Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vánoční rady

17. 12. 2001
11
0
2731
Autor
Stevenson

Vánoèní rady.

 

Tak zase začínám dostávat vánoční zdravice. Těch elektronických je víc. Když tak na to myslím, je to škoda. Jednak se většina tou mou rychlosti serveru stahuje strašně pomalu a potom si je těžko mohu nalepit na dveře lednièky, podpálit s nimi ohenˇ v krbu , o podložení nohy u almary už ani nemluvě. Ovšem, na druhou stranu mají tu výhodu, že nemusím jenom sám chodit ty dva kilometry k poštovnímu kaslíku, aby náhodou některá z nich, nepadla do nesprávných rukou. To by asi k té vánoèní pohodě moc nepřispělo.

Z vánoc mám osobně rád téměř všechno. Jediná věc, která mi na nich vadí jsou dárky. Chápu, že pro děti je to dost velké vzrùšo, i když v souèasné době to vyžaduje silnou vùli a velkou dávku odvahy koupit desetileté ratolesti knížku, místo očekávané hry do playstation, před kterou hrùzy teroristických útokù v reálném světě blednou závistí. Dost se někdy divím, že to procento dětské zločinosti není ještì mnohem vyšší.

 

Jinak jsem vzhledem k dárkùm pro moji dospělejší rodinu ovšem ten dárkový problém celkem uspokojivě vešil.Po letitých zkušenostech vím, že atˇ koupím co koupím, nikdy to nebude jaksi úplně košer. Budˇ se nějakým zpùsobem změní vždy číslování velikostí, nebo se trefím do barvy, která přijde do mody až za dva roky a nebo, v nejčastějším případě koupím něco, co se vùbec nepotřebuje a je, jak se dozvím několik týdnù po vánocích, dobré jen na utírání prachu, který zřejmě všechny moje dárky magicky přitahují. A tak, mým jediným problémem je nezapomenout nechat na pokladní blok napsat prodavaèce „vánoèní dárek" a doufat, že po Stědrém veèeru nezapadnem na dva týdny sněhem, aby se mohly dárky jet vyměnit. Byly doby, které pamatuji už jen nejasně, kdy tomu tak nebylo. Líbilo se všechno, i když na to třeba ten prach padal. Ale zřejmě s léty jsem tu schopnost vybírání pravých dárkù ztratil.

 

Pokud ale radím jiným, držím se té zásady, že když člověk něco dostane, má to být něco takového, aby už za pùl roku nemusel marně vzpomínat, co vlastne dostal.

Jako příklad uvádím moje vánoce minulé, kdy já jsem dostal povolání k soudu pro řízení vozidla pod vlivem alkoholu, syn ředitelskou dùtku, dcera kopačky od snoubence a manželka žluèníkový záchvat.

 

Že nemáte ještě nakoupeno ? Času přece dost, a vy dostanete jistě něco také….


Jankav
30. 12. 2001
Dát tip
Tak mne napadá. Kde asi je to moje přání? Zatopil sis s ním? Podložil s ním almaru? Nebo že by snad ta lednička???))

Adina
20. 12. 2001
Dát tip
Prijemne poctenicko

Yeziiinka
19. 12. 2001
Dát tip
Mluvíš mi z duše, chlape! :))) Máš tak velkou pravdu, že... no prostě máš tu největší pravdu! :) *!

Stevenson
19. 12. 2001
Dát tip
az je to nekdy k vzteku, co?))D!

Yeziiinka
19. 12. 2001
Dát tip
Až tak zas ne! ;)

Stevenson
18. 12. 2001
Dát tip
jestli opravdu pobavilo, jsem rad..a dik za precteni a laskave hodnoceni.. budu si to pamatovat..))a uz nepsat kritiky po par pivech..)) Mistr/ vyborna idea.. kdyz se to ma am davat, aby na to ten prach dobre sedal.-) zolli/ funguje ten prenoc myslemnnek.. to vis.. jsme jedne krve.. ty i ja..)) Pino/ ale je to sem tam jinak i sranda.. byt, ze?))

clovrdik
18. 12. 2001
Dát tip
Mistře, ty seš génius :-)))))) To si budu pamatovat a určitě to někdy použiju :-)))) Jsem rád, že aspoň někdo dokázal, že vánoce nejsou neprůstřelný :-)))).

Modona
18. 12. 2001
Dát tip
Ano, to je moc hezké:-)))))))*

Stevenson
18. 12. 2001
Dát tip
Dik za pochvalu..))

Modona
18. 12. 2001
Dát tip
Není nutno, chválí se samo:-))))))

Hezký!:-)

Stevenson
17. 12. 2001
Dát tip
hm.. a nerika ti to pouziti pod nohy almary neco??))

Cavalera
17. 12. 2001
Dát tip
:-)) ... jsem hrdý na Tvého syna.-)))))))))

Pepo
17. 12. 2001
Dát tip
***

Print
17. 12. 2001
Dát tip
***!!

clovrdik
17. 12. 2001
Dát tip
celý je to super - ta úvaha o dárkách má leccos do sebe ... a ten konec, no tím jsi to teda rozříznul :-))) TIP a díky za pobavení :-)

mistr
17. 12. 2001
Dát tip
Ještěže se občas najde člověk, který má rád Vánoce. S těmi dárky to bývá potíž. Hlavně u babiček a dědečků. Ti už, jak aspoň říkají, buď vše mají a nebo to vůbec nepotřebují. Dost dárků se mi od nich s odstupem vrátilo. Až loni jsme na ně se ženou vyzráli. Udělali jsme čtyřstránkový stolní kalendář s fotkami naší Kačky a věty typu :"Vy jste se zbláznili", "Proč tak utrácíte?" a nebo "K čemu je to dobrý" zůstaly pro tentokrát nevyřčeny a tak jsme pro letošek zvolili stejný model. TIP!!

Bobísek
17. 12. 2001
Dát tip
:-)

pino15
17. 12. 2001
Dát tip
:o) fakt? nejsem jen já z katastrofické rodiny,to mě těší

Krel
17. 12. 2001
Dát tip
:o))

zolli
17. 12. 2001
Dát tip
Jak víš rošťáku, že mi vodešlo v autě relé a pod stromek dostanu ten účet z vopravny? :o))))))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru