Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nádraží

27. 07. 2011
10
8
1586
Autor
Fairiella

 

 

 

 

 

Brzy se zabouchnou vrata za nocí; stužka kolem Měsíce se naposledy zavlní. Listí balancuje na větvích, jako kdyby se rozmýšlelo, jestli má smysl čekat do podzimu.

Na třetí nástupiště přijede vlak. Prosíme cestující, aby se nezapomněli v kolejišti, ačkoliv je z něj velmi pěkný výhled na zapadající Měsíc. Vlak zde jízdu končí. Oblouky mostu chrčivě dýchají v očekávání, balvany vyvstávají z řeky a napjatě vyhlížejí. Železný drak se ale na mostě zastavil. Odtud je přeci o mnoho pěknější výhled na zapadající Měsíc, zaševelila lokomotiva. Nádraží se ponořilo do břidlicového šera. Bezčasí.

Dva cestující na třetí koleji, po hlášení zbyla jen tečka na konci věty. Na nevyřčené otázky odpoví studený závan nicoty. V duchu mu děkuji – málokdy na své otázky dostaneme tu pravou odpověď.

 

 

 


8 názorů

Nepochopeny
31. 07. 2011
Dát tip
rád sa zabúdam pri pohľad na mesiac. Raz sa zabudnem asi navždy.. T

Morasten
29. 07. 2011
Dát tip
Nevim, nějak se tyhle dny necejtim na takovej romantismus a polidšťování. jindy by se mi asi líbilo..

delaware
27. 07. 2011
Dát tip
pěkné.tip

srozumeni
27. 07. 2011
Dát tip
nádherné...*

avox
27. 07. 2011
Dát tip
Hezká pocitovka. "Listí balancuje na větvích, jako kdyby se rozmýšlelo, jestli má smysl čekat do podzimu" - perfektní, podle mne :-)) */

Honzyk
27. 07. 2011
Dát tip
**

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru