Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

žádost o místo v ČKD

26. 07. 2011
1
20
1134
Autor
Kitias

Dobrý den,

jmenuji se Jonáš Kočí a narodil jsem se v Aši.

Až sem je to normální, ale potom, potom se děli věci.

S úspěchem mě vlastním jsem vychodil osm tříd základní školy(jednu dvakrát). Během mého studia na měšťance se nestalo zhola nic. Tedy. V druhé třídě, hnedle u dělení, jsem paní učitelové, tedy choti pana učitele, přestříhl šňůru s prádlem. A už se to se mnou táhlo napříč celým studiem. Tu poznámka do třídní knihy, tam důtka třídního, jedna nebo dvě dvojky z mravů a jedno vyznamenání za záchranu spolužáka z hořícího stohu.

Po základní škole jsem nastoupil dráhu drážního učně. Škola při drahách národních sídlila v Klatovech. Cestoval jsem tam jednou měsíčně se starším bratrem, který se zde učil býti kočím, tedy řidičem autobusu. To s tím kočím byl samozřejmě vtip, taková přesmyčka, znáteto to: "Kočí se učí kočím". Na dráze to Vám byla legrace, s kamarády ze školy jsme začali tím, že jsme pokládali na koleje různé předměty a čekali co se s nimi stane. Později jsme zkoušeli k čemu jsou doopravdy výhybky. To byl šrumec. Jinak se samozřejmě moc nic nedělo a po škole jsem samosebou nastoupil k drahám.

Coby nováček jsem byl poslán na stanici Ostrava-západ. Zde jsem v současné době stále.Už devět let.

Prosím Vás touto cestou o přijetí k Vám do podniku a děkuji uctivě za vyjádření k mé žádosti.

 

Jonáš Kočí


20 názorů

Kitias
27. 07. 2011
Dát tip
hele tangensi - sem to psal hore high - nejsem ajznboňák, jsem z Roudnice, jmenuji se Jirka R. a v Ostravě jsem byl všehovšudy 3x(autem), v Aši nikdy.... stačí? :-) Trochu fantazie( a nemyslím nějaký jogurt)

Honzyk
27. 07. 2011
Dát tip
..jojo, to je zivot, co?-))

Honzyk
26. 07. 2011
Dát tip
..a The Blazek, N A V I C, bombarduje me mejly, kurvy jedny, telefony mam samo vypnuty....este mi tu jak ty holubove z nosu budou po parapete skakat...nastesti mam sousedku, kera dostala 6 let v Pardubicich, to asi housku neukradla, zeo, po trech letech pustili ji za "vzorny" chovani, a ta teda umi poslat do prdele kazdyho, ji reknu, a bude.))...vytahne podomacku zhotoveny plamenomet, a gde byly odevy Blazek"!?) Nic azbestovyho sem, pokud se pamatuju, na ty modni saskarnme v Kotve nenosil...(?)-D


Kitias
26. 07. 2011
Dát tip
milost

Kitias
26. 07. 2011
Dát tip
k neuvěření úúúúúúúúúúú

Honzyk
26. 07. 2011
Dát tip
..si si:D...a muj milacek vcera (mi) odjel na rok celicky na hereckou skolu do Englije, navic jsem zohaven: udajna ma pritelka , jiz predvadel jsem sve pohybove kreace u filmu |magnolia obdarovala me modrou (!) masazni zinkou, v me koupelve posral se vypionac (CKD, oh no!)...a ja rano probudil se s kevou tvari indigo, a tak smyval jsem, az zanitilo se, vcera na chire ve Vinohradsky me osetrili, vsak ovazan nemohl jsem vcera jit nafotit book pro Odevy blazek, jak me byli zadali (!) po me prvni modni ptehlidce v Kotve, kde sefy zaujalo, jak z kabatku cerneho(s podsivkou) hazel jsem v dav z kapes tzv. nakladanych bon-bony...)...a jak vysvetli jim "kauzuů zinak.., Ale to nysto. pro jedny Odevy Blazek svet se nezbori, a jizva na me(udajne) krasne tvari nebude, toz co.., V tyvy nadherna MS v plaani, lici jiz neboli...a svet neni zas tak sileny misto, byt laskavy kjisteze ne-e...cau, koniasi, jdu tisiti tvar svou hermankovym odvarem....

Kitias
26. 07. 2011
Dát tip
amores perros...

Honzyk
26. 07. 2011
Dát tip
...na tvou pocest vytahnu kroky sve pres cely svuj velky byt : tady bys jednoho nenasel.))...a sup do sve skrysky: ano, na tvou pocest jeste jednu lajnicku si dam...ta nezaskodi!.))

Kitias
26. 07. 2011
Dát tip
aleale ty ses rozjel, díky

Honzyk
26. 07. 2011
Dát tip
...a esipak vis, kdy, kitiasku? No...? ..))po elektrosicich v saskarne Vseobecne fakultni, kdyz ja na vychazku prvou smel, na spabncich jeste dva ohavbne fkleky cervene vesli jsme do prveho obchudku s konfekci, a ja se ptam prodavacky:"Sestricko, za kolko je ta krasna mininKa(!!) za vylohou, ta cernohneda, zrejme z Tucecka?:D Zdraviotni bratr jiz jiz bral drahu avsak prodavacka zadivala se na me s bolesti v kazdem oku (tak dva gramy)ú, a puda:"Pero tebe, hosicku, pro tebe za dve stovky, zlevnila jsem ji na 800, ale jaks poznal, dite my, ze je z Turecka?:D"

Kitias
26. 07. 2011
Dát tip
aleale ty ses rozjel, díky

Honzyk
26. 07. 2011
Dát tip
...ale novaku, ze tys takovy suchoprd..?-)))

Honzyk
26. 07. 2011
Dát tip
p.s. okamzitNe posilam svemu milovanemu stryci, psychiatru Radkinu Honzakovi...to se budou dit veci:)))

Honzyk
26. 07. 2011
Dát tip
Jonasku,(Kitiasku) mne uz nyni je(bylo ) krasne, ale po precteni tveho, ano Dila, rozhodl jsem se vyrazit pres cely byt do sve skrysky, a dat si jeste jednu lajnu, taks me rozdovadel:DDD

Honzyk
26. 07. 2011
Dát tip
svizem- avizem, jázny?:D

Honzyk
26. 07. 2011
Dát tip
"deli veci" je urco schvalne, ale i dyby ne, vopovaz se to smaznout!:DFD--) uzasny:D ...genialni!:D volam svizem zapskle ptaky vyberaky!---***

Kitias
26. 07. 2011
Dát tip
no nato že nejsem z Aše - ani jsem tam nikdy nebyl, a z Ostravy taky ne - byl jsem tam 3x.... Nevím kde je čkd ani kde bylo ))))

trochu ti, Jonáši, ujel vlak. Tam, kde kdysi bylo ČKD, je dnes už jen O2 aréna...:o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru