Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vlak

20. 06. 2011
5
12
1269
Autor
zon

Vyslali mě na cestu

vlakem narození

zas se tísním v chodbičce

v kupé místo není


neblahý mám tušení

divná zima je mi

na jízdence - vystoupit !

na planetě Zemi


tvrdej dopad na perón

co jsi chtěl - máš, brachu

seber si ten těžkej vak

otázek a strachů


Fakjú, zařvu do oblak

nejsem tady doma

počkám si na jinej vlak

narodím se znova


12 názorů

zon
26. 06. 2011
Dát tip
protože neexistuju, jsem :) Díky

feferonka
24. 06. 2011
Dát tip
Jak to, že nevím, že existuješ? :) *

zon
22. 06. 2011
Dát tip
Ty jsi prostě jeden z těch ubožáků, co milujou jen toho v zrcadle. Je mi fuk, jak dlouho jsi tu, nejsem lstivý a buran už vůbec ne. Bohužel si tím zdaleka nejsem jistej u tebe. Spíš jsi mě o tom přesvědčil. Pohled a definice jsou velmi subjektivní záležitost, ty ty potřebuješ škatulky a pravidla stanovená jinými. Vlastní autonomie se evidentně lekáš. Budeš asi jeden z těch typů, co se bez svolení ani neuprdne na veřejných hajzlu.

Miroslawek
22. 06. 2011
Dát tip
Nejprve jsi tvrdil, že rytmus sedí a pak, že jsi vše věděl a víš, že jsi jen nepřepracovával. Inu, tak mi přijde, že vše dosud publikované jsi psal před 12 lety a záměrně jsi to nepřepracovával. Ale budiž, počkáme a uvidíme... jsem zde již dvanáctým rokem a umím čekat. A jednu novou informaci bych pro tebe přeci jen měl. Když reaguješ na něčí příspěvek, existuje tu funkce Avíza, kterým o tom dáš jeho autorovi vědět. Neukáže se, doufám, že to není nic, co bys už nevěděl, a tedy jsi buď buran a nebo lstivý tak, že by ses sám přelstil mluvě naprázdno.

zon
22. 06. 2011
Dát tip
Bohužel, přes všechnu snahu mi neříkáš, co bych už nevěděl a vše nasvědčuje tomu, že mi cosi nového sdělíš jen těžko. Obrať se na ty, kdo ti to budou žrát. Jen na vysvětlenou, tohle je věc, kterou jsem našel sice teď, ale je psaná asi před dvanácti lety. Úmyslně jsem ji nepřepracovával, a dal jí sem v původní podobě:)

Miroslawek
22. 06. 2011
Dát tip
Milý zone, na místní poměry jsem opravdu hotový F.X.Šalda a k tomu ještě zkřížený se Seifertem. Ale vraťme se k oné mnou položené otázce: X - přízvučná slabika, x - nepřízvučná Fakjú, zařvu do oblak X x Xx X xx = čtyřstopý trochej mužský počkám si na jinej vlak Xx x X xx X = třístopý daktyl A kdyby ti nebylo jasné proč jsou přízvuky, kde jsou, neváhej se mne zeptat. Předem upozorňuji, že čeština je jazyk se stálým slovním přízvukem.

zon
22. 06. 2011
Dát tip
To Miroslawek. Asi bych to bral, tohle není žádný veledílo. A ty jsi hotovej F.X.Šalda. Když jsem si ale přečetl několik tvých výtvorů, je naopak zřejmé, že prd víš ty. V podstatě mělká, no snad ani ne poezie zabalená většinou v klišé. Myslím, že jsi ten poslední, kdo může někoho poučovat o vázaném verši. nebo dokonce o trocheji a jambu. Rytmus sedí, ty si taky sedni. Na prdel někam daleko ode mě.

Miroslawek
22. 06. 2011
Dát tip
Chtělo by se mi v reakci napsat, že je to tak strašné, že nemám slov - ale to by sis přeci jen nezasloužil. Je vcelku zřejmé, že o tom, jak vázat verše víš celkem prd, možná by nebylo do věci vzdělat se trochu v tom, co je to trochej a jamb, jak konstruovat rým a tak. Doplňující otázka - proč v následujícím dvojverší nesedí rytmus? Fakjú, zařvu do oblak počkám si na jinej vlak

Dobré dílko, hodnotím kladně a tipiju T*

Neposuzuji
20. 06. 2011
Dát tip
Udělej to...jo...

vonMax
20. 06. 2011
Dát tip
jo*

srozumeni
20. 06. 2011
Dát tip
To je tak nádherné, že nemám slov..***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru