Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dunaj

22. 05. 2011
6
13
2127
Autor
teploušek

A Dunán Folyam, kebled hányszor repeszti meg Hajó futása s dúló fergeteg! S a seb mi hosszu és a seb mi mély! Minőt a szíven nem vág szenvedély. Mégis, ha elmegy fergeteg s hajó: A seb begyógyul, s minden újra jó. S az emberszív ha egyszer megreped: Nincs balzsam, mely hegessze a sebet.

Dunaj Proud kolik prsou k prasknutí s plujícící lodí zuří bouře a naše rány naše dlouhé a hluboké rány Minot nepřerušuje srdcím vášně. přesto, když do bouře naráží loď rány se hojí a všechno je dobré a jakmile jste bezva emberszív: neexistuje žádný balzám který má na svary rány

13 názorů

BigBivoj
22. 05. 2011
Dát tip
no tak co třeba takhle: Tuna Akarsu, nasıl patlama birçok göğüsler S Tekne fırtına azgın çalışıyor! Ve biz uzun ve derin yara yara! Minot tutkunun kalbine kesmiyor. Hala, o fırtına bir gemiye giderse: yara iyileşene ve tüm yine iyi. Ve bir kez emberszív çatlamak: yara kaynak merhem vardır.

BigBivoj
22. 05. 2011
Dát tip
hmm, asi se začnu učit podobný pro mě nepochopitelný jazyk jako je turečtina

BigBivoj je to podľa toho ktoré slovo stojí pred respektíve za daným slovom... tak ako som to už uviedol..mňa sa nepýtaj ako to poznajú ja som ten jazyk nevymyslel.

Bíša
22. 05. 2011
Dát tip
**

kdybys to napsal mog Holski tak bych ti to zkritizovala takhle jenom říkám : je to hezké ke čtení

BigBivoj
22. 05. 2011
Dát tip
no ale jak se v tom má člověk pak vyznat když madarština nepoužívá rody?

szep fiu pekný chlapec

Embersív - ľudské srdce Minőt - staré maďarské slovo, dnes už v hovorovej maďarčine málo používané. V podstate znamená niečo ako ktorý, ktorá, ktoré kedže maďarčina nepoužíva rody čiže napr. slovo szep znamená aj pekný, pekná ale aj pekné a záleží to len od slova pripojeného - pekný chlapec szep lany pekné dievča

Garay
22. 05. 2011
Dát tip
Cha cha. :)))

heartrate
22. 05. 2011
Dát tip
použít překladač by napadlo každýho.. tak aspoň že jsi nejrychlejší

teploušek
22. 05. 2011
Dát tip
snad nám to nějaký hungarista přesně vysvětlí volal jsem Sándorovi ale má tam schránku.

jejdavilda
22. 05. 2011
Dát tip
a to mi přijde jako úplně přesné. Dokonce lepší než originál. Emberzsiv je bezkonkurenční***

teploušek
22. 05. 2011
Dát tip
avi

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru