Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dvě srdce

26. 06. 2011
6
4
1831

Mám dvě srdce, dva přebíjející se, přehlušující a občas smířené zvony v hrudi, – jedno dravější pro ni a druhé menší, citlivé pro tebe. To první zraje barvou pšenice, puká jak květy přes rozhrnutím omamných plátů. To druhé zelená se barvou láhve Božkov, ale voní úplně jinak – mechem a stejně tak měkce po něm můžeš kráčet.

 

Slibuješ. Přísaháš. Kolem hlavy krouží místo supů ta slova se slzami na křídlech „naposledy, poslední šance“. Ano, kolikrát plazila se mi tato slova pod nohama s hady a já jim podléhala.

 

Za dobu, co se známe, ses mi omlouval snad dvakrát. Náš vztah podobá se chůzi akrobatů po laně, stopám srnčího v promočené zemi či ranní kávě, bez které si neumím představit den.


4 názory

sharik
26. 06. 2011
Dát tip
hezké :) jen mi tam trochu vadí to přirovnávání k lahvi Božkov, zdá se mi to v tom poetickém textu strašně nepoetické :) i přes to tip, vážně se mi to líbí :)

Garay
26. 06. 2011
Dát tip
Krásně něžné.

Děkuji. :-)

srozumeni
26. 06. 2011
Dát tip
krásně smutné..*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru