat o ničem a nebo banálnosti popisovat barvitě a složitě, čímž učinil na odtažité farmaceuty mohutný dojem. Když navíc přislíbil, že bude pracovat za polopenzi, reprezentovat firmu v nohejbale a ředitele personálního oddělení bude zásobovat slivovicí, ležela smlouva na stole.

Protože cesta k blahobytu se dá podniknout jedině za volantem snobského auta, schopného dosáhnout dvousetkilometrové rychlosti, neprodleně si takovéto vozítko pořídil, přestože řečené vlastnosti v této alpské zemi zřídka využije. Když ale k vozu dostanete slevu na dálniční známku a navíc praktickou sadu na její odstranění, kdo by odolal, že? Dokonce několikrát do týdne vypouští a zase nafukuje pneumatiky svého milovaného autíčka, aby v nich měl stále svěží a čerstvý alpský vzduch.

 

V současnosti toho, kromě ostudy, mnoho nedělá. Vlastně se živí cestováním zbůhdarma po světě a předstíráním učenosti. Přednáší moudra jiným vzdělancům, kteří mu platí vysoké obnosy za to, že jim řekne něco, co už dávno sami vědí, pouze jinými slovy.

Kontakt s domovem udržuje prostřednictvím telefonu iPhone, který je ohromně digitální, tekutě krystalický a obsahuje více praktických nástrojů, než legendární nůž Victorinox. Řadu podezřelých funkcí Vaud záměrně ignoruje, v obavách, že by mohl být teleportován na mateřskou loď Vesmírné federace. Ve volných chvílích, má-li jaké, sepisuje na něm fejetony. Při psaní spoléhá na automatickou korekci pravopisu textového editoru, následkem čehož vznikají absurdní slovní novotvary, které vzbuzují mylný dojem, že má smysl pro humor. Ani absence diakritiky na cizáckém výstřelku techniky jej však od psaní nedokáže odradit.

Nedávno jsem od něj obdržel zprávu, že po nocích tajně „hackuje“.

„To abych si dal pozor na citlivá data v počítači, že?“ vyptávám se, plný obav.

„Ale ne“, odvětil, „jenom se nudim, tak hackuju decky a prostirani.“


133 názorů

Aru
24. 08. 2020
Dát tip

jo, to se snažím sem nedávat úplně depresivní věci, ostatní mají už tak svých starostí. ale Písmáckej archív je teda fascinující, to tady můžu ležete nepřetržitě a pořád bude co objevovat, což je super. pokud je tu veselo, rád se přidám


Nu co, Aru, piš poutavě a s humorem, třeba pak o tobě sesmolím něco podobného. Když se budeš dívat pozorně, zjistíš, že tady je veselo pořád.


Aru
23. 08. 2020
Dát tip

žasnu co za skvosty je tady ukryto, tady muselo být veselo


Markel - děkuji za sebe i za kolegu Vauda.


Markel
02. 05. 2014
Dát tip

vše bylo řečeno výše, líbilo obsahově i stylově, můj šálek :-))) ***


Sigurrós
27. 02. 2013
Dát tip

*


Toscana
02. 05. 2011
Dát tip
I kdyby BG v reakci nezačal seriál, tak to rozhodně stálo za to, chechtala jsem se jako blázen a směju se ještě pořád při představě vyjevených španělských opeřenců odchytávaných Vaudem, aby je doplnil o patřičnou nádivku.... božééééé :o)))))))))

Toscano, sice nezaplatil, ale vytasil se s odvetou. Tím jsme se my, humoristi, neobvykle zviditelnili. A když se dva perou, třetí se směje, což Big George inspirovalo k seriálu medailonků o "blbůstkářích", kteréžto téma mu hravě vydrží na několik let. No, nestálo to za to?

Toscana
02. 05. 2011
Dát tip
Květoni, ty zvííííře!!! Co ti za takovou reklamu Vaud zaplatil? Snad tě neperforoval, když v tom má takovou zručnost ve Švýcarsku nabytou?? :o)))))))) *t (mj. zavírák Victorinox s asi 10 nástroji vlastním, jezdí se mnou mimo mou sídelní vísku vždy, protože nikdy nevím, který nástroj budu na cestách potřebovat, a tady je mám všechny pěkně po kupě)

BBarkku
23. 04. 2011
Dát tip
Přečti si sbírku povídek/či novelek či čeho >>Šepot ve tmě<< už je to dlouho, co tenhle typ literatury nečtu, ale tahle knížka stojí za to:) Lovecraft byl asi přecejen cvok izolovanej od společnosti a jeho fantazie ho dost možná ovládla...bla Výraz "veškeré tváře" mi připomněl tvory z vesmíru nebo z podzemí a dávných dob, které tak rád popisuje, přestože záhy dojde k tomu, že jsou až příliš děsivé a nepopsatelné:D V jiných knihách než výše zmíněné se mi zdá až moc blázen a je to tak zdlouhavé, že se to nedá číst, ale v šepotu je ještě správnej poměr klasickýho strašidelnýho příběhu a těch jeho fantasmagorií;) No a co se týče té smrti v zapomnění.. pamatuju se, že jsme se o něm i učili...je uznávanej jako jeden ze zakladatelů hororu. Četla jsem ho, když jsem četla Poea..je to klasik. Ale tys asi myslel v zapomnění, jakože byl chudáček sám.. Zakončím své lákání citací;) "Nejstarším a nejsilnějším lidským citem je strach. A nejstarším a nejsilnějším druhem strachu je strach z neznáma." (H.P.Lovecraft) čti a měj se;)

Tak jsem si musel najít toho Lovecrafta, abych věděl, jestli se mu chci podobat. Přiznám se, že je to tak na půl. Lovecraft byl americký básník, spisovatel, esejista, amatérský žurnalista, a autodidakt věnující se literární tvorbě v oblasti fantasy, science fiction a především hororu. Rovněž se zabýval velmi rozsáhlým amatérským studiem astronomie, chemie, geologie, historie, filosofie, psychologie, antropologie, literatury a architektury. Zemřel v chudobě a zapomnění. Hmmmm.

BBarkku
22. 04. 2011
Dát tip
:D nejprve mě dostaly "veškeré tváře" -to je představa poněkud Lovecraftovská;) A slyšitelný smích mohli jedinci v mé blízkosti zaznamenat, když jsem četla o Vaudově údajné "obavě z teleportace na mateřskou loď Vesmírné federace" :D To si opravdu zaslouží uznání* jeden z nejlepších fórků posledních staletí;) a "hackovani" taky dobrý:) povedlo se.supr:)

FAE BOMB
31. 03. 2011
Dát tip
Ač jsem již komentoval, pociťuji nutkavou potřebu vložit další komentář. Jsem nucen konstatovat, že mě ten tvůj fejeton inspiroval. Než se však začneš otevřenou dlaní surově mlátit do ramene a s povýšeným šklebem Mony Lisy odvětíš, že tě to vůbec nepřekvapuje, páč tě díky vysoký kvalitě tvorby kopíruje snad úplně každej, věz, že moje inspirace neni absolutně nijak literární, nýbrž pouze kulinářská. Poprvé v životě jsem uvařil španělský fógly a všem to nechutně moc chutnalo!

Yeziiinka
30. 03. 2011
Dát tip
Dala jsem si Tě za úkol, Květoni. Totiž zatímco tamtoho druhého (to jako Vauda, DrSc.) čtu při úplně každé návštěvě Písmáka, Tebe jsem nějakým nepochopitelným řízením vynechávala, a to i přesto, že Tvoje jméno tu vždy vídám a oblibuji! (Doma mi už od dětství kladli na srdce, že se nemám vyjadřovat jako "Ty"). Předem tedy děkuji za všechny zážitky, které mě ve Tvých dílech čekají :).

Yezule, to jsem moc rád, že jsem tě přiměl až k inkontinenci. Pokud je způsobená smíchem, není třeba se znepokojovat. To je zdravé.

Yeziiinka
29. 03. 2011
Dát tip
Prokristapána, to je nářez! Líbějí tu všichni odpustit, ale já jsem se při čtení smíchy málem počůrala... - tedy tip pro ty, kdo s něčím takovým mívají problém a naopak tabu pro ty, kdo ho až příliš nemají. :)

Anita09
22. 03. 2011
Dát tip
To bylo moc hezký, mně se teda taky líbili nejvíc ti ptáci a tričko se Sndokanem. Přidávám tip.

Bíša
22. 03. 2011
Dát tip
!!!

Pavlík my to taki říká že dost zlobým.)) hlavně mu vadí že mně furt něgdo balý, no.) trošku žárlý

Maeslo - je to jenom hra, ale kdo si hraje, nezlobí. S výjimkou Pavlíkovy Růženky, ta zlobí i když si hraje. Ale zlobí hezky. ((-:

nejsem zviklá tolik číst ale ti píšeš heski. sem se dot nasmála, pošlu tu Pavlíka až vstane. a dávám ti typ

8hanka
20. 03. 2011
Dát tip
"outtelektuál"....Květoni, kde na to chodiš? Tolko skvelych slovnych napadov pokope som snad este ani nevidela, perly aj v komentoch, skvele...

Maeslo
20. 03. 2011
Dát tip
Vskutku bravurní hra se slovy, od názvu až po mnohé výskyty v samotném textu. Prudce léčivé medikamenty... a ty pneumatiky :D

Moment, to je přece tvoje fronta. Popsal jsem tě tak poutavě, že dámy houfně upadají do bezvědomí.

Vaud
19. 03. 2011
Dát tip
8hnaka - musis na konec fronty - na Kvetone se to vyplati!

bahaha... nejkrásnější je čerstvý alpský vzduch v pneumatikách několikrát týdně (to se člověk sice asi trošku nadře, ale zjevně to stojí za to) :) t.

Sebastiana
19. 03. 2011
Dát tip
*

Pokud ta dlouhá fronta děvčat končí v Curychu, tak stojíš správně. (-:

8hanka
19. 03. 2011
Dát tip
prave som sa zamilovala...staviam sa na koniec dlheho radu a ...?))))

Armand
19. 03. 2011
Dát tip
Květoň: to je pravda :) Vaud: "Je černá a snadno se ladí!" haha, to mi připomnělo rozhovor muže a ženy? "Jaké máš auto?" "Modré.." odpoví žena. :)

Tangens - a to ještě každý titul získal v jiné zemi.

Armand - v tomto virtuálním světě beztoho nemáš nikdy jistotu, že takový chlápek skutečně neexistuje.

Vaud
19. 03. 2011
Dát tip
Náhodou na Dajánu a na Kokoř je céésta bohatě stačí :-)). Je černá a snadno se ladí!

Pche, prej kytara! Korejská napodobenina čínské kopie mexické imitace amerického nástroje pro začátečníky. Kvalita takového istrumentu se rovnou udává v kilojoulech!

Vaud
19. 03. 2011
Dát tip
Martine - Květoně jsem nikdy v životě neviděl, ale je to můj vzor a to nejen v Zumbě! Jen jednou se mnou asi dva dny nemluvi - kdýž jsem si koupil kytaru (poté, co jsem ho dlouze zpovídal) - označil jí za krabici na doutníky a do výčtu mých hudebních nástrojů jí vůbec neuvedl!

Armand
18. 03. 2011
Dát tip
výborný fejeton! ***** Vauda máš prokouklého skrz naskrz.:) Některé věty mě dostaly: "Bylo mu jasné, že s výrazy jawohl, schnell a hände hoch, které znal z filmů, dlouho nevystačí." nebo: "V současnosti toho, kromě ostudy, mnoho nedělá." "Při psaní spoléhá na automatickou korekci pravopisu textového editoru, následkem čehož vznikají absurdní slovní novotvary, které vzbuzují mylný dojem, že má smysl pro humor. " Bravo! Je znát, že musíte být velmi dobří přátelé :)

Armand
18. 03. 2011
Dát tip
výborný fejeton! ***** Vauda máš prokouklého skrz naskrz.:) Některé věty mě dostaly: "Bylo mu jasné, že s výrazy jawohl, schnell a hände hoch, které znal z filmů, dlouho nevystačí." nebo: "V současnosti toho, kromě ostudy, mnoho nedělá." "Při psaní spoléhá na automatickou korekci pravopisu textového editoru, následkem čehož vznikají absurdní slovní novotvary, které vzbuzují mylný dojem, že má smysl pro humor. " Bravo! Je znát, že musíte být velmi dobří přátelé :)

prudce vtipné, až humorné *****

bestye
17. 03. 2011
Dát tip
tak já ho čtu odjaktěživa coby oblíbeného autora :c) a myslím si, že se zvýší Vám oběma, protože tohle je fakt dost dobrý :c)

Bestye - jsem zvědavý, jestli se mu po tomhle zvýší čtenost. (-:

bestye
17. 03. 2011
Dát tip
no ovsšem - celý Vaud, taky jsem se nasmála čili děkuji :c)*

Ucho - to "autor stojí i nestojí" považuju za roztomilou chybu systému a rád ji využívám. Nic zlého tím nemyslím, ani to nemá být nějaký alibizmus. Prostě jenom sranda. Za vážnou kritiku jsem pochopitelně vděčný a snad je i vidět, že si ji umím vzít k srdci.

Ano, přátelé, je pravda, že tento medailonek je v podstatě záměrně špatně skrývaným reklamním bulletinem. Ale jak jinak se my humoristi máme zviditelnit, když v Koulích a Povídkách měsíce zřídkakdy uspějeme? O soutěžích klubu Romantik ani nemluvě. Tak se aspoň verbálně pošťuchujem. My jsme na rozdíl od básníků rádi, že se nám smějou.

Zde smekám. :-) Velmi příjemné čtení s povedenými vtípky. Především španělští ptáčci si zaslouží zvláštního uznání. :-) *o

Zbora
17. 03. 2011
Dát tip
:)

orbital
16. 03. 2011
Dát tip
povedené,čte se to moc dobře a taky pobavilo :) takže *

Díky Georgi, hlavně že ti se mnou nedošla trpělivost. To bych nerad.

Janino, to má z toho, že se u nás tak málo ukazuje. Člověk so ho pak musí "idealizovat". (-:

Janina6
16. 03. 2011
Dát tip
pardon za novotvar aejvíc, ale však ty mi rozumíš

Janina6
16. 03. 2011
Dát tip
Bezva sranda, díky, Květoni! Aejvíc mě dostalo hackování a "...ctitelem žen všech věkových kategorií, něco mezi pedofilem a nekrofilem" :-)

Marie - Vaud, podobně jako onen románový hrdina, je člověkem mnoha podob. Z jeho příběhů mám pocit, že je museli prožít nejméně tři až čtyři dobrodružně založení lidé. Mohu doporučit.

Někdy jsem četla o proměnách Dr. Jekylla V oci býval nškým jiným i když nevím, že by se zabýval háčkováním. To by byl "horor"!

Jako, Aleši, jenom jako! Na nás si blesk vzpomene akorát tak za bouřky.

literární medailonek v Blesku? Pak je Vaud opravdová celebrita :o)

Miroslawek - na hodnocení díla si netroufám. To rád přenechám kritikům. Ber to třeba jako medailonek literární osobnosti pro časopis Blesk.

Miroslawek
16. 03. 2011
Dát tip
vcelku vtipné, ovšem místo drbů živopisných bych v medailonku literární osobnosti uvítal nějaké ty drby o Vaudově tvorbě a jejích celospolečenských dopadech (a to i s přihlédnutím k tebou zmiňované Vesmírné federaci planet)

Aleši, doufám, žes jel aspoň na černo.

"obrat vzad jednonož s přešvihem únožmo pravou do vzporu jízdmo"! ...ano, přesně takto jsem byl obrán skupinou mladistvých v tramvaji. Akorát jednoruč, tedy.

koloušek
16. 03. 2011
Dát tip
Obdivuhodné nápady.T*

Arthure - a to ještě umím "obrat vzad jednonož s přešvihem únožmo pravou do vzporu jízdmo"!

Nicollette - hlavně aby se nakrknul a něco zas napsal, lenivec.

Nicollette
16. 03. 2011
Dát tip
Pobavila jsem se :) Ale hlavně, že se pobavil Vaud :) Úúú, to snobské auto... :) *

Delahaye
16. 03. 2011
Dát tip
:-) pokusím se při příštím vypichování vyhnout měkkým tkáním, slibuju

Delahaye - už jsem se lekl, že vypichuješ oči. Jsem rád, že jsem tě dohnal až k nerozhodnosti. Příště třeba naopak nebude co vypíchnout. ((-:

Zuzulinka
16. 03. 2011
Dát tip
vidět neznamená znát...a hnedle mě napadlo, že dnes je nebezpečná doba, člověk všecko vygůůůgluje

Delahaye
16. 03. 2011
Dát tip
Vynikající ! Někdy vypichuji věty, které se mi zdají nejpodařenější, ale zde by jich bylo hned několik .. což zde až tak často nevidno. T.

Pacer + Zuzu - ale já jsem toho chlapa nikdy v životě neviděl. Všechno co o něm vím, mám z internetu. ((-:

Pacer
16. 03. 2011
Dát tip
KZ: není zač. Tahle dílka a Vaše špílcování dělají Písmáka příjemně veselým místem. Michala znám jen z několikavteřinového setkání, takže všechny jeho vady tak dobře neposoudím :) J.

Zuzulinka
16. 03. 2011
Dát tip
...škoda, že se neznáme, bych si ráda podobnou věc nechala vypracovat na svou osobu

Pacer - děkuji a vážím si toho. Když ono to s Vaudem jinak nejde. Například už asi šestým rokem vyhrožuje, že vydá knihu, a kde nic tu nic. A to mi nasliboval, že mu do ní můžu napsat předmluvu. Tak jsem tento medailonek pojal jako takovou rozcvičku. Časem mě jistě napadnou ještě mnohem skandálnější věci. No, rozhodně mu nedoporučuju s tou knihou déle otálet.

Petrush + Zuzu - Někdo už konečně musel napsat pravdu, když on kolem sebe stále jenom mlží.

Pacer
16. 03. 2011
Dát tip
Vysoce oceňuji svěže popisné seznámení písmácké veřejnosti s naším v budoucnosti slavným exulantem.Pro větší zviditelnění autora i jeho terče uděluji TV. J.

Zuzulinka
16. 03. 2011
Dát tip
tak to nemá chybu*

Petrusha
16. 03. 2011
Dát tip
chudák zasloužilý reprezentant :))))) hehe ...

Můžu? Musím, Aleši!

Vaud
15. 03. 2011
Dát tip
delam se sefem male dirky :-)))

Sýraři nepochybně upřednostňují Direct marketing.

Vaud
15. 03. 2011
Dát tip
konecne jsem pochopil, proc se jmenuje muj zdejsi nadrizeny Dirk :-)

Ale děrovat osobně, bych prosil. Aby měl i sběratelskou hodnotu.

Vaud
15. 03. 2011
Dát tip
Privezu Emental nebo jiny burzoazni syr! :-)

námezdní je jen složenina ze slov "nám" a "zde", žádný nekalý buržoazní podtext v tom nehledej :o)

Aleši, jakého "námezdného"? Já to dělám úplně grátis. Kdyby mi Vaud poslal třeba kus ementálu, dobrá, mohl bych říct, že píšu za polopenzi. Ale takhle?

Květoň se vypracoval z fejetonisty na námezdného životopisce :o) S takovým sívíčkem bude VAudovi za chvíli Evropa malá... Pišto, než začneš sepisovat kroniku Květoňova klubu, víš co mi můžeš?...

Ferry + Čučenka - holky, vy jste taky šprýmařky. Tohle všechno by za jistých okolností klidně mohla být pravda. Jedná se o zcela seriozní tzv. pravděpodobný portrét. No, co má taky člověk dělat, když mistr o sobě informaci nepustí a Gooogle mlčí? Uchýlit se k fabulaci, že.

čučenka
15. 03. 2011
Dát tip
:-))) ne dost španělští ptáčci (viz Ferry), vyhnilá haluz, uzlíček platebních karet a tričko se Sandokanem a obzvlášť podezřelé funkce iPhone ... Květoni, pojď na mou hruď, budeš omuckán, ty kluku komediantská :-)))

Vaud
15. 03. 2011
Dát tip
Ale (tajny) projekt snad jeste doprojektame??!

Vaud
15. 03. 2011
Dát tip
na svou obranu musim uvest omyly v Tvem dilku na pravou miru - chybi tam, ze jsem byl hasic v Rime, bodyguard prezidenta, scout modelingove agentury, nastenkar, trener karate, a mistopredseda zahranicniho vyboru Ceskeho nohejbaloveho svazu. Dale pak muj automobil nejezdi pouhych 200 km/za hod, ale 310 km/h po odstraneni omezovace :-)

Ferry
15. 03. 2011
Dát tip
To, co Vaud činil ptáčkům, jež se mu nezdáli dostatečně španělští, mě tak znepokojilo, že jsem hodnou chvíli nedokázala pokračovat v předloženém luxusním čtivu. Poté, co jsem potlačila záchvat škytavky kloktáním osolené vody, ocenila jsem další text zprávy o příteli, jenž nás zanedbává, a odpustila mu, že se s námi již jen zřídkavě podílí o své putování světem vyspělého kapitalismu s ubohým pouze ranečkem kreditních karet. Kéž je nám zdráv a vesel !!! Tobě pak, Květoni, díky za projasnění dne, kdy se láme březen, slovy, jež bezesporu přivolají jaro do českomoravských kotlin... ***

dala sem to precist kojotum a smali se. prej ti mam dat kojoti tip. KT

Marcela.K.
15. 03. 2011
Dát tip
:-) jo reklamu jsi mu udělal skvělou. Zaslouží si ji vůbec? Doktůrek jakýsi ;-)) Zkusím naším doktorům vzít na noční háček a nějaký klubíčko.

mylén - Já, nebo Vaud? Já se ho tady snažím zostudit, štrachám po internetu co bych na něj našel za pomluvy a jemu to nakonec ještě dělá reklamu! Tak to ne, to mi musí přestat!

Marcela.K.
15. 03. 2011
Dát tip
bavíš mě *

..nemám tušení..květoni..je to divné..no..)

Prosecký - Zůstaň radši u toho zlehčování, já si na ovace nepotrpím, a dobře mířený šťouchanec kolikrát povzbudí k lepším výkonům. Nakonec, ani já si mnohdy neberu servítky, žeáno. Myšlenka medailonku o Vaudovi mě posedla začátkem minulého týdne. Potřeboval jsem se mu pomstít. Nechal jsem se jím navnadit na takový společný (zatím tajný) projekt, ten jsem mu unáhleně odkýval v přesvědčení, že je to taková hračka, že na to snad ani nebudu potřebovat obě dvě ruce, a teď poznenáhle zjišťuju, že tomu vůbec nerozumím, že jsem magor, nevzdělanec a outtelektuál.

Sípotvkorunachstromu - Kde ty deprése lidi furt berou? Já o nějakou deprési nezavadím, jak je rok dlouhej.

Brackenridge - výběr ze zlatého severu jo? Bezva. ((-: Pozdravuj kojoty. Klíč - A dneska už ne?

VT Marvin - jsem rád i za to málo, co tě přimělo pousmát se. Ovšemže máš pravdu, s tou nesourodostí textu. Příměr k nákupnímu seznamu je velmi trefný. Vlastně to přesně tak vzniklo. Ber to jako mozaiku. Nějakej ten střípek holt přečnívá, no co už. Co jsem ale vůbec nečekal, že zaujmou "perforátoři". To byl tak snadný, skoro očekávaný vtip, až jsem ho chtěl vyřadit. Jeden prostě nikdy neví.

Juno - to víš - Vaud. Skvělý člověk, skvělý život, skvělá práce, to se to pak píše!

MKbaby - To hrozně rád slyším, že dokážu prodloužit život. Ale nemusíš se bát, že bys žil věčně. Tak plodným autorem zase nejsem.

macecha - Vaud využívá systému "podsunování drobných pozorností" (úplatkářství) pouze v případě, že jedná s chlapem. Vede-li rozpravu s dámou, stačí mu několik dobře mířených úsměvů středního doletu. I v případě, že je dáma chladná seveřanka - jihne!

Pišta_Hufnágl - hlavně nenech prchlivost lomcovat svým majestátem. Já si na pozornosti tohoto typu ani nějak nepotrpím. Radši nezviditelňovat! Víš přece, že jsem plachej.

Prosecký
15. 03. 2011
Dát tip
Květoni, beru zpět všechny pokusy o zlehčení tvého nadání. Toto je nejlepší medailonek, jaký jsem tu kdy četl. Prakticky nemá chybu. Jak dlouho jsi na tom pracoval?

:o)))))))))))))))))))) ..děkuji..)) ..mám těžkou depresi a směju se..seš kouzelník..)) ..taky ho mám ráda..))

zlaty vyber! T

MKbaby
14. 03. 2011
Dát tip
Nemám slov. Tohle prostě nejni možný. Námezdní perforátor sýra... chudák Vaud! Boga jego pošmirglovanego, prodloužil jsi mi zase život :)*

macecha
14. 03. 2011
Dát tip
........... ředitele personálního oddělení bude zásobovat slivovicí, ležela smlouva na stole. je vidět, že je zkušený, protože tímto uplatíš každého :) T***

:))) Tak to vypadá, že teď jsem na řadě já. Ovšem sepsat fejeton o Květoňovi, to bude vlašák. Ale já se s tím poperu.

To máš za to, hade! Však ty víš. A to jesem ještě taktně zamlčel, že seš horlivým obhájcem zásady - „ocitnou-li se dva lidé opačného pohlaví kdekoli sami, je třeba nejdříve odložit stud, následně oděv a teprve pak se věnovat výměně informací, včetně těch genetických“, abys rozptýlil obecné a vcelku oprávněné obavy, že máš v úmyslu ve Švýcarsku sežrat všechen ementál a čokoládu, svrhnout vládu a zmizet.

Adamova Eva, Baaba, Filemon - Člověk by snadno podlehl dojmu, že v nemocnicích už dneska ani umřít nelze, protože vás vždycky na něco napojí a zase vzkřísí, ovšem Vaud vás přesvědčí o tom, že je třeba k tomu zobat ještě patřičné množství pilulek od té správné firmy. A to se vyplatí, protože pak už určitě nikdy nezemřete.

Diano - proto taky píšu. Aby se taky ukázal. Považuju ho za kámoše a ještě jsem ho nikdy neviděl, pazdráta. Asi už přejal některé typické švýcarské vlastnosti. Oni teda nejsou lakotní. Mají jenom vlastnost, které se říká - extrovertní skromnost.

Yvaine - věděl jsem, že tě přivábím. Tak díky za zastavení.

Noneta - dotazy tohoto typu na: http://www.pismak.cz/index.php?data=user&id=14097

Bombardére, bydlet v upjatým Švajcu je děsná prdel. Takový Kocourkov se hned tak nevidí. Přejezd hranice do Německa pak nutně připomíná návrat do země krále Miroslava.

Vaud
14. 03. 2011
Dát tip
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!! to si zada revans :-))) jsem tak sokovan, ze se nezmuzu na souvislou odpoved :-)) odted se budu vydavat za namezdniho perforatora syra :-))

filemon
14. 03. 2011
Dát tip
milá cimrmanovčina :))

baaba
14. 03. 2011
Dát tip
...dámy ho vášnivě líbaly na veškeré tváře :D***

Adamova Eva
14. 03. 2011
Dát tip
banálnosti jsi popsal barvitě - krásně uháčkováno :O))))))) *

Diana
14. 03. 2011
Dát tip
Ten tě zabije, až si to přečte! Hej, nezaložíme Club MUDr. Vauda? Ale teprve poté, až zjistíš, jestli k tomu snobskému fáru má taky "dobrou adresu"! Ta musí být, ve Schweizu to trochu znám. ;-))) Super sranda!!!!*********

Noneta
14. 03. 2011
Dát tip
dost dobrý... mám otázku... kolik má uháčkováno??? v metrech čtverečných prosím.... :-)

FAE BOMB
14. 03. 2011
Dát tip
***** Asi úplně nejlepší, cos kdy spáchal. Několikrát jsem se dokonce zasmál tak, že se mi vodevřela pusa. To se mi, depresivnímu pesimistovi, stává velmi zřídka.

Yvaine
14. 03. 2011
Dát tip
:DDD

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru