Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dvojí touha

23. 04. 2011
8
29
2235
Autor
lenkak
 
Bledým úsvitem ojíněná nedotknutelnost
toulavou samotou spoutává cípy hvězd,
ranním obzorem promítá do hloubek moří
vraky nenaplněné a na dně žhnoucí,
plamenem syčícím pod jejími kapkami
zhasíná žár pod hladinou.
Tančí v prachu s touhou uvázlou v hrdle,
třískou zlomenou rozťal ji ve dví
a dvojakým životem plout bude dál
oceánem ohně s létající rybou.
Měsíc zůstává chladný.
 
 
 
 
 
 

29 názorů

lenkak
08. 05. 2011
Dát tip
óoo děkuju, cením si toho!

Já těž Tipuji, Po dlohé době jsem zavítal na tvůj profil a jsem mile překvapen. Jen tak dál. T*

lenkak
27. 04. 2011
Dát tip
Moc díky! (na koprodukci v myšlenkách stále pracuju, leč zatím není invence, ale nezapomněla jsem ;)

lenkak
25. 04. 2011
Dát tip
Ksav, děkuju!

martinez
24. 04. 2011
Dát tip
dobrý.. klid.. všecko je ok :o) na svoju otázku už odpověď mám :o)

lenkak
24. 04. 2011
Dát tip
A co, když coming, tak comming :D (I když v pravém slova smyslu to žádný coming není, v anonymitě se to asi vylučuje) Teď jsi mě dostala, tak vůbec nevím, jak nad tím moc přemýšlím a zamotávám se- asi to tak mám... Jakože v té rozpolcenosti mě teď trápí nejvíc ta nedotknutelnost, to co nemůžu mít a zaobírám se tím prakticky pořád. Je to konečně odpověď, co jsi chtěla, nebo jsem furt natvrdlá? :)

martinez
24. 04. 2011
Dát tip
já to tak brala.. že nedotknutelnost - jen mě zajímalo esi to máš taky tak právě :o) a to odhalený nitro.. určitě zbytečný nebylo - minimálně pro tebe no a příště možeš ohalovat pro jistotu do zpráv až zas bude někdo klást dotazy :o)

lenkak
24. 04. 2011
Dát tip
Aha, jéé, tak to jsem si odhalilo nitro zbytečně!!! :-D Jo takhle, no měla by to být ta nedotknutelnost, ta dělá neplechu. I když beru, že to asi není úplně tak logické, jako spíš víc obrazné.

martinez
24. 04. 2011
Dát tip
mně šlo spíš technicky o podmět těch dvou slok - CO spoutává cípy hvězd.. promítá.. zhasíná tančí.. právě že automatické psaní člověk neovlivní a v podstatě nepíše podle úmyslu.. s druhým odstavcem (reakce, ne dílka) to mám stejně a třetí chápu :o)

lenkak
24. 04. 2011
Dát tip
Martinez, děkuju! Jj, udržela, zrovna tohle jsem psala jako takové "automatické psaní", zkoušela jsem zavřít oči a jen prostě si zapisovat, co mi okamžitě přicházelo na mysl. Pak jsem to jen lehce doupravila, ani ne tolik, jak jsem původně čekala. Určitě to zkusím zase znovu, je to totiž dost zábavná forma psaní :) Jinak já právě všechno píšu naopak možná až moc- jak to nazvat- niterně? Protože si psaním vylévám většinou bolesti na duši. A neumím napsat něco hezkého nebo nedejbože nějakou přírodní lyriku :) A když si teda odhalím nitro a řeknu ti, že píšu v tomhle obodbí o mém takovém částečném comming outu, přimčemž ale mám manžela a maličké dítě, bude to pak možná všechno pochopitelnější?

martinez
24. 04. 2011
Dát tip
mně se to líbí.. připadá mi to takové snové až unikající - jen by mě zajímalo esis ty sama udržela to o čem píšeš.. v duchu.. o čem to všechno tady píšeš.. :o)

lenkak
23. 04. 2011
Dát tip
Ježiš, teď ani nevim, co napsat, mám velkou radost, Whitesnake, moc děkuju, nikdy jsem takovou chválu nedostala- zařídil jsi mi krásnej pocit minimálně na dnešní večer! Edmund, děkuju za názor, musím říct, že občas mi opravdu něco přijde po dokončení a přečtení jako klišé, ale makám na tom :) Určitě máš pravdu, psát se snažím teď o sto šest, s tím čtením je to horší, ale taky je to lepší (mateřská, takže kradu chvíle pro sebe :) Háber, Filemon, děkuju!

Háber
23. 04. 2011
Dát tip
hej *

Whitesnake
23. 04. 2011
Dát tip
znovu opakuji, EE: subjektivně. Anebo jak může některé dílko působit na dva receptory rozdílně. Nic víc, nic míň.

Whitesnake
23. 04. 2011
Dát tip
Ano, EE, také radím některým autorům, že nejlepší trénink je pro ně číst, číst, číst... přesto cítím v této autorce velký příslib (a toho tušení mě několikrát v minulosti nezklamalo). Pokusil jsem se porovnat tvou poezií s lenkak a vítěz je pro mne jasný. Subjektivně.

Whitesnake
23. 04. 2011
Dát tip
ad EE: jsi poněkud tvrdá v odsudku, přečti si některé poslední volné verše ženských autorech zde z poslední doby. Jasný nadprůměr. Tahle autorka má velký potenciál.

filemon
23. 04. 2011
Dát tip
:))

lenkak
23. 04. 2011
Dát tip
Je, moc děkuju!

Whitesnake
23. 04. 2011
Dát tip
Připadá mi zvláštní způsobem hrdá a ušlechtilá, určitě s tipem a s vícero radostným čtením v blízké budoucnosti.

lenkak
23. 04. 2011
Dát tip
Vždyť jo, vždyť zůstává chladný, já ho neotepluju :)

Norsko 1
23. 04. 2011
Dát tip
proto mu nesmíš přisuzovat vlastnosti, které nemá. jinak si s ním dělej, co chceš. v mezích poetické odpovědnosti

lenkak
23. 04. 2011
Dát tip
Aspoň něco se ti líbilo, to je taky dobrý, dík :) S teplým měsícem je to právě otázka. Ne, neexistuje a existovat nebude a v tom je právě problém nenaplnění té touhy. Ne, že bych toužila po teplém měsíci, ale právě je takový jaký je a nikdy se nezmění.

Norsko 1
23. 04. 2011
Dát tip
první dvojverší se mi líbilo. navodilo atmosféru tzv. velké básně, která však nepřišla. teplý měsíc neexistuje, jestli mi rozumíš

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru