Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Blížící se uzávěrka 14. kola soutěže "Slovo má"

03. 04. 2011
0
16
1898
Autor
slovoma

29.4.2011

S dovolením i bez si dovoluji upozornit na blížící se uzávěrku 14. kola úvodníkové soutěže "Slovo má".

Zasílejte tedy, prosím, svá soutěžní díla do 29. dubna uživateli slovoma přímo do zpráv.

Předem mnohokrát děkuji a těším se na Vaše úvodníky.

 


16 názorů

slovoma
04. 04. 2011
Dát tip
výborná zpráva, díky.

už jsem chytil slinu :o) snad to do uzávěrky dám dohromady...

slovoma
03. 04. 2011
Dát tip
kdepak, vždycky byly vybírány 4 nejlepší úvodníky, které šly na úvodní stranu. A opravdu se nestalo, že by se sešlo úvodníků víc a bylo mezi nimi víc jak 4 kvalitní úvodníky. Spíš se stalo to, že se ani třeba z pěti úvodníků nenašly 4 nebo ani 3, které by byly zveřejněníhodně na úvodní straně. Pak byly zveřejněny jen dva a je to podle mne lepší řešení, jak slevovat z určitých kritérií jen proto, aby se úvodníky na úvodní straně měnily častěji. Je sice dost dobře možné, že porota v jiném složení by vybrala jiné úvodníky, ale pro mne jsou ti lidé, kteří hodnotí úvodníky v tuto chvíli zárukou určité výše kvality výběru úvodníků vhodných na úvodní stranu a proto mě moc potěší, když je v brzké době porotcování neomrzí a budou v tom pokračovat dál. Samozřejmě se rozhodně nebráním rozšíření poroty o další lidi, čímž chci říct, že mi bude potěšením, když se najde někdo další, kdo by porotcovat chtěl též. Nicméně si, s dovolením, jeho přijetí nebo nepřijetí do porotcovského klubu nechám na svém vlatním uvážení.

raja
03. 04. 2011
Dát tip
tak je to na tobě tango, napiš uvodník, ať je tam něco chytrýho...třeba fejetonek o třešňových větvích, jarní, tématické...

moorgaan
03. 04. 2011
Dát tip
uvodníky jsou fajn..a vetsinou se mne zdaly dobre - ptal jsem se jen proto, protoze jsem si myslel, ze vsechno bylo dobre a ze jste vybirali selektivne z principu - z peti tri...

slovoma
03. 04. 2011
Dát tip
moorgaan,zveřejněné jsou všechny, ale vybrané jdou na hlavní stranu. A ano, každý z porotců dává do hodnocení subjektivní pohled na dílo a pro uveřejnění vybírá ty nejlepší úvodníky, to je podle mne úplně správně a já přesně tohle po porotcích chci. Jejich osobní pohled na soutěžní dílo. A samozřejmě k uveřejnění na úvodní stranu servru, si myslím, že by měla být uveřejněna ta nejlepší díla - konec konců, proto i ta soutěž je. A nechci odradit potencionální nové autory nebo čtenáře od Písmáka tím, že první, na co na úvodní straně narazí bude úplně blbej úvodník. Je docela dost dobře možný, že by je mohl odradit se chtít nalogovat a svoje díla uveřejňovat na servru, který takový bláboly dává na hlavní stranu. Proto se s porotou snažíme z toho mála a kvality vybírat to nejlepší. A že je to kolikrát téměř nemožná věc, tomu můžeš věřit. Přesto si všech autorů, kteří kdy úvodník napsali (ať už se jim povedl lépe či hůře),moc vážím, pro tu chuť to prostě zkusit a alespoň pokus o vylepšení první stránky, na kterou potencionální nový autor může narazit. (a ne že mi někdo bude brát tyhle moje iluze a řekne mi, že mu jde nakonec jen o to tričko ;-)

moorgaan
03. 04. 2011
Dát tip
..a proc neuverejnit vsechny z peti??..kvuli subjektivni nekvalite??

souhlasím s Tragicusem - když člověk napíše úvodník uprostřed parného léta, tak čtenáři nechápou, na co že si to ten člověk v tomhle deštivém a sychravém dni stěžuje.. - a myslím, že to působí negativně v rámci účelu který by úvodník měl mít - což je zaujmout "nepísmáky" - protože je to nejzřetelnější útvar na úvodní straně. Byl bych tedy pro měsíční interval - a kdyby někdy nebylo co "otisknout", není problém umístit tam některé 4. či 5. místo (v případě že byly solidní) z minulých Slovomá, které by třeba byly i k tématu...

Tragicus
03. 04. 2011
Dát tip
Jo, to je pravda. Uvidim, kdyz mne zase neco napadne, tak to treba sepisi.

slovoma
03. 04. 2011
Dát tip
Tragicus - ono kdyby se každý měsíc sešly alespoň čtyři nebo pět úvodníků, ze kterých by šlo alespoň tři uveřejnit na úvodní stránce, tak by ty čekací doby nebyly tak dlouhé. Ale není problém zkusit udělat zase dvouměsíční soutěže. Třeba by se i dvě díla sešla a pak by tu tedy vislo každé měsíc - což už vlastně se tomu tak i teď děje. Měsíční model mi přijde na tenhle typ soutěže příliš krátký nato, aby se sešlo víc děl a lidi by měli pořád chuť soutěžit. Je to jen o dobrovolnosti a chuti zkusit i tuhle formu autorskýho díla.

Tragicus
03. 04. 2011
Dát tip
Ono je skoda, ze vzdy ten uvodnik se objevi po takove dobe od jeho sepsani, clovek by napsal neco k soucasne situaci, ale nez by se to objevilo... Uz jsem mel parkrat vymyslene uvodniky, ale prave proto jsem je ani nesepisoval.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru