Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

První výsledky čtvrtého odboje

09. 05. 2011
8
8
3024
Autor
Prosecký

Toho, kdo poněkud zná moji rodinnou historii, jistě nepřekvapí, že jsem účastníkem čtvrtého odboje[1]. Moje partyzánská buňka mě vyslala, abych narušil struktury Evropské unie. Pod konspirativní rouškou jsem díky svým rozsáhlým jazykovým znalostem pronikl přes několik výběrových řízení a nastoupil počátkem tohoto roku jako uklízeč a stěhovák v Evropské komisi na „Direction generale dedication et culture“ (EAC) pod vedením generálního ředitele Jana Truszczynského. Každý den, když kráčím po rue Van Maerlant, čp. 18 v Bruxelles, tak v cizáckém prostředí riskuji svůj život za zachování národní nezávislosti.

Co jsem se nedávno díky analýze odpadkových košů dověděl, mnou tak otřáslo, že se s tím musím kulturním vrstvám neprodleně svěřit.

Naše generální ředitelství předložilo pod bezelstným názvem „Youth on the move“ na utajeném jednání dva návrhy.

Zaprvé se má radikálně sjednotit fungování sportu. Ruší se odlišný počet a délka sportovních zápasů. Napříště budou mít všechny zápasy, ať již v kopané, hokeji, košíkové nebo házené vždy právě jen tři třetiny po dvaceti minutách.

Zadruhé se má zcela zregulovat spisovatelství. Od 1. 1. 2014 bude muset mít každý, kdo bude chtít psát nějaké básně nebo prózu, certifikát spisovatele. Tento certifikát budou udělovat vybrané poradenské agentury za poplatek přibližně 380 EUR + DPH. Udělená licence bude platit na tři roky. Komu se během uvedené doby nepodaří zveřejnit nějaké dílo v literárních časopisech podporovaných Evropskou unií a to nejméně ve třech jazycích Unie, bude na další tři roky vyškrtnut ze seznamu.

Ředitelem direktorátu D v DG EAC je český eurokrat Vladimír Šucha. Ten si vyjednal zpřísnění podmínek projektu na národní úrovni. Čeští spisovatelé budou muset například mít kromě evropského průkazu ještě průkaz národní kvůli zachování národní identity. Dohled nad jejich působením budou mít příslušné agentury regionálního rozvoje. Ty také dohlédnou na to, aby nejméně 50% tvorby daného certifikovaného spisovatele bylo vydáno v příslušném kraji a aby jeho tvorba byla dlouhodobě udržitelná. Z vydávaných knih budou čeští spisovatelé odvádět 15% do Národního fondu české literatury a každé své dílo budou muset povinně a za úplatu nechat prověřit Ústavem pro jazyk český. Pokud poruší některé z ustanovení, budou muset čeští spisovatelé odpracovat nejméně 21 pracovních dnů manuální prací na dalším celoevropském projektu, totiž na stavbě kanálu "Labe-Svratka-Dunaj-Odra s  odbočkou přes Lužickou Nisu".

Když jsem vám to teď všechno řekl, jistě uznáte, že náš čtvrtý odboj je jediným východiskem. Proto volám s prvním českým demokratem Janem Žižkou z Trocnova: Hrr na ně! Proti všem!   

 

 



[1] Naše republika se vyznačuje několika odboji. První odboj působil při bourání monarchie a uspěl roku 1918. Druhý odboj se zaměřil na odpor vůči nacistickému Německu v letech 1938-1945. Třetí odboj bojoval s komunistickým jhem po roce 1948.

Mnou zmíněný čtvrtý odboj působí proti diktátu takzvané Evropské unie. Dosud nedosáhl svého cíle.

Pro pořádek musím uvést, že existovalo ještě několik dalších odbojů:

-          Jedenapůltý odboj byl vzpourou sudetských Němců proti Československé republice v roce 1918-1919 a v roce 1933-1938

-          Minus první odboj bylo hnutí Omladiny  v roce 1890

-          Minus druhý odboj vznikl v době Jara Národů v roce 1848

-          A tak bychom mohli pokračovat až do období Sámovy říše v sedmém století našeho letopočtu, kdy působil dnes už poněkud pozapomenutý odboj proti nenáviděným Avarům


8 názorů

Prosecký
29. 08. 2011
Dát tip
Ahoj, Meheši! V tomto okamžiku bojuji s nejnižším, zato s nejpapežtějším výhonekm čtvrtého odboje neboli s českým úředníkem realizujícím evropské ideje, konkrétně s centrem regionálního rozvoje. Zatím prohrávám.

Meheš
25. 08. 2011
Dát tip
Tleskám této myšlence. Ať žije Žižka! Á propos jak pokračuje čtvrtý odboj?

Meheš
25. 08. 2011
Dát tip
Tleskám této myšlence. Ať žije Žižka! Á propos jak pokračuje čtvrtý odboj?

avox
09. 05. 2011
Dát tip
zachtělo se ti medajle? Neblbni, stejně by byla až in memoriam... a jak tak vývoj ukazuje, unie se rozpadne i bez odboje :-)) */

A pisatelé anonymů budou povinně organizováni v "Klubu Anonymních Anonymů".

Diana
09. 05. 2011
Dát tip
Aleš má pravdu! Ale ještě zapomněl na českou protikorupční komisi, která by dohlížela na direktoriát Vladimíra Šuchy a protikorupční komisi EU, dohlížející na národní protikorupční komise. Ať žije byrokracie! *********

Středočeský hejtman zavede pro spisovatele certifikáty i na úrovni okresů a jednotlivých obcí. Jen vícestupňovou kontrolou lze zabráni šíření nesprávných myšlenek.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru