Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nové trendy ve výchově dětí

22. 03. 2011
1
2
837
Autor
Zelený_ráj

Po všech paperbackových příručkách, v nichž jsem se dozvěděl, že na děti se má působit nějakou blíže nespecifikovanou autoritou rodiče (nevíte, kde se to kupuje?), jsem konečně objevil v jednom časopise článek, který do této problematiky vnáší více světla:

Řezat bez obav

Pravidelným řezem docílíme nejlepšího výsledku – bereme přitom v úvahu, jaké keře pěstujeme a kdy vykvétají. U většiny keřů můžeme řezat v podstatě bez velkých úvah a bez obav – jen jim to prospěje. A jak radí odborníci: řežeme až do zdravého dřeva – řez se rychle zahojí.

Keře, kvetoucí v létě na nových letorostech, přimějeme k bohatému kvetení pravidelným jarním řezem. V tomto období řežeme i většinu nízkých tavolníků a křovité mochny, které můžeme seříznout až na dvacet centimetrů nad zemí, brzy a bohatě nám obrazí. U okrasných keřů neotálíme ani s řezem, který provádíme každoročně, abychom si na dlouhou dobu zajistili jejich bohaté kvetení a pěkný vzhled.
 


2 názory

nějaká dosud tajná verze Makarenka?

Athelas
23. 03. 2011
Dát tip
To je krásné!! Pokud je motivací k řezu láska, souhlasím, metoda se osvědčila a zpětně mi ji odsouhlasily i mé dospělé děti. :-) Vtipné, má to šmrnc!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru