Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Možná nepřestanu...

18. 12. 2001
4
0
1435
Autor
Blaznivkaaa

Dáváte mi tip za to, že vám říkám, že jsem skončila s básničkama? To je buď hodně velká blbost nebo už se mě chcete konečně zbavit...to už je jen a jen na Vás, já vám ještě nabídnu jednu básničku, a zkuste si předtavit proč byla napsaná je mi 14, tak domýšlejte proč...

Strach je děsná svině,

proč tváří se tak mile,

vždyť milý vůbec není,

a v obavy se mění.

 

Neumím se Tě dotýkat,

se strachem musím se potýkat,

neumím hrát si s Tebou jak...

jak ta kočka s myší,

tak v čem se mý pocity od tvejch liší?

 

Nezvládám tě přivádět do nebe,

uzavírám se teď moc do sebe,

pak řeknu Ti co přesně cítím,

a pěknou ťafku od života chytím!

 

Není to strachem, ale....

ale nezkušeností,

jenže kdo mi to te´d odpustí,

snad budeš to právě Ty,

mou lásku Lásko zachytni...

 

Prosím...


Bacil
27. 12. 2001
Dát tip
Máš asi pravdu, i když já si pod pojmem "problémy s láskou" spíš představím něco v tom smyslu, jako že on ji miluje a ona nechápe, o čem je řeč. Ale netvrdím, že je to jediné možné, vážně - máš asi pravdu. A jinak - básenka je sice o tomhle, ale nejen o tom - už název a prolog - je tedy i o tom, proč autorka (naštěstí!!!) prozatím upustila od záměru skončit s uveřejňováním děl tady na Písmáčkovi. A nehádejme se... vždyť kousek pravdy máme oba.. a jsou Vánoce, nabízím ruku ke smíru.

Bacil
26. 12. 2001
Dát tip
Yeziii, ale to přece není problém s láskou, spíš technický problém v lásce, který je překonatelný. A omlouvám se - uvažoval jsem trochu jinak, protože o autorce opravdu vím o trošičku (ale jen o trošičku) víc, než vyplývá z básenky.

Yeziiinka
26. 12. 2001
Dát tip
Myslím, že onen problém, Tebou označovaný jako "technický", je jeden z těch problémů, které dohromady tvoří skupinu "problémy s láskou". S citem jako takovým je spjat velice úzce a ne vždy je uspokojivě překonatelný... Je to ale jen můj názorek, na kterém sice trvám, ale nikomu jej nevnucuji.

Bacil
21. 12. 2001
Dát tip
Jezinko, napsalas jí to moc hezky... ale já myslím, že ona nemá problém s tím, že by něco udělala nebo neudělala v lásce a ve vztazích, ona měla trošku problém s tím, že ze samé radosti nad láskou ve svém srdíčku něco napsala, a ona to třeba nebyla až tak úplně poezie a někteří nad tím ohrnovali nos a ona pak z toho byla nešťastná. Věřím, že s láskou Blázňulka problém nemá... a já jí přeju, ať jí to vydrží.

Yeziiinka
21. 12. 2001
Dát tip
Bacil: Reagovala jsem na obsah této básenky, který mluví dost jednoznačně o lásce k člověku a problém s ní. Je-li v něm jiný, a to takto konkrétní jinotaj, nemohla jsem jej vytušit, protože o problému, který zmiňuješ Ty, nic nevím. Není-li to tak, jde o dvě dost odlišné věci a já se vyjádřila k jiné než Ty.

Lyryk
20. 12. 2001
Dát tip
Neumím kritizovat pod 15 :-)))

Yeziiinka
20. 12. 2001
Dát tip
Já teď úplně odbočím od básenky jako takové... Beruško, všechno, co uděláš nebo neuděláš v lásce a vztazích, se musí přímo odvíjet od toho, co cítíš! Musí se to rodit v srdíčku a musí Tě to od začátku do konce těšit. Je to strašně důležité, myslím, že v této Tvé (nejen Tvé) době skoro nejdůležitější... Jestli Ti v tomhle neporozumí, znamená to, že nerozumí ničemu podstatnému a takový chlap Ti nestojí za trápení! Doufám, že moc nechytračím, myslím to upřímně a obyčejně. Držím Ti všechny palce, abys to s ním zkoulela tak, jak si sama nejvíc přeješ! :) Jezínka.

DarkMind
20. 12. 2001
Dát tip
Nerob nikdy to, co nechces... Aj ked vacsinou byva najvacsi problem zisti, co vlastne vies. A ver mi, ze nielen v Tvojom veku... Kazdopadne drzim palce, aby Ti to dopadlo k Tvojej spokojnosti.

DarkMind
20. 12. 2001
Dát tip
... ups, blby preklep... ... co vlastne chces. ...

Bacil
18. 12. 2001
Dát tip
Prosím... na dlani srdce nosím... vždyť mám srdce plné lásky jen nezvládám na otázky zatím vždycky odpovědět Mám snad proto v koutě sedět? Nemáš, kdepak, neboj, Šári, tyhle naše láry fáry zas tak příliš vážně neber odvahu zas v sobě seber a předlož zas další básně vždyť máš na srdíčku krásně. P. S.: Má-li Tě opravdu rád, tak Ti místo vyčítání pomůže :-)

djPes
18. 12. 2001
Dát tip
Nikdo se te nezbavuje, jedine ty sama sebe. Je to kazdeho vec, co pise a jak pise stejne jako kazdy muze vyjadrit svuj nazor na to, zda se mu to libi nebo ne. A pokud udelas radost svym versem jedinemu cloveku, stoji za to psat dale, i kdyby v rade za sebou stalo miliony kritiku... Na pustou cestu napadal snih,zaval uz stopy po krocejich:ty jsi ta cesta, smutek je snih, kdo pujde kdy v tvych slepejich?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru