Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Deník a nadpřirozeno

Výběr: Monty_Python
12. 12. 2001
15
0
1782
Autor
horák

Deník a nadpřirozeno

26. 2. 91 - úterý

Uběhl téměř týden od posledního zápisu a svět se změnil. Nemyslím ten globální, přestože v Kuvajtu už začala pozemní bitva a spojenci dobyli Kuvajt - city. Změnil se svět můj, neboť se mi podařilo vlstní vůlí posunovat hliníkovou lžičkou.

Včera večer se stavil Pišta, který už měsíc operuje po koleji s virgulí a jinými okultnostmi. Přinesl čtyři lžíce a cáry hajzlpapíru. Lžíce jistým způsobem zabalil do toaleťáku, sestavil je do kříže a pak je přemisťoval vlastní vůlí. Podařilo se mu to s jednou, což mě samozřejmě úplně nepřesvědčilo. Tak jsem si to vyzkoušel taky - podařilo se mi přemístit rovnou tři. A znovu a znovu. Z dosud uskutečněných patnácti pokusů mi pouze jeden nevyšel.

Stal se tedy zázrak - lžička musela projít hmotou bez toho, že by ji porušila. Zdánlivě neuvěřitelná věc. Je to první naprosto nevysvětlitelný jev v mém životě a já nevím, jak s takovým pocitem mohu žít. S pocitem, že, když dám lžičky do kříže a soustředím na ně svou vůli, dokáži jimi pohnout.

27. 2. 91 - středa

Nad výše nastíněným problémem jsem včera proseděl asi dvě hodiny ... a vyřešil jsem ho. Vůbec nešlo o zázrak, ale o malou náhodu, které napomůže trocha neobratnosti či naopak obratnosti při balení lžiček do toaletního papíru.

Svým způsobem jsem rád, že jsem ze svého života odstranil nevysvětlitelný jev, ale na druhou stranu mě to trošku mrzí. Přišel jsem svou důsledností o nadpřirozenou schopnost, o málem nabytou víru v Boha a jeho schopnosti. Zůstal jsem jen tím přízemním člověkem, který přišel a zase odejde. Hold si budu muset svou nesmrtelnost vyzískat na jiném poli - poli vědy, literatury, na poli rodinném či na poli obilném.


Andulka
24. 01. 2004
Dát tip
skvele

Toxman
22. 02. 2002
Dát tip
Ale jo. Tenhle se mi docela libi. Dulezite pro mne je, ze horákův rozum nedal ustrnout nad problemem a "dohnal" jej k realnemu reseni. To ovsem vybec neznamena, ze nejake "mysticno" (nadprirozeno v nas a kolem nas) neexistuje. Jen je musime umet spravne hledat...tip

Print
12. 12. 2001
Dát tip
***!!!

Sama
12. 12. 2001
Dát tip
Tohle je kouzelný... a já jsem konečně přišla na to, jak se při chvále neopakovat: je přece tolik možných přívlastků! TIP!!!

AHED
12. 12. 2001
Dát tip
Škoda no...

blbjenka
12. 12. 2001
Dát tip
na poli orném a válečném :o) sákryš, a já už myslela.... bez toho vysvětlení by to bylo hezčí :o) *

Vojtek
12. 12. 2001
Dát tip
Jo zkus to na poli válečném :-)) ****

clovrdik
12. 12. 2001
Dát tip
:-))) pěkný a to vysvětlení je super, TIP

:-)*

Štalingrad
12. 12. 2001
Dát tip
Je to celý dobře napsaný akorát se mi něco nezdá(ale co to je) jako jo ***!

Pája
12. 12. 2001
Dát tip
:-)))*

zvonková
12. 12. 2001
Dát tip
Je to fakt dost dobrý...Já na Boha věřím i tak!Měj se krásně a mnoho zdaru při dalších oběvech.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru