Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jsem jen mrtvola

17. 03. 2011
1
3
995
Autor
Ananas91

Je tomu už dávno, 
co mi začalo srdce bít. 
Mělo však pro koho, 
teď bude zas ve mně hnít. 

Uplynul již delší čas, 
co oči mé začali vnímat krásu. 
Najednou však v nich plamen zhas, 
a pokryli se spoustou hnisu. 

Přeji si jen, aby mé vzpomínky. 
Byly vyžrány červama. 
Jejich práci odměním studenými polibky.
Bez tebe jsem jen oživlá mrtvola.


3 názory

Darmo-šlap
10. 09. 2011
Dát tip
Je to mile syrové. Líbí se mi to. Žádná hra na vznešenost. V tomto smyslu nesouhlasím ani s koniasem, který vyžaduje přísné dodržování sylabotónické vazby jako trocheje či daktylu (tedy normování přízvučných a nepřízvučných slabik a počtu slabik). V tom je zajisté mistrem takový Krchovský. Ale není to nutné. K tématu se zde hodí kostrbatost, jisté buranství je ku prospěchu. Neřekl bych, že je ta báseň strojená či neupřímná. Bohužel dnes je doba taková, že už ani negativní pocity ti nikdo nebude věřit. Ser na ně. Kdo žije ploše, bude vždy podezírat druhé, kteří si pokládají důležité otázky, z přetvářky. Ale na chyby si dávej bacha, "oči začaly", "oči se pokryly" atd.

oči mé začalY vnímat krásu...třeba.

konias
17. 03. 2011
Dát tip
zase, ach jo...nedokonalej "verš pro verš"...když k vázanýmu verši přistupuješ nezodpovědně, končívá to tragicky...vygoogluj si slova jako daktyl, trochej atd.....nebo to zkus jinak...ne veršem ale dynamikou textu. A to dekadentní výrazivo působí děsně neupřímně a strojeně.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru