Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čundrkántryšou

07. 08. 2011
0
0
1904
Autor
Kitias

I.

 Frank funěl jako sentinel, byl totiž po těžké práci, musel vyřídit toho bídáka Luise. Nebyla to žádná prkotina, Luis byl zkušenej lovec lidí. Na svém kontě měl jistojistě nejmíň 14 krků takovejch, jako byl právě sám Frank. Ale na mě si nepříde, říkal si Frank. Musím na něj nastražit past, vyřídím to dole v El Nacho.

 Už byla skoro zima, od západu to fičelo jako na moři a ani ve dne už teploty nedosahovaly víc jak 15 stupňů. V El Nacho se jako vždy ke konci podzimu konali divadelní slavnosti, taková přehlídka divadelních spolků, co všechno se za uplynulý rok vyklubalo na prknech co znamenají svět.

 Luis Furniere přijel do města, aby zde našel dalšího psance na kterého byla vypsaná odměna. Netušil, že na jeho hlavu byla vypsaná mnohem vyšší. Jeho klient byl divadelník, kejklíř a hlavně falešný hráč, který se u posledních třech partiček pokeru nedokázal dohodnout se spoluhráči u stolu jinak než koltem. Naštěstí pro něj vždy odešel po svých, ale zákonu neměl uniknout. Byla na něj vypsaná odměna 1000 dolarů za zmrzačení jednoho a zabití dvou mužů, dále za hazard a drobné podvody, jeden sňatkový, v městečku Wild Asses.

 Furniere se ubytoval v hotelu Orange Monkey na dolním kraji hlavní ulice. Nechal ustájit koně a běžel si dát sklýnku whisky do místního pabu.

 Na druhém konci města v díře jménem Three Stirring Spoons se právě zapsal pod jménem Paul Newman Frank. Po cestě z dva týdny vzdáleného Sickcreeku se zarochnil pod deku v podkrovním pokoji bez oken a usnul, jako když ho práškama nacpou.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru