Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Strašice Karla Vokáče 2011 - literární soutěž

01. 05. 2011
0
3
2755
Autor
jt

Soutěž bez věkových limitů (a finančního ohodnocení :-))

 

Strašice Karla Vokáče

Místní knihovna Strašice vyhlašuje IV. ročník literární soutěže prozaických textů a básní bez věkového omezení s uzávěrkou 20. 7. 2011.

Věk účastníků ani téma soutěžních příspěvků nejsou omezeny, soutěžící budou hodnoceni ve věkových kategoriích: do 18 let (B) a nad 18 let (A). Lze zaslat původní, dosud nepublikované práce z oblasti prózy a poezie o max. rozsahu 5 stran, psané na stroji nebo na počítači, ve čtyřech vyhotoveních. Soutěž je anonymní, díla nepodepisujte, k textům přiložte zalepenou obálku s názvem soutěžní práce, dále se jménem autora, datem narození, adresou bydliště, telefonem a e-mailem. Na zvláštní list papíru uveďte, zda souhlasíte s případným uveřejněním soutěžní práce bez nároku na honorář. Uzávěrka je 20. července 2011.

Adresa: Místní knihovna Strašice, 338 45 Strašice 652/II. Obálku označte heslem „Literární soutěž“ a doplňte kategorii, do které věkově patříte. Příspěvky zhodnotí odborná porota. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční v druhé polovině měsíce října 2011. Všichni účastníci budou včas informováni.


převzato z http://www.czechlit.cz/souteze/strasice-karla-vokace/


3 názory

Norsko 1
03. 05. 2011
Dát tip
pošli to tam celé, rajmunde. i s křídly

Rajmund
03. 05. 2011
Dát tip
Kamil-i za daných podmínek jsem ochoten tam něco posrat.

K čemu je soutěž bez ocenění??? Ministerstvo kultury ročně vynakládá miliardy na naprosté pičoviny, hlavně do stovek divadel a desítek konzervatoří po celé ČR, aby mohli ředitelé vyhlašovat výběrová řízení pro vlastní prospěch. Jenomže literatura má stejné místo na Slunci jako divadlo, nebo hudba. Jenomže divadla a konzervy si umí o peníze říct, uspořádat akce, a věřte tomu, že se jedná o pěkné milióny. Jenom ti pitomí literáti jsou zřejmě takoví intelektuálové, že chtějí tvořit zadarmo. Proto je třeba, aby každý, kdo vyhlašuje lit.soutěž požádal MK o peníze na ceny!!! Ale taková akce musí stát za to, s odbornou porotou, reklamou atd. A ne 5-ti stránkové blbosti, ale scénáře na film, sbírby povídek, nebo básní (100-200 stran), romány atd. A pořádné ceny pro vítěze, za 1 místo scénáře nebo knihy cca 50 000,-Kč. Jinak půjde naše literatura brzy do kopru... Tohle přepošli do té knihovny...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru