Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chybí mi...

22. 12. 1999
8
0
2027
Autor
Sarken

No jo, už je to tady, vánoce, kapři, stromečky a všechen ten blázinec kolem nich.
Takže Krásný vánoce, nádhernej novej rok 2000 i ty další po něm Vám všem

Chybí mi... Chybí mi křik racků nad mořem i žádostivé dálky chybí mi vůně linoucí se kouřem i nepřítomnost války Mezi námi, mezi všemi Chybí mi samet plný hvězd za nocí i záře slunce dnů chybí mi mapa plná cest a kraj naplněných snů Pro nás, pro všechny Chybí mi světla lodí rybářů a zvučná jména měst chybí mi vytrhané listy snářů i muezzima ranní zvěst Za nás, za všechny Chybí mi spánek pod oblohou a jasná zeleň palem chybí mi bárka na pouť dlouhou láska neodchází s málem Od nás, ode všech Chybí mi tvoje oči a tvůj smích tvůj smutek i tvoje snění proč se z touhy stává hřích a s podzimem se tolik mění? V nás, ve všech Chybíš mi ty i tvoje země Diova uvidím tě někdy znova? Tebe, všechny?
Medved
06. 10. 2000
Dát tip
Tak tohle se mi moc líbí ! V tomhle je spousta naděje i optimismu, i když možná ne na první pohled... Tip za krásný pocit.

Prokletí
17. 08. 2000
Dát tip
*Chybí mi: kde jsi se tohohle napila...hodně kouzelný lektvar...přečti si nějakého Préverta, k téhle Ti sedne jako dezert...tip

Sandra
01. 06. 2000
Dát tip
Super, dávám TiP. Teď už to není zase tak daleko. Už se těším.

Cat
29. 03. 2000
Dát tip
tip

Merle
22. 12. 1999
Dát tip
Jako první čtenář "odpanil" jsem tuto báseň :-)) První čtení, první: zbytečně dobrý, první tip.

Sarken
22. 12. 1999
Dát tip
Merlíku, tak tomuhle se říká rychlost
Děkuju

Špuntík
22. 12. 1999
Dát tip
sic nejsem první, ale i tak to stojí za TIP......

Krytyk
22. 12. 1999
Dát tip
Nebýt některých rytmických výstřelků dal bych ti tip, ale že jsou vánoce stejně ti ho dávám.. :-))

Šílená
22. 12. 1999
Dát tip
...sakra mě to taky chybí, ani nevíš jak... zahrála si mi na vzpomínky... rytmické výstřelky nevýstřelky... vezmu stopem první letadlo co dneska potkám a frrrrrrr ... omlouvám se... vracím se... tip... frrrrrrrrrrr

Bibša
22. 12. 1999
Dát tip
... Sarkenko, tobě taky krásné vánoce, a málokdy přeju někomu ztrátu, teď tobě snad poprvé, přeji ztrátu toho pocitu, kdy něco chybí, zasloužíš si mít všechno, co tvoje fantazie vysní, ještě připíšu Ježíškovi dodatek, ju? No a bez debat, umělecky je to dokonalé, rytmiku krytizují jiní, myslím, že v téhle básni nehraje roli, dokážeš pohltit, dokážeš rozesmát, dokážeš rozplakat, a většinou dokonce všechno naráz. To od uměmí čekám. Jsi skvělá !!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru