Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Drahý W.

11. 07. 2011
1
1
1564
Autor
Josephina
V Lesích, dne 10.7.1814 Drahý W., jedna plavba končí, přinášejí mi pelyněk a třešně, které byly kdysi šťavnaté. Vynesla jsem vak plný snů o lásce, tvé nepřekonatelné blízkosti v domnělé jistotě, spolu s mou trpkostí, spolu se špinavým prádlem, tebou smyslně promočeným a rankou od tvého hedvábného nože, kterým jsi mi naznačila nezájem, následně přece jen nepřekonávající tvou touhu. Odhodila jsem vše nedokonavé a vyplouvám na další dobrodružnou cestu, sic bez většího nadšení, ale s odhodláním vybudovat si konejšivý domov, bez chvění, ale pevný v základech. Nechávám se ukolébávat fantazií, která se vznáší jen na úrovni vrcholků stromů od mé zemitosti, při čtení bezpečných knih hladím kameny tisíce let staré, brnkám na struny pavoučích násrah a nocí věštím vítr a blesky. Jsem si jistá, že tato plavba bude bezpečná, alespoň po několik verst. Připomínám si Tě téměř denně, rozprostíráš se, ať chci nebo nechci, mým vesmírem, kam jen dohlédnu. Tvoje J.

1 názor

Prosecký
12. 07. 2011
Dát tip
Zajímavé. Úmyslně nám zamlčuješ, kde se to odehrává. Asi to není podstatné. Trochu mi to připomíná jako vytržené ze "Spřízněni volbou". Necelý tip.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru