Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

OLOMOUC - Stávka pouličních prodejců narkotik

12. 06. 2011
1
2
1667
Autor
Honza_Princ

Občas si podle toho co napíšu natočím s kámošema film.

FILM:  http://www.trojkyvidle.oakfest.cz/nan_cz.php

Úryvek ze scénáře:

Václav P. Novotný- reportér: (velmi arogantní pán, mluví znuděně, pak zrychluje aby to už měl za sebou):

Celer, petržel, pórek, cibulová nať, rajčata, černý kořen, křen, salát, cukýna, řepa, patizon, mrkev, artyčok, paprika, brambory, brokolice, květák, lilek, okurka, pažitka, reveň, zelí, kapusta, ředkvička, kedluben, špenát, konec. Rozezlení pěstitelé zeleniny demonstrují, jako každoročně, na Horním náměstí v Olomouci s jediným cílem.

 

S reportérem tam stojí dva pěstitelé zeleniny. Mají vidle slámu a kolečka. 

 

Karel, Pěstitel zeleniny(kostkovaná košile knír, gumáky do půl těla od hlíny, v ruce košík s jedník kouskem zelí):  No Peníze potřebujeme. Za to co nám řetězce nabízejí se mi ani nevyplatí napumpovat pneumatiky u traktoru. A já vám opakuju, (křičí směrem k orloji) třetí rok po sobě už s podhuštěným zetorem sklízet nebudu. Nebudu!

Václav P. Novotný – reportér(nadřazeně): Díky za názor, „je mi vás fakt líto!  Za rok zase na shledanou.

 

Karel, Pěstitel zeleniny Jó já tu budu, co taky doma.

 

Václav P. Novotný - reportér: Jasně. Takže tolik demonstrace pěstitelů zeleniny. V Hanácké metropoli se dnes překvapivě dějí i zajímavější věci, a protože Vlaďka vždycky dostane zajímavější reportáže, tak je tu právě ona s „horkou aktualitou“.

 

Obraz

Předškolou

Ladislava Fialová – reportérka(upravuje si kostýmek): Ano je to tak. V Olomouci dnes vypukla naplno také stávka dealerů drog. Pouliční prodavači narkotik  se rozhodli tímto způsobem protestovat proti nízkým výkupním cenám omamných a návykových látek, jejichž hodnotu na gram tlačí dolů zejména kartelové dohody mezi žáky druhého stupně základních škol. Žáci základních škol se ovšem, podle svých slov, nehodlají nechat zastrašit.

 

Obraz

Chodba-titulek základní škola…

Miloš 8.C:  Stávce neustoupíme.


Jana 6.A: Přinejhorším můžeme začít jíst svačiny od našich matek nebo chodit do jídelny.

 

Miloš 8.C:  Jestli si někdo myslí, že dostáváme kapesný jenom na drogy, tak je mimo realitu.

 

Pakosta 6.A: Myslím, že vláda by se měla zabývat závažnějšími věcmi, opisováním,  přebíháním a žducháním… (kameraman stočí záběr, když prochází Jana a odpovídá pakosta…)

 

Pakosta 6.A(když se k němu otočí kamera, taky kouká za Janou,zkontroluje koutkem očí že už je v záběru a rychle zavrtí hlavou): Nevím, co na ní všichni vidí,

Rozhodně do ní nejsem zabouchnutej tak, že bych ji nechal opisovat nebo předbíhat. Co se týče žďuchání byl bych možná ochotný vyjednávat o kompromisu.

 

Arnošt Suk, ředitel školy: Děti tu ani neví co to návyková látka je. Žák Pakosta není zdrogovaný, je jen přechytralý. Pravidelně podstupuje namátkové krevní testy. Díky jejich dlouhodobě negativním výsledkům se Vám mohu osobně zaručit, že se žádný dealer k naší škole nikdy ani nepřiblížil.

Obraz

,,,atd atd atd


2 názory

Honza_Princ
15. 06. 2011
Dát tip
nazdar nazdar :) rád vidím žes naživu :)

Honzyk
12. 06. 2011
Dát tip
Milos z osmy C je muj favorit:D...cau, vole!D...)) honzas..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru