Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hroty žhavých šipek na obloze

12. 06. 2011
2
5
1661
Autor
Krapet

po včerejším večeru mám dvojité okno, dal jsem zelenou úsporám abych měl za co pít... a přitom sem nic nepil, jen jsem vypadl z rytmu vlaku

Žhnoucí hroty šipek - hvězd

začínaj mi na nervy lézt

a vlasy, andělé a lebky krávy

v posledních dnech zaplavují

plynovou komoru

mojí hlavy.

 

A já brzo začnu slavit

že

po noci bdělého snění

můžu říct přesně co Bůh není,

že,

po provedení hodnocení,

burza snů je na pokraji krachu.

 

Zapíšu si to do diáře,

ale furt můžu zvítězit na plný čáře

jemnýho andělskýho prachu


5 názorů

Jonash
04. 04. 2013
Dát tip

nic méně.. zajímavé


možno s odstupom času treba niečo prerobiť, lebo má v sebe naozaj náboj, ktorý treba očistiť od nejakých zbytočných nánosov, ale odo mňa aj tak tip za to :)

martinez
26. 06. 2011
Dát tip
já bych ty dvě "že" neměnila - jen nenechávala samotný na řádku :o)

Krapet
26. 06. 2011
Dát tip
děkuju za komentář. Ty dvě jsem/sem tam jsou jen tak, samozřejmě že bych to mohl mít gramaticky naprosto správně, ale nepokládal jsem to za nutný :D Ty dvě že nevím čím nahradit, je to trochu jako výčet a snad to i dodává určitou formu. Jinak máš pravdu s tím, že by to stálo za to přepracovat - většinou když něco napíšu tak tam jsou dva dobrý obrazy kvůli kterejm sem to napsal. (tady je to "plynovou komoru mojí hlavy" a ta plná čára) Ale zrovna tuhle básničku jsem dost předělával už během psaní a nejsem si jistej jestli bych jí zvládnul ještě vylepšit, což bohužel pro mě ale vůbec neznamená že je skvělá :D možná když se na ní za pár týdnů podívám, uvidím jak jinak by to šlo udělat. Měj se pěkně:)

martinez
26. 06. 2011
Dát tip
a přitom sem nic nepil, jen jsem vypadl z rytmu vlaku tenhle řádek prologu je bezva (jen by sis měl sjednotit to "sem" a "jsem") :o) jako vázaný verše se mi to při čtení dost seká teda ale někerý místa sou fajn a jako celek se mi to spíš líbí než nelíbí ale bejt autor já, upravila bych si to :o) (třeba ty dvě "že" samostatný mi přijdou zbytečný)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru