Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Barrandovská noc

20. 05. 2011
12
10
2270
Autor
Movsar

Barrandovská noc

Je přespůlnoc, otevírám okno, hledím k úplnému měsíci, slina z mých úst vyskakuje jako Šemík vstříc hlubině čtyř pater. Ptáci zblblí lampami zpívají a cvrlikají. Kdysi pod těmi lampami čítal i šetřivec Klement Gottwald, i toho pouliční osvětlení mátlo. Projede tramvaj, která v noci sem tam doveze na konečnou mrtvolu. Proletí letadlo, druhé a třetí. Letadla jsou z Barrandova na jaře a v létě vidět častěji než tramvaje. Ó, člověče nemotorizovaný, člověče neokřídlený, jen si vyčkej s uchem na kolejích!

Teď je ale noc, s okny dokořán, ptáci zpívají, letadla létají, v dálce hoří věčné ohně komerčních budov, měsíc se nehýbá, stejně jako muž v tramvaji těsně před konečnou. Tlukot pražců tak podobný tlukotu života ustává.  


10 názorů

Josephina
06. 06. 2011
Dát tip
výhled je dost podstatnej - víš, kde se co šustne ;-) (to moravské hledění mě, nevím proč, docela ssssss..)

Movsar
20. 05. 2011
Dát tip
heartrate, díky za čtení a zprávu s otevřeným koncem. ;-)

heartrate
20. 05. 2011
Dát tip
no to taky, ale hodně vzdáleně :) ale ještě někoho, nejen tahle miniaturka, ale i ty ostatní díla.. jsem zvědavá, jestli na to někdy přijdu

heartrate
20. 05. 2011
Dát tip
možná ta dikce - silně mi připomíná některého mého oblíbeného spisovatele, ale nemůžu přijít na to, kterého :)

Honzyk
20. 05. 2011
Dát tip
...ja bych to sem nepsal, ale bylo to vo drzku, vinu jsem mel ja...jenze ono to tam je v ty pulzatacce silene neprehledny, ja predtim pomahal jedny pani z devitky, no...ale jsem nazivu, to zas jo teda:)

Movsar
20. 05. 2011
Dát tip
díky za čtení. zachytil jsem v médiích, že střety tram s chodci jsou stále častější a mrtvých stále víc, tak jsem rád, že jsi zůstal živý. kdyby se nám tu v ulicích potuloval chuck norris, tak by asi vzrostl počet mrtvých tramvají.

Honzyk
20. 05. 2011
Dát tip
..´obycejny´ veci se pisou nejhur, tahle lehka...na Zizkove jinak..no, rek bys?:)* p.s. jen jsem se zasek u "O, clovece motorizovany...."- vcera me malem prejela tramvaj u Jindrissky veze:D - a je to "sem" takovy vznosny...az moc, myslim, ale neva. p.p.s. nic se mi(vcera teda ) nestalo..:D

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru