Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kontinuita

16. 04. 2011
2
2
1115
Autor
rainman
 
 
 ...letím...
 


...kolem mě je hustá vonící tma. Hltám její drobné částečky a nepřemýšlím. Je to můj úděl a nevzpírám se mu; vlastně o něm téměř ani nevím, jen ho vzdáleně tuším. Mé dosud spící vědomí reaguje jen na signály, vnímané a zprostředkované kůží a nekomplikovanou sítí nervových vláken; znám chlad a teplo, vlhkost a sucho, potravu a blízkost jiných živých tvorů.
Jako třeba teď. Zřetelně cítím nebezpečí a rychle se kroutím pryč.

 

 ...letím...
 


...kráčím hustou mokrou trávou. Občas zabořím zobák do hlíny. Něco se tam hýbe a já vnímám známý pach. Mám hlad a tady dole je cosi, co mi dělá dobře. Trhám sebou, něco mě vyrušilo. Nejasně cítím přítomnost cizího zvířete; rozhlížím se, ale nic podezřelého nevidím. Znovu skláním hlavu.

 

 ...letím...
 


...mířím dlouho; chci si být jistý první ránou. Když ho minu, nanejvýš ho polekám a uletí mi. S prstem na spoušti se soustřeďuji na chvějící se mušku. Jsem tu v lese sám; nevnímám nic, co by mě mohlo vyrušit a mačkám spoušť.

 

...letím... 
 
 

2 názory

45rpm
20. 04. 2011
Dát tip
Asi by to bylo lepší ve třetí osobě. A trochu nadhledu.

Robinia
19. 04. 2011
Dát tip
úplný kobercový nálet ;-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru