Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Stát se kritikem?

23. 08. 2011
2
180
5629
Autor
BigBivoj

Prokletá otázka

Události posledních dní mě donutily k tomu, položit si zásadní otázku,

proč to všechno snažení a co tím  vlastně sleduje?

Čili dvě otázky zní velmi jednoduše:


Chcete aby se stal VT Marvin kritikem na písmáku nebo aspoň adminem ?

Uspokojí to jeho ego a bude to pro vás přínosem ?

 

Otevírám prostor pro vaše názory:


180 názorů

Lakrov
30. 08. 2011
Dát tip
Mě zaujala spíš ta flaška vína, leč děkuji za avízo :-)

heartrate
30. 08. 2011
Dát tip
pěknej odkaz, a jak jste tehdá ještě byli na sebe všichni hodný.. tu vinárnu by to chtělo

BigBivoj
30. 08. 2011
Dát tip
nebo přepracovat a aktualizovat věstník č.248/09 Sb.

BigBivoj
29. 08. 2011
Dát tip
neboj on si to sám přečte i bez avi :)

BigBivoj
29. 08. 2011
Dát tip
ano a modrej portugalec to je zas moje márka

BigBivoj
29. 08. 2011
Dát tip
Juno: dobrý nápad s tou vinárnou, nabídneme Derovi zrušit chat a diskuse a budou se řešit spory tam, aspoň se vyřeší potřeba alternicků a dáme si to tam face to face!

BigBivoj
29. 08. 2011
Dát tip
Kolik chce Juno za podpis ?

nyma
29. 08. 2011
Dát tip
Napadlo, ale prosté nechci je dost podivné, vzhledem k tomu, že spousty věcí, o kterých dáváš dost najevo, že chceš, bys mohl dosáhnout právě tímto.

BigBivoj
28. 08. 2011
Dát tip
admin Tarzan Kdo to je? bez avi bez obavy

Armin Tarzarrian: má štěstí, Bivoj :)

Bivoji, řekl bych, že minimálně polovina lidí tady v diskuzi má od tebe zablokovaná avíza. Včetně mě.

BigBivoj
28. 08. 2011
Dát tip
Mám i pro tvého kozla trochu žvance maso snad žere z toho kance. Přesunem se dolu trochu k naší řece dnes bude zas teplo tak věř mi, přece. Horké hlavy zchladíme pod tajemným hradem snad i rybu chytíme na stráních radši medové plásty než poslouchat hloupé IP žvásty. Přiznání bolí byl to test pokora chybí takže trest. Děkuji za váš názor a cenné připomínky diskuzi sklidím záhy z hlavní stránky. avi all BB

nyma
28. 08. 2011
Dát tip
Ha. Moc té situaci nerozumím. Diskutovaný jedinec, jak se zdá, velmi často nachází chyby v systému (či v jedincích) a poukazuje na ně- tzn, říká co je špatně (a možná má často pravdu) a zřídkakdy i jak se to má dělat správně. Ovšem o to, aby se mohl zapojit, a sám ty chyby napravovat nebo alespoň dělat věci správně, o to nestojí. Takže, v rámci velmi oblíbeného bodového systému, jsou zde tyto varianty. a) ve skutečnosti o tyto funkce stojí, ale z přílišné skromnosti/ osobní zášti vůči některým je nemůže přijmout. b)Chce tyto funkce, ale čeká, až ho všichni přemluví. c)nechce funkce, jelikož touží zůstat stran systému d)nechce funkce, protože by se mu značně ztížilo kritizování toho všeho, o čemž toho většinu neví- nyní by toho věděl příliš. Raději zůstane nevědomý. e)blaho Písmáka je mu u prdele, prostě svými rejpy jen zabíjí čas. Takže já jsem rozhodně proto, aby se stal kritikem a adminem, protože když nic jiného, dozvíme se alespoň která z odpovědí je správná, a bude klid. Plus, ještě navrch, je tady ta možnost, že by Písmák získal schopného kritika/admina navíc, a to se vyplatí! A vůbec, aby se ukázalo. Protože dělat věci správně, to je to, co ta druhá strana Písmáka, než je prosté uživatelstvo asi potřebuje nejvíc. A hlavně, pičovat dovede každá piča.

kóza
28. 08. 2011
Dát tip
no jo, on tu hrůzu dá jistě pryč až se vrátí z práce z lovu kance :)

heartrate
27. 08. 2011
Dát tip
už by skoro mohla odplout, taky bych řekla :)

Já myslel, že tahle diskuze už odplula tam, kam patří...

Lakrov
27. 08. 2011
Dát tip
Teda vy jste se zase vycajchnovali... Pěkně děkuju za avízo :-)

BigBivoj
26. 08. 2011
Dát tip
super dialog :)) jdu si zatím zaplavat do rybníka mezi labutě :) avi jen pro vás dva ** StvN a VTM

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
Napsal jsem, jak to bylo. Nic vic, nic min.

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
V prostém popisu událostí to tak je. Já jsem neinterpretoval. To máš ve zvyku ty, ktež říkáš třeba, že někdo něco udělal z nějakého důvodu, přičemž ty důvody neznáš. Přečti si někdy třeba nějaký článek v Respektu, ať vidíš, že lze něco kritizovat, aniž bys vyloženě všechno interpretoval.

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
Protože žádný skvělý povídky nepíšeš.

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
Nápodobně.

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
Co jsem chtěl říct, to jsem řekl. Jestli chceš, abych něco doplnil, tak se zeptej co možná konkrétně.

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
Pořád nechápu, co chceš slyšet. Jako nějaká konkrétní čísla či co?

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
Nevim, co chceš slyšet. Těžko ti ukážu velej svět, když máš zavřené oči.

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
Že jsi převážně osobní? Je to jistě můj dojem. Tobě nepřijde, že dost často sklouzáváš do osobní roviny? Můj svět je fajn. Celkem si to užívám. Děkuji za optání.

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
Odpověděl jsem něco ve smyslu, že tvůj svět je světem osobní roviny. Chat je pohodlnější.

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
Na tu otázku jsem ti odpověděl. Nicméně spíše ze slušnosti, protože to není něco, o čem bych tě chtěl přesvědčovat. Jinak jestli tobě fungují zprávy, mně funguje chat.

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
Tyvole tys přece první napsal, že se tě hodně lidí ptá:)))) PM není osobní rovina. Osobní rovina je, když řeknu, že nemáš pravdu, protože jsi idiot.

BigBivoj
26. 08. 2011
Dát tip
Jdu ven k Botiči, je tam krásně a budu radši skládat básně...

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
Marvine, tak to se omlouvám, asi jsem někde minul, že mi veříš. Spíš mi přišlo, že to pořád zpochybňuješ. Fajn. Nic jsi mi nerozbil. A dokonce si myslím, že si sám nic nepostavíš. Jinak proč myslíš, že tu těch otázek na tebe tolik je? To není samo sebou. Lidi vidí, že to do nečeho ryješ a celkem logicky se ptají, co ti vlastně vadí a proč si to tedy nezkusíš. Nikoho totiž jako první možnost nenapadne, že reješ jenom ze sportu.

BigBivoj
26. 08. 2011
Dát tip
Jak vidíte jsem tolerantnější než jiní zakladatelé podobných diskusí ale chtěl bych vás požádat, držte se tématu diskuse, jinak budu nucen požádat někoho z adminů o přesun příspěvků do jiné sys.oblasti! Otázky východní víry, přesvědčení, japonských zahrad a smyslu významu Tao si proberte jinde. Děkuji BB bez avi!

heartrate
26. 08. 2011
Dát tip
Bivoji, Bivoji, nějak se ti tu ta diskuse zvrhla..

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
opánky - řekla jsi, že ti připadám arogantní, takže to tak asi bude. Nezpochybňuji tvoje pocity.

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
Neřekl jsem, že to souvisí s tím, o čem tu tlacháme, jen mě zajímalo, jestli už ses na to kouknul. Snad se můžu zeptat, ne? Sice mi nevěříš, ale PM jsem skutečně začal dělat sám. Jinak to s tím světem. Přijde mi, že se celá vaše argumentace točí kolem osobních připomínek a prakticky není dost dobře možné například s tebou diskutovat prostřednictvím faktů, případně jejich intepretací. Vždycky to stočíš tak nějak do osobní roviny.

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
opánky - já tě ale nechci předělávat.

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
Je důležité, proč se tě ptám? Stačí snad říct jen ano nebo ne.

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
opánky - ale já jsem se s tebou nikdy nechtěl o Tao dohadovat. Ty to pořád vytahuješ. Dost by mě zajímalo, proč si o sobě myslíš, že poznáš pokoru. To, jak do mě pořád reješ, v podstatě z tvého popudu, protože jsi přišla ty něco vysvětlovat mně, ne já tobě, a několikrát jsi napsala, že končíš diskusi, já jsem to respektoval, ale ty jsi opět začala oslovovat mě, tak si myslím, že nevíš, co říkáš:)

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
Marvine, myslím, že jsi chtěl vědět, jak začala PM. Posílal jsem ti nějaké odkazy ze začátků, tak jestli už ses na to díval. Jinak to o Tau si vysvětluješ špatně. Tak jsem to nemyslel.

kóza
26. 08. 2011
Dát tip
Z mýho kozla bych nikdy zahradníka neudělala ani kdybych ji měla japonskou.

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
Nepíšeš to tak úplně přesně:) Budu se bavit s kýmkoli o čemkoli, pokud o tom i já i on budeme něco vědět. Mohu se i s někým, kdo nezná tao, o tau bavit, pokud ho to bude zajímat. Ale nebudu se hádat s někým, kdo tao nezná o tom, že on si to představuje jinak. To je přece nesmysl. Tys mi začala vykládat, že jsou věci jiné, než jak jsem napsal, to znamená, že ses začal hádat, jenže jsi neměla pravdu, protože jsi zabrousila do tématu, o kterém prakticky nic nevíš a v tomto já nevidím smysl. Ok? O nic jiného nejde.

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
Marvine, proč jsem nadutec? Neříkám, že se nebudu bavit s někým, kdo nezná Tao. Říkám, že se nebudu hádat o Tao s někým, kdo o tom nic neví. To je asi jako bavit se o vlivu Coriolisova zrychlením s někým, kdo neví, co to je. Nikoho tím nesnižuji, jen odmítám takovou diskusi bagatelizovat a demagogizovat. Rád vysvětlím, pokud se někdo zeptá, ale hádat se o tom nebudu.

Rampoušek
26. 08. 2011
Dát tip
VTM: To, že umíš hodnotit a posoudit díla je tvoje velké plus a dokázal jsi to právě teď i v případě Hábera, konkrétně jeho soutěžního příspěvku v klubu ROMANTIK. Můj názor je, že jako kritik by jsi celkem obstál a nemusíš ani mít napsané kvanta děl, ověnčené zlatými či bůhvíjakými výběry. Záleží čistě jen na tobě a samozřejmě na sekci kritiků, pokud by ti tu práci umožnit chtěli. Ohledně funkce admina tkví z tvé strany velké nebezpečí zneužití této funkce, sám jsi dokázal v diskuzích, že nejsi tak pitomej jak se děláš a rozumíš IT technologiím dost, sbírat a třídit data umíš a v tom je to nebezpečí. Proto bych nesouhlasil v tomto případě s touto funkcí pro tebe.

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
Už jsi zjistil, jak vznikla PM?

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
Ano, je to tolerance a je to podle mě dost často i schopnost dvou lidí vyříkat si problém a případně se ignorovat, takže jsou období, kdy nemáme žádnou práci a to je podle mě dobře. Není mým cílem tě vyprovokovat. Sám bych byl rád, kdyby tu byl zase klid a lidé by četli a psali a věnovali se literatuře. Pořád čekám, kdy se vrátíš ke své bývalé aktivitě. To bylo mnohem lepší.

orinoko.a
26. 08. 2011
Dát tip
milé Lakrov, tvuj nazor je stejne nepodstatny a nudny jako nazor kohokoliv jineho, neni nutne mit potrebu ho vsem avizovat, ale jak chces.

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
Být kritikem můžeš a nemusíš, to je ve výsledku jedno, protože číst a kritizovat můžeš i bez toho. Jen v případě, že bys chtěl já nevím nějak zvelebit klub kritiků, tak by asi bylo dobře, kdybys to dělal zevnitř. U admina je to horší, protože adminovat nemůžeš, když adminem nejsi a nejspíš ani nemůžeš dost dobře pocítit ten tlak nebo nároky. Podle mě je jedno, jestli je někdo trochu zaujatý. Nikdo nejsme dokonalý a smyslem adminů není nějaká velká regulace. Nebýt tebe nebo duka, tak nemáme skoro žádnou práci. Občas se přeřadí nějaké dílo nebo se smaže obrázek nebo duplikovaný komentář, a to je tak vše. Ale v krizi je to samozřejmě horší. Nicméně pokud máš zájem na tom, aby měl písmák kvaitněji fungující klub adminů, tak opět si myslím, že je účinnější to měnit zevnitř, než zvenku. Samozřejmě pokud chce někdo jenom kritizovat, tak to dělá vždy zvenku. Já smysl této diskuse vidím v tom, co tu píši. Prostě někteří si myslí, že by sis to měl zkusit, když už to tak vehementně kritizuješ a jiným je to jedno. Tao je všude, takže nemůže skřípat:)

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
Je ve svém živlu. Kdyby ho to nebavilo, tak by to nedělal. Koukám, že na iracionální argumenty jsi machr.

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
Ale jistě, kritizovat může leccos a dost často lidé mohou kritizovat něco, aniž by to dělali, a nespletou se. Ale pak jsou případy, kdy člověk kritizuje něco a mýlí se, pak je lepší, aby si to vyzkoušel a přesvědčil se o tom, že to z druhého pohledu vypadá jinak. Jenže i na tomhle je vidět, že Marvinovi nikdy nešlo o to, aby se něco zlepšilo (protože na tom zlepšení nechce spolupracovat), ale o to, aby byl vidět (protože je spokojený se stávající situací a nechce ani jít mezi adminy, ale ani opustit Písmák), na svém chování nic nemění, tudíž je ve svém živlu.

StvN
26. 08. 2011
Dát tip
Na tom břehu, na kterém je teď, se to kritizuje snadno, takže smysl by mohl být minimálně v tom, aby si zkusil dělat to, co má ve zvyku sám kritizovat. Netvrdím, že si určitou kritiku nezasloužíme, ale velký díl současné kritiky zasloužený není. Takže tak. Zkusit a vidět to i z druhé strany, to ještě nikomu neuškodilo.

Lakrov
26. 08. 2011
Dát tip
Pro VT Marvin: S ohledem na původní téma této diskuse mě napadá otázka, zda disponuješ dostatkem sebekázně pro vykonávání některé z navrhovaných funkcí. Domnívám se, že tys na tu otázku už odpověděl. Děkuji za vynaložený čas.

Lakrov
26. 08. 2011
Dát tip
Pro VT Marvin: > ... Kdo mě četl, ten mě četl, já to sem všecko nebudu cpát znovu, abych přesvědčil lidi, kteří se přesvědčit nechtějí... Vidíš-li to takhle, pak je to především tvůj problém a má pomocná ruka je, zďá se, k ničemu. Uvažuji, zda vložení některého ze starších děl (máš-li je zálohovaná) trvá déle, než napsat zlostný komentář. Mně by to déle netrvalo, patřím do množiny systematiků, ne bojovníků. Tak až tě to přejde...

Lakrov
26. 08. 2011
Dát tip
Pro VT Marvin a opánky: > ...není můj problém, žes nečteš, co jsem napsal (tj. např. pohádky)... Je a není to můj problém; občas mi něco unikne, občas jsem celé týdny mimo dosah počítačů... Průtok děl na Písmáku je přiliš rychlý, takže to, co vyčnívá a přežije, jsou především různice, hádky, osočování... Pošli avízo na některou z pohádek. Přečtu si s potěšením.

Lakrov
26. 08. 2011
Dát tip
Tohle mě pobavilo: > ...VTM napiš taky pohádku ať vidí ostatní, že něco dokážeš psát... ... a ať už se konečně hneme z místa, troufám si dodat po včerejším oklikou získaném zjištění, že na realizaci mého prvního, věcného příspěvku do této diskuse, ještě nenazrál čas...

BigBivoj
25. 08. 2011
Dát tip
Lakrov: Díky, aspoň je vidět soutěž ROMANTIK Big_George: Díky za příspěvek do soutěže ROMANTIK VTM: napiš taky pohádku ať vidí ostatní, že něco dokážeš psát i jiného než diskuse sepotvkorunachstromu : tobě také díky za soutěžní dílo!

Lakrov
25. 08. 2011
Dát tip
Takže vítej zpátky na titulní straně :-) O ochlazení ze zřejmé bude muset postarat až počasí...

BigBivoj
25. 08. 2011
Dát tip
ne díky, jsi milá, stejně to už nemá smysl viz VTM diskuse na druhé koleji :)

Lakrov
25. 08. 2011
Dát tip
> ... Diskuse již není na hlavní straně... To je mi líto; vytlačování nebylo mým záměrem. Třeba se někdo uvolí zrušit některou z po té tvé následujících diskusí... Nebo že by já? :-) Děkuji za avízo

BigBivoj
25. 08. 2011
Dát tip
Diskuse již není na hlavní straně! Přebila ji diskuzní zpráva o předpovědi počasí a o vlivu na literární nečinnost Písmáka. Možná je to tak asi lepší, každopádně děkuji všem za účast a projevené názory. avi group for all sorry! nice day !

.duke.
24. 08. 2011
Dát tip
Už ne.. Po dnešku.. Hajzl je to zákeřnej..

BigBivoj
24. 08. 2011
Dát tip
Nechval dne před večerem dokud neskončil... :) Ale aby bylo jasno VTM, není to myšleno nijak proti tobě ani to není proti nikomu jinému, to že nastaly jiné události okolo jsem nemohl předvídat, mrzí mě to a chtěl jsem ti naopak nějak pomoci. Každopádně názory lidí si tu může každý přečíst a úsudek si udělat také dokáže sám.

heartrate
24. 08. 2011
Dát tip
tak jo!

heartrate
24. 08. 2011
Dát tip
myslím, že si Bivoj udělal moc dobře :)

BigBivoj
24. 08. 2011
Dát tip
Obávám se, že po tom odhaleném incidentu se názor lidí trochu změní, ke škodě věci, každopádně děkuji za příspěvky a ponechám to tu ještě chvíli běžet až přijdou ti, které tu nejvíc očekávám. bez avi! ... aby nebyl důvod k napadání od zaujatých a kompliců :)

Josephina
24. 08. 2011
Dát tip
každej by si měl vyzkoušet všechno možný, a třeba bude i sranda a ta je k nezaplacení!

feferonka
24. 08. 2011
Dát tip
Jsem pro ne je mi to fuck

BigBivoj
24. 08. 2011
Dát tip
Tak Dero byl rychlejší a dal to i sem, samozřejmě server je centralizovaný systém, k němuž má přístup pouze administrátor s nejvyššími právy, proto se zneužití IP adres bát zde nemusíme od běžných uživatelů. Problém ovšem nastává ve chvíli pokud někdo kliká na odkazy "pivních zátek" sloužící k tipovacím účelům jisté soutěže, vedoucí na chráněný server majitele a tam už dochází k onomu jevu a múže vést i ke zneužití IP adres.

Dero
24. 08. 2011
Dát tip
Pokud má někdo počítadlo na své autorské stránce, tak to není zdaleka takový problém, protože: a) Nedokáže spárovat uživatele Písmáka s IP adresami, neboť nemá na Písmáku k dispozici seznam přístupů na autorskou stránku. b) Neláká cíleně avízy, nebo o tom já nevím, uživatele na svou autorskou stránku za účelem zjištění IP adresy. Pokud by kdokoli další na serveru manipuloval s podobným skriptem způsobem, který by omezil právo anonymního působení kteréhokoli z místních uživatelů, postupoval byl úplně stejně jako v případě MM a Marvina.

Fabet Anal
24. 08. 2011
Dát tip
Já nikoho zabanovat nemůžu, ale neměl bych problém zabanovat kohokoliv, u koho bych ho našel. Bez ohledu na to, kdo to je.

Fabet Anal
24. 08. 2011
Dát tip
Nene, milá heartrate, to není kousání. To je výzva k odchodu. Jak vidíš, nebyli ti tví chráněnci tak slabí a bezbranní, jak sis myslela. Dero je slušný, v této chvíli až příliš. Letět by měli oba a nafurt. To, co udělali, byť by jejich úmysly byly křišťálově čistý, jak teď aspoň Marvin tvrdí, to se nedělá. Je to podraz na všechny, tedy i na Tebe, na mě a na mé alternicky... to jen tak mimochodem.

StvN
24. 08. 2011
Dát tip
Marvine, blbost jsem neudelal. Co se presne stalo, to ti lepe vysvetli muj dalsi text.

heartrate
24. 08. 2011
Dát tip
takže Fabete: když se dva lidi kvůli něčemu hádají a nevolí přitom nejslušnější výrazy, to považuju za štěkání, ale to, co teď děláš ty, tzn. přisadit si, i když ti teď Marvin vůbec nic neudělal, to považuju za kousání

Fabet Anal
24. 08. 2011
Dát tip
Ty už, Marvine, na tomhle serveru drž hubu. A nejlíp bude, když úplně zmizíš. Hlavně tady už nikomu nic nevykládej o pravidlech a tak podobně. Šmíráku ubohej.

.duke.
24. 08. 2011
Dát tip
podivná diskuse ale jsem pro

heartrate
24. 08. 2011
Dát tip
technická: Svatopluk Kuřátko :)

když se podíváte na dnešní složení kritické obce - egil, který paroduje kritický jazyk + nehodnotní autoři, výběrující se navzájem (nes, pacer, markéta) + pár neaktivních, zjistíte, že marvin by pravděpodobně kraloval

StvN
24. 08. 2011
Dát tip
heartrate - Dokud tu nebyl Marvin, tak nikdo takový problém neměl. Marvin tvoří problémy a pak upozorňuje na to, že nastaly a hází je na hlavu druhých lidí.

Marcela.K.
24. 08. 2011
Dát tip
Nechci. Nevím. Nebude.

orinoko.a
24. 08. 2011
Dát tip
tak už ho nechte, jeden ma jenom trochu smysl pro spravedlnost a vy si z nej za to delate legraci. to je k vzteku. marvine, no nejsi nastvany ?

MKbaby
24. 08. 2011
Dát tip
Jsme na tomhle světě jen půjčený, a to na chvíli, tak proč si máme dělat zle? Jen bych ještě zevšeobecnil (jů, to je pěkný slovo!) své tvrzení z prvního mého komentáře: POŠUCI JSME VŠICHNI, NORMÁLNÍ LIDI NEEXISTUJÍ :)

heartrate
24. 08. 2011
Dát tip
MKbaby, děkuju! nejen za sebe a za Marvina, ale že jsi tak rozumnej a máš nadhled a nejsi lhostejnej, všimla jsem si toho všude, kde jsi psal komentáře

MKbaby
24. 08. 2011
Dát tip
MM: "Normální" jsme tu všichni :) Buehehe dyjadyjadá :) heartrate: Že je tato "diskuse" jen zlomyslným špílcem, je mi jasné od první chvíle. Každý tu ryje do Marvina a mně už to začíná vadit. Marvin má snahu něco změnit a místo věcných diskusí se tu plácaj bábovičky a hází hovnama. Hozením hovnem je i tato "diskuse", resp. její založení. Nelezu sem proto, abych byl svědkem neustálého: a) poučování ze strany těch samozvaných "nejchytřejších", jak se dělá ta jedině správná literatůra, b) dohadování, kdo je větší blbec, c) honů na libovolné čarodějnice, d) honění ega kteréhokoliv magora, e) následných hádek a vzájemného posílání se do podzádí či jinam. Lezu sem proto, abych: a) pookřál, b) potěšil se, c) pobavil se, d) občas uvolnil vnitřní přetlak tím, že ze sebe vytlačím nějaká písmenka a prdnu je sem coby nové dílo, e) upustil páru po blbém dni. Tož jsem se jen ozval a už v první reakci dal slovo "diskuse" do uvozovek :)

Lakrov
24. 08. 2011
Dát tip
Osobně mi to je jedno, ale pokud by tím VT Marvin dosáhl své mety, jisté formy uznání, a Písmák by tím dospěl ke zklidnění -- alespoň do té doby, než se najde někdo další, kráčející toutéž cestou -- pak ano. Jsem pro, aby byl VT Marvin prohlášen (povýšen, vysvěcen) na kretika, admiona, reaktora (nebo jaké další možnosti se zde ještě skvějí). A ještě poznámka: Domnívám se, že admin je mocnější než kritik, a tak navrhuji, přiřknout jmenovanému právě funkci admina; mimo jiné také proto, že k ní má lepší předpoklady, ne-li přimo vrozené sklony. Ať žije nový admin!

heartrate
24. 08. 2011
Dát tip
já ještě k StvNovi: víš, tohle není úplně stejná diskuse jako většina ostatních - Marvin třeba v poslední době založil řadu diskusí, ale vždycky to bylo proto, že chtěl upozornit na nějaký problém (jestli byla pravda pokaždé stoprocentně na jeho straně, to teď posuzovat nebudu), zatímco důvodem vzniku téhle diskuse je čirá zlomyslnost a poťouchlost.

MKbaby
24. 08. 2011
Dát tip
Já dění tohoto druhu obvykle spíše zpovzdálí pozoruji; někdy se bavím, někdy si říkám, co je to za pitomce, proč se pořád hádají o hovně. Mám-li se vyjádřit k tématu této "diskuse", tak mnohem raději bych na postu kritika a admina viděl Marvina, i když s ním v mnoha věcech nesouhlasím, než StvNa. Pošuci jsme tady ovšem všichni, normální lidi na Písmáku neexistují :)

StvN
24. 08. 2011
Dát tip
Je to stejně normální disuse jako většina ostatních. Když se vozíte po mně, tak je to jako v pořádku, ale o Marvinovi se nic říkat nesmí? Mi říkejte něco o dvojím metru.

...co tady blbnete,Marvin je Marvin, tak jako blboun je blboun a nic se s tím nedá dělat. Jen je třeba dávat bach na skupiny...VT Marvin a ...blboun a...nejmenuju a ...nějaká mašina a ...kritici a... sakra už dospějte /vím,to nechcete,pak budete staří...budeté budeté/ Já bych byl rád,kdyby kritici uměli psát,ne že by byli negramotní,ale klapky na očích ženou koně dopředu,to je fakt,ale oni si nasadili klapadla podle svých možností sami,blbě podle svých potřeb.Sem tam "kamarád" opravil,blbě. Už jsem to tady dávněj psal.Znám server,kde cca tři čtyři jedinci a balík přícmrndků (včetně alternicků), server odepsali.Někteří tu byli a zbytek tu prolíná pod jiným nickem dodnes. NECHCI aby byl VT Marvin kritikem /pokud jste zvědaví na argument,vzneste požadavek a zítra vyhovím/

BigBivoj
24. 08. 2011
Dát tip
Líbí se mi tvůj bodový přístup, hold profese se nezapře, odpovím ti pouze na poslední dotaz, ne nemám zájem, ani na to nemám kvalifikaci a předpoklady.

heartrate
24. 08. 2011
Dát tip
Bivoji, 1. jsem Marvinova mluvčí asi tak podobně jako ty, 2. taky vím, že by tu práci dělal líp než řada místních kritiků, 3. jenže Marvin o tu funkci zájem nemá a už proto je tahle diskuse bezpředmětná a hloupá, 4. myslím, že jsi velmi dobře věděl, že jediným efektem téhle tvojí diskuse bude udělat si z Marvina legraci, 5. co ty, nechceš se stát kritikem nebo adminem?

BigBivoj
24. 08. 2011
Dát tip
heartrate: A ty jsi jeho mluvčí nebo advokátka, že mluvíš za něj? Já to myslím zcela vážně a pokud jde o Marvina je to přece svéprávný člověk a může se k tomu vyjádřit sám. V podstatě tu práci on dělat umí, tady jde jen o přístup k věci a možnost "v něčem" zasahovat. Já jej do žádné funkce nenutím, jen chci jen znát názor písmácké veřejnosti.

heartrate
24. 08. 2011
Dát tip
Bivoji, chci říct, že je to Marvinova věc a tvoje zbytečná starost.. a jestli něco chci, tak co kdybys třeba tuhle diskusi stáhnul a nechal Marvina chvíli na pokoji?

BigBivoj
24. 08. 2011
Dát tip
heartrate: Co vlastně teď po mě chceš? Já mu tu funkci svěřit nemohu, je to věc vedení písmáku, jestli by mu to třeba na čtrnáct dní povolili, aby tu neudělal zase takovou rutiku, ať si to zkusí, chytrej je na to dost, mladej šikovnej tak o nic nejde, tak ať se ukáže jakým metrem bude měřit.

heartrate
24. 08. 2011
Dát tip
milý Bivoji, jestli jsi nepochopil, co je na tvojí diskusi abnormálního, tak hele: je to, jako kdybych třeba já zadala diskusi o tom, jestli by kóza neměla kandidovat do parlamentu za Stranu ukecaných koz (vím, že ten příklad kulhá, nic lepšího mě momentálně nenapadlo). Ale StvN to myslel vážně, já vím, on si nikdy nedělá legraci.

BigBivoj
23. 08. 2011
Dát tip
VTM: co je na tom nenormální, je to k věci a pro tebe velká šance se realizovat, sám po tom skrytě toužíš, přiznej se!

StvN
23. 08. 2011
Dát tip
Clovek vzdycky zmeni nazor, kdyz si to zkusi. To je znama vec.

BigBivoj
23. 08. 2011
Dát tip
heartrate: ptám se já vás!

BigBivoj
23. 08. 2011
Dát tip
koza mluví vo koze my vo voze :) StvN : Souhlasím s tebou aby si to vyzkoušel na nečisto, třeba v rámci zkušební doby, tak jak je to běžné ve světě i u nás, pak možná změní trochu na věc názor.

StvN
23. 08. 2011
Dát tip
Nechapu.

kóza
23. 08. 2011
Dát tip
na to jsem čekal, dík !

StvN
23. 08. 2011
Dát tip
Ja bych byl pro, aby se stal jak kritikem tak adminem. Domnivam se, ze jakozto aktivni kritik systemu by se mel na vec podivat i z druhe strany. Mam dojem, ze je mu pohled z druhe strany cizi.

heartrate
23. 08. 2011
Dát tip
Teď mi řekni, Bivoji, co touhle diskusí sleduješ: a) chceš se zviditelnit? b) chceš si dělat hloupou legraci z Marvina? c) chceš dát prostor jeho nepřátelům, aby si přisadili? d) chceš se prezentovat jako šašek? e) všechno dohromady?

papouch
23. 08. 2011
Dát tip
márv kritikem? :-) mchecht .. to je jako udělat rasa inspektorem železnic :-) (třeba, no.. .-)

Norsko 1
23. 08. 2011
Dát tip

Norsko 1
23. 08. 2011
Dát tip

heartrate
23. 08. 2011
Dát tip
kdyby Marvin chtěl a kdyby byl někdo zvědavý na můj názor, byla bych určitě pro

čučenka
23. 08. 2011
Dát tip
Já jsem rozhodně pro. Je nadšený, ochotný, je tu pořád a má zájem o literaturu. Taky to bere vážně. Myslím, že by byl dobrým kritikem. Každá (navíc dobrovolná) funkce časem unaví a proto je třeba střídat.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru