Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jsem blbůstkář

12. 07. 2011
0
6
991

Přiznám se. Tak jako spousta jiných i já od určitého věku snil, že se stanu spisovatelem. Byl jsem plný optimismu a neutuchající víry, že právě ta má díla budou všichni chtít. A z počátku to skutečně nevypadalo špatně. Má dílka oceňovali jak kamarádi a spolužáci. Tak dokonce i učitelé češtiny. Mé slohy byly vždy za jedna. Většinou dokonce doplněné pluskem.

Jenže člověk po nějaké době vyroste a možná i trošku zmoudří. Nebo si jen přestane věřit a nevěnuje svému snu další úsilí. Dnešní konkurence je obrovská. Autorů je najednou snad více než knih. A je zajímavé, že u spousty lidí to začalo ve chvíli kdy natočili pána prstenů. A  pak přišel Harry Potter od J.K. Rowlingové. Jejíž zázračné úspěchy lidem tak nějak dodali naději. Najednou se našlo spousta snílků. Přesně takových jako jsem jako malý býval já.

Narozdíl od většiny z nich si já už uvědomuji jak těžké je prosadit se na trhu. Už z pozice obchodního zástupce. Těch faktorů, které jsou potřeba k získání slávy na poli, kde se bojuje slovy je mnoho. Ale i tak mám dobrý pocit ze svých nápadů a děl. Už nejednou se mi stalo, že nápad, který jsem si zapsal do poznámek třeba před deseti lety se v dnešní době vyskytne v novém filmu.

Možná právě tenhle fakt a potřeba občasného psaní. Mě donutili hledat na internetu nějakou komunitu spisovatelů. A myslím, že tady to celkem újde. Jenže na dlouhá díla nemám čas. Tak jsem začal psát rýmovačky. Jednoduché rádoby básničky bez dodržování některých pravidel a sem tam se vyskytující nechtěnou chybou. A popravdě se mi líbí hlavně takováhle jednoduchá díla. Nedokáži ocenit skutečnou poesii. Až na pár vyjímek.

Baví mě diskuse s Octopem i hádky s Papouchem. A právě ty drobnosti mě tu drží i přes špatné kritiky. Jsem blbůstkář a blbosti píšu. Tak se nemohu divit. Vždyť blbost se oceňuje snad jen  v politice...


6 názorů

nechal jsem se nalákat názvem, protože žánr "Blbůstka" mě dost baví. TAk jsem si přečetl tvé "blbůstky"...nic ve mě nevzbudily. Pokud máš zájem o tento obor, přečti si něco třeba od jejdavildy, Sršáně, Whitesnake, baaby, květoně...najdi si nějaký svůj osobitý styl.

Honzyk
13. 07. 2011
Dát tip
...ale kdepak...jen si myslim, ze lepsi trosku nakopnout, nez mazat med kolem huby a hledat ta "lepsi" mista...)

A navíc to ani není fejeton. Ale nelze brát autorovi úplně všechnu chuť do další práce, že?

Honzyk
13. 07. 2011
Dát tip
...copak chyb - ty ja vypsal autorovi soukr. - ale text, sry, nestoji za nic : expozice tuctova, stat nicnerikajici, pointa usmudlana....

Za tento sloh bys už za jedna určitě nedostal. Zpověď je to uvěřitelná, což o to, ale těch chyb...

karasovicz
12. 07. 2011
Dát tip
- jenže člověku nedojdou nápady, dojde mu chuť, energie a čas pouštět se do větších věcí a celků - krom kravinek pro potěšení - všechno už tu jednou bylo, dnešní svět to jen balí do novejch škatulek, aby se to dalo znova a znova prodat - jo, asi tak nějak

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru