Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vlakem do Karlových Varů a zpět II

Výběr: Zbora
05. 05. 2011
17
17
4146
Autor
Movsar

U Teplic

V kupé se rozvoní káva. Odpolední káva. "Odpolední káva?" Co znamená, když položí tu otázku muž muži v odpoledním kupé, sotva vlak vyjede ze stanice Teplice v Čechách? Snad raději počkat až vlak opustí hranice okresu...

 

Bílina

Bílina, Bílina, je tu svačina, provolává paní v chodbičce a na tácu má chleby s rybí pomazánkou. Jsme věčné děti: studujeme, čteme si, prohlížíme obrázky, posloucháme hudbu, pospáváme. Školní pomazánka tedy ničemu neuškodí.

 

Atomová krajina

Projíždíme atomovou krajinou mezi Mostem a Chomutovem. Atomy zeminy, vytěženého uhlí, atomy zakrslých stromů, atomy rozbořených budov. Velký kráter jako po atomovce. Pocit zneklidňujícího bezpečí atomových krytů. Atomový věk tu stojí jak vrak náklaďáku v umělé stepi. Nikde nikdo. Jen atomy a všudypřítomnost Dany Drábové.

 

Kolem Ohře

Stmívá se. Ohře za Kostelcem bude ledová jako studna starého Brůny. A ta probudí lecjakého pavoučka k životu. Lesy okolo nejsou dost hluboké na to, aby skryly hlas mentora, ale ani řídké na to, aby se v nich nemohlo udát něco temného. Dívka v červeném kabátku sleduje skrz špinavé okno tu uplývající řeku jako svůj osud.  

 

Roudničtí mustangové

Cesta zpátky. U Roudnice dva mustangové v ohradě. Jak jim musí být malá! Pasou se a nejspíš myslí na pláně své pravlasti Colorada. Vedle pole zorané jak od Přemysla. Moje pravlast je tedy tu. A matička na dohled.

 

Povltavské barvy

Z toho žlutého moře přechází zrak. Co na tom, že van Gogh nemaloval řepku, co na tom, že na druhém břehu není Amerika. Jsme v kraji opilých poutníků, ne rybářů s harpunami. Jsme doma.


17 názorů

Max Hutar
14. 05. 2011
Dát tip
Už bych si tu inkartu měl sakra pořídit

Movsar
09. 05. 2011
Dát tip
dík, Honzyku, a za důvěru! další jízdu si tedy opět budu vychutnávat se zápisníkem.

Honzyk
09. 05. 2011
Dát tip
...jo, tydle momentky ti dou a dost mozna maj i, a to nezni prehnane, po mym, cestopisnou a "pocitovou", soucasnou hodnotu....jen vic takovych...TADY zvlast...cau, Honzyk.

heartrate
08. 05. 2011
Dát tip
skvostné miniaturky

pampelin
07. 05. 2011
Dát tip
Povltavská *

..vida..gratuluji k výběru..))

Movsar
06. 05. 2011
Dát tip
děkuji za přečtení a vzkazy, přátelé. a za ten výběr speciálně, zboro.

Josephina
06. 05. 2011
Dát tip
podezřele skvěle zapsáno, jdu si udělat kafe na počest Dany Hábový (prej že závidí veverkám, že na jaře tak laškují a honí se, --to my lidi jsme prej nudný a blbý)

Morasten
05. 05. 2011
Dát tip
jooo kdyby van Gogh namaloval řepku :)

Zbora
05. 05. 2011
Dát tip
Moc pěkně.

Ferry
05. 05. 2011
Dát tip
ta se vypila jak sklenka nektaru.... t*

médea
05. 05. 2011
Dát tip
jo*

Honzyk
05. 05. 2011
Dát tip
konecne cos zivotnyho..)

Kapsa
05. 05. 2011
Dát tip
Jako bych seděl v tom vlaku...

Strašný nostalgično v jednu v noci. Díky za něj. *

..výborný..+

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru