Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přehlední manuál, jak se prezentovat na literárním serveru

05. 06. 2011
19
60
3275

Zjistili ste, že máte obrofskí talent, co teť s tím abi se to lidi dozvěděli?

Zaregistrujte se na nějakí literární sever.

Už se vám to podařilo? Fajn, co dál?

Vložili ste dílo, čekáte co lidi na to. Ste velmi inteligentní a je vám jasné, že si budete muset přečíst jak píšou ostatní. Jednak abi ste byli f obraze, jednak abi si vás lidi fšimli , že ste tu.

Je dobré si promyslet jak se na takovím serveru prezentovat a já vám s tím ráda pomůžu.

 

Můžete bít za:

1.milího dobráka

2.mrzouta

3.chitrolína

4.vzdělance

5.blpce

 

1. milí dobrák: velmi dobrá volba, vyžaduje fšak určité vrozené predispozice, nejlepší je, diš prostě milí dobrák ste. Jinak se lechce stane, že po čase vaše pravá povaha viplave na vodu jako olej, jak se říká.

Milí člověk to má lechčí neš ostatní. Musíte fšechni chválit jakí mají talent a jak se jim dílo povedlo i diš vidíte, že nějakí chudák žádní nadání nemá a má to úplně marní. Pokud uvidíte, že tomu chudinkovi někdo dílo zkritizoval a poukázal na nedostatki, napište, že to vidíte jinak. Ten človíček píše ze srdíčka, je to na první pohlet vidět, jednoduchí rími sou rostomilí,  chibi si neopravil, protože určitě neměl čas, vypíše se a všichni budou čumět na drát jak mu to de.

Do diskusi se moc nepouštějte a diš, postupujte jako u zmíněního netalentu.

Budete to mít dobrí, protože jednak budete mát spoustů pochfalních komentů a jednak, diš vás nějakí debil bude kritizovat, že píšete blbě, přispěchají vám vděční nohsledi na pomoc a zle tomu hajzlovi vynadají.

Tak poznáte, že máte talent.

 

2.mrzout: tadi sou uš predispozice nutné. Takovímu mrzoutovi  totiš nic není vhot, všechno skritizuje, nevihíbá se diskusím, ba naopak je vyhledává, diskutuje se zápalem a není mu zatěžko věšet psí hlavu na krk samotnímu adminovi. Je chitrí a sem tam se mu něco líbí. Většinou je to dílo kvalitní.

Tadi vidíte, že bít za mrzouta je velmi náročné a pokut se na to necítíte, nenbila bi ot vás větší hloupost, neš se o to pokusit.

Takoví mrzout to má na serveru těškí. Má sice nějakí nohsledy, co mají rádi rebely ale většina ho nesnáší a čeká na každou jeho chybičku. Lidi sou hnet na koni, vlítnou mu na dílo, dychtivě hledají chibi, pak mu je radostně omlátí o hlavu a eště se posmívají, že jako - to se podívejme, takoví chitrák a píše jako nějakí debil. Jako mrzout se hnet musíte nasrat, to těškí není, nasralo bi to i dobráka, že ano. Ofšem odvetně je třeba vlítnout na dílo posměváčkovi a zesměšnit jeho tforbu. Na to uš má žaludek málokdo, tak pozor na to!

 

3.chitrolín: chitrolínem se uš člověk rodí, takže není nutná žádná stilizace.

Není řečeno, že chitrolín je blbec, naopak může to bít velmi inteligentni člověk. Akorát, že má nutkání absolutně ke fšemu se vyjádřit, je přesfětčení že má pravdu a bude vás o ni přesfětčovat do rostrhání těla.

Není mu zatěžko hledat f enciklopedii, wiwikipedii, daleké i blíské minulosti, uvádět příklady ze života, vichovávat vás  a nic ho ot toho neodradí, páč je mu jasní, že ste hňup ale nemůžete za to a on se cítí povinen přivést vás na cestu poznání. Pokut chitrolín ste, jiná stilizace se vám stejně nepodaří, je to prostě silnější neš vi.

Chitrolíni nemají na růžích ustláno. Sem tam je má něgdo docela rát, protože je mu jich líto, ale většině sou k smíchu a silní jedinci si vůbec neberou servítki, klidně chytroušovi napíšou je že je blbí hovado, ať si de hrát na jiní pískoviště a nechá si ti debilní kidi pro domácí krb, eventuálně politují rodinu a lidi s okolí, co musí se zmíněním hovadem žít.

 

4.vzdělanec: pokut se chcete jako vzdělanec prezentovat, je dobrí nějakí to vzdělání mít, f opačním případě je to děsná dřina a může se vám velmi lechce stát, že dosáhnete opaku a budete za blpce.

Vzdělanec má zmáknutí gdejakí cizí slovo a dokonce ví co to znamená a používá ta slova při každé příležitosti abi se blísknul a ukázal ostatním, že sou neš malí hlupáčci.

Nezalekne se erudovaních literárních rozborů a píše různí pouční článki co a jak psát. Nafláká tam tolik cizích slof, že lidem s toho de hlava kolem, ježí se jim vlasi, koupí si slovník cizích slof a pak to uš raději ani nečtou, protože je jim život i duševní zdraví milejší. Čtou to ofšem jiní vzdělanci, kteří zmíněné potíže nemají a všichni pak o tom diskutujou, sipou cizí slova jen tak z rukávu a blískají se přet sebou navzájem jak sou chytří.

Pokut teda vzdělanec nejste, radím neprezentovat se tak a ani mezi ně moc nelést, proto že to hnet poznají a f lepším případě vám nic neřeknou, jen se budou tvářit blahosklonně, f horším vám napíšou ať vipadnete a vrátíte se do školi. Záleží na temperamentu.

 

5.za blbce: bít za blbce vůbec není tak špatní tah, jakbi se na první pohlet mohlo zdát.

Nemusíte moc přemýšlet, píšete si do komentu co vás zrovna napadne a ste hájení, páč ostatním je vás líto, že ste blbej. Je jim to simpatickí. Sami se pak cítí bít chytří a to je velmi příjemní pocit.

Budou vás chránit a zle se povede tomu, gdo bi se odvážil napsat vám to přímo do očí.

Sem tam z vás vipadne i něco chitrího, to vás pak budou chválit aš do nebe a tleskat vám. Na to ale pozor, abi z vás chitrí mišlenki nepadaly moc často, upadli biste do podezření, že si na blbce jen hrajete a nohsledi bi se cítili bít podvedení a pjekně bi se na vás nasrali.

 

Tak, tadi sem vám to heski spřehlednila, abiste uš nemuseli tápat.

Doporučuju hluboce se zamyslet, nelítat tu jako nějakí splašení králík, co stratil noru.

Fšem vám přeju najít co nejvhodnějši stilizaci, spoustů nohsledů a příjemní chfilki na vašem milovaném literárním serveru.

 

Piš péro, vaše vjerná Růženka


60 názorů

:DDDDDDD milí kočkodane, tak sem se zradovala, richle sem koukla na první kategoriji a hnet sem si řekla, aha:DDDD ale stejně, díki:DDD

Kočkodan
31. 01. 2012
Dát tip
Krásnoucké, chytroucké, vtipnoucké a originální. V zivote me nic tak nepobavilo, nedojalo, nedonutilo k zamyslení. Smekám pred tebou Ruzenko klobouk!!! (Kdyby te to zajímalo, tak se hlásím k prvni kategorii.)

sem si fšimla, že umíte moc heski závidět. tak dobře:D

VH64
22. 11. 2011
Dát tip
Ne ne. Já závidím hezky a rád a nejen u Vás. I když u Vás se závidí moc dobře...

ale, neplácejte mi tu hlouposti a heski popřemíšlejte!!!

VH64
22. 11. 2011
Dát tip
Já tu, milá Růženko, nejspíš budu za tichého závistivce. V nějakém příhodném koutečku.

ano. píšete zartracně dobře!

To ma nenapadlo... človek sa učí celý život...

diš mi tadi píšete, není třeba posílat avízo, mám to f kritikách.

otpouštím vám, má genialita lidi často plete.

Potom prosím o prepáčenie, že som si dovolil zaradiť vás do špatnej kategórie!

pane Patriku, já nejsem vzdělanec, jen sem tak bistrá, víte? sem ráda, že se vám růženkofština líbí, některé dost irituje:DDD

No, nemôžem sa zbaviť dojmu,Růženka, že si predstaviteľkou typu vzdělanec - veľmi vedecky si "uchopila" tú to tému :-)

Růženka, ta tvoja simplifikovaná čeština je úchvatná! Škoda, že sa nedá použiť aj v písomnom styku s českými úradmi.

víborná volba, paní Imo!!!!

nehádám se, sem moudrá Růženka:DDD

nigdo z nás není apsolutně vihranění, každí se fšak víc nebo míň k určitímu tipu hodíme, některím to sedí jako prdel na hrnci:D

Garay
07. 06. 2011
Dát tip
To je fakt.

5. je moje volba T

tipickí přetstavitel jednoho tipu, no:DDD

heartrate
06. 06. 2011
Dát tip
provokuješ, viď? :)) myslím, že už jsi taky zažil pár konfliktů s lidmi tohoto typu (jako jeden příklad za všechny jistá nejmenovaná "zkurvená hvězda), a nezdálo se mi, že bys byl přesvědčen o tom, že on ví líp než Ty, co skutečně potřebuješ..

ano, foreste, přesně, je o tom přesfětčen:DDD

heartrate
06. 06. 2011
Dát tip
nadutý člověk je přesvědčený o své výjimečnosti a ostatní považuje za méněcenné, může se k nim tak maximálně blahosklonně sklánět, ale jakmile je kritizován, chová se v nejlepším případě pasivně uraženě, spíše ale kritizujícímu vyspílá, každopádně jeho chování v těchto situacích v ničem nepřipomíná milého dobráka.. není to snad jasné?

heartrate
06. 06. 2011
Dát tip
.. a velmi často je také nadutec chytrolín..

žížali mi nechutnaj. nadutec může bít mrzout i vzdělanec, něgdi i blbec.

Garay
06. 06. 2011
Dát tip
Nemůžu najít nadutce :(

heartrate
06. 06. 2011
Dát tip
pod kytičkama moc čerstvého vzduchu není, nad nima je to lepší :) a tohle dílko by stálo za pořádnou oponenturu, ale musím si na to najít čas!

:DDD času dost

diš sem furt f práci, ale mám na balkoně krásní kitički a uš abich bila f přírodě!!!!

fskutku?????? to bich nerada,pro ráni kristovi!!!!! máte nějakou radu pane foreste?

okapi, ste můj človjek:DDDD

sem poněkut nudná, tak píšu nudně, no:D Franco, to ani náhodou, je to povinná četba na písmáku!

sem chtěla napsat skritizuje, to sou furt nějakí překlepi. Děkuji pana kfětoni, já si to opravím.

Výborné. Prakticky to nemá chybu. Akorát ve slově "skritituje" máš překlep, patří tam "skritikuje".

no, zatím žádní extra přínosní nejsou, uvidíme co bude dál:D

no, jo, tak častí tip to zas není, tak sem ho tu nedávala:D

Přidala bych servilního podlézače. Jednoho jsem tu nedávno objevila a je mi děsně nepříjemnej. Ale naštěstí se u mne nezastavuje...***

děkuji za uznání, paní renegátko.

nejsem si jistá, asi joo:DDD

renegátka
05. 06. 2011
Dát tip
jasný a srozumitelný návod, jak se necpat tam, kam nepatřím velmi záslužné, Růženko

martinez
05. 06. 2011
Dát tip
to máš teda fakt klyku! :o)

naštěsí nejsem vzdělanec, tak to bilo lechkí, uš sem si zvikla:D

martinez
05. 06. 2011
Dát tip
to musí být dřina.. pro vzdělance.. "viropit tolyg chip" :o)

děkuji vám velice, piš péro.

srozumeni
05. 06. 2011
Dát tip
Líbí se mi Tvůj nadhled. Tip

BigBivoj
05. 06. 2011
Dát tip
si piš pérem :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru