Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

libyjská úvaha

21. 03. 2011
12
25
3825
Autor
aleš-novák

Francie nasadila vojenské stíhačky v Libyi. Je to podobné, jako kdyby arabské nepokoje na předměstí Paříže začala řešit marocká nebo tuniská armáda.

co vlastně znamená

bezletová zóna

když ji zajišťují

tryskáče?


25 názorů

Robinia
02. 05. 2011
Dát tip
*

Toscana
02. 05. 2011
Dát tip
bezletová zóna plná tryskáčů vzniká tehdy, když někdo, kdo má ropu, šlápne na kuří očko někomu, kdo ji nemá, ale má ty tryskáče... :o))) *t

moorgaan
25. 03. 2011
Dát tip
Francouzum se uz podarilo sestrelit jejichvlastni stihackou - jeden letoun libyjske armady- vyrobeny v Jugostavii v roce 1970..jsou to opravdovi letecti akrobate:-))..za pet dnu naletu !

Prosecký
22. 03. 2011
Dát tip
Vměšování a nevměšování je obtížné téma. Zpravidla o něm rozhoduje ten, kdo má dost sil se vměšovat. A také to následně pro historii pěkně zdůvodní.

Edvine, nějak jsem si nevšiml, že by proti Kaddáfímu stáli mírumilovní neozbrojení civilisté. Když střílí oni na něho, oplácí jim stejným metrem. Nestavím se na žádnou stranu, je to prostě regulérní občanská válka, a pokud by se OSN měla nějak zapojit, tak nejspíš jen humanitárně. Nakonec si stejně budeme drbat hlavy, protože po Kaddáfím nastoupí nějaký ještě větší lotr. dílo samotné je zaležitost spíš linvistická, zaujal mě ten rozpor (bezletová zóna-spíhačky)

Edvin1
22. 03. 2011
Dát tip
Myslím, že je dobře, když tyran, jenž neváhá nasadit bojové letouny a tanky proti vlastnímu národu, dostane nakopáno. Od kohokoliv. Zde se nejedná o nějaké nepokoje pár cizinců, nýbrž o celonárodní vzpouru proti tyranovi. I Arabové,jež studují na mé škole, jsou přesně tohoto názoru. Alešu, úvodem ke své blbústce jsi střelil hodně vedle. K "blbůstce" samotné: A jak bys tu bezletovou zónu chtěl zajistit jinak? Snad nevměšováním, jako VK? Ať ten šílenec pobije polovičku vlastního národa, hlavně, že jsme se nevměšovali? Nebo toho blázna odsoudit, ale nic neudělat pro to, aby byl zastaven, jak to činí současná německá vláda? Neplatí zde biblické "Kdo mečem zachází, od meče schází"? Nedalo mi to pokoj - musel jsem Ti to napsat. Sorry. Ed

Diana
21. 03. 2011
Dát tip
A navíc, kde je jistota, že Francouzi nepomohou Libyi z deště pod okap? Vidím to černě: ve svobodných volbách zvítězí místní alkaida....

Tisovyluk
21. 03. 2011
Dát tip
nevěděla jsem, že má takovou přezdívku. správně Qvitoš - a o bezlepkové zóně už vůbec ne.

Qitkosh
21. 03. 2011
Dát tip
... a dokud budou střílet nemůže být v budoucnu řeč ani o bezlebkové zóně :(

jo tenhle! že mě to nenapadlo: Sahula!!!

Tisovyluk
21. 03. 2011
Dát tip
přidám druhá písmena sa hu.

takže Standa Hložek? Dám se podat...:o)

Doteď jsem si myslel, že bezlétové zóny jsou jenom za severním a jižním polárním kruhem.

8hanka
21. 03. 2011
Dát tip
vazna tema usmevne...:)

Edvin1
21. 03. 2011
Dát tip
soudruh husák? To mi zní málo pravděpodobné. :-)

Tisovyluk
21. 03. 2011
Dát tip
to bylo napínavé. :-(

to je tedy napínavé :o)

Tisovyluk
21. 03. 2011
Dát tip
no, s.h. není američan, je to příslušník jiného národa, který se snažil právě řešit ty americké nepokoje, aniž by na to měl práo.

prolistoval jsem seznam US presidentů a žádný s.h. tam není...jsem v koncích :o)

Sir Humprey? :o)

Tisovyluk
21. 03. 2011
Dát tip
zkus hádat.

a s.h.je kdo?

Tisovyluk
21. 03. 2011
Dát tip
to bysme se divili. s.h. se snažil zmateční lidské nepokoje řešit v Americe a všichni ho za to odsoudili.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru