Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jména pochodní, hlas bouří

30. 08. 2011
25
19
2176
Autor
Armand

Po mnoha letech - jeden zvláštní dar pro vzácné duše. Třicátá vize, když už je dnes třicátého :) Nastává čas Ohně.




Pro pozorné nacházím v sobě mnohé pozornosti. Tak vnímaje tento svět, i k tobě chtěl jsem být pozorným. Ne, nepletu si slova s polibky. Jedny nad druhé řadím, a ty pak opět výše a výše, až stávají se spirálou světel a líbeznosti. Nemaje iluzí, vybaven vizemi, mohu čarovat. Z mnoha podobných okamžiků skládali jsme krásu, ty krásná od přírody a já čaroděj. Zmámeni hračkami, které jsme rozbíjeli, vyvolávali jsme smích, čekali na déšť. Miloval jsem tmu tvého světa. O to raději procházeli jsme se světlem. Znali jsme jeho puls a uměli nahmatat tep. Tolik básní a her. Tolik tragédií. Obtěžoval nás hmyz a bučení davu, bez kterého nedovedlas představit si prostor. Nepracovali jsme, jen láskyplně vyváděli ke světlu ty, kteří přijdou po nás. Ukazovali z dálky. Učil jsem čarovat malé a neobratné. Těm, kteří nemohli pochopit, vyprávěl jsem o kouzlech. Zapaloval jsem jejich oči, aby žhnuly jako uhlíky, které jednoho dne, až přijde mocný vítr, spálí pohledy svými všechny lháře.

Od vyhaslých nežádám nic. Těm kdož alespoň doutnají, otevírám dveře, aby zaslechli vytí větru. Těm, kdož drží plamen, ukazuji tváře bohů na vrcholcích hor - dávám peří fénixů, jména pochodní, hlas bouří.




 


19 názorů

Markéta
07. 10. 2011
Dát tip

Armand
21. 09. 2011
Dát tip
Nicollette: to protože láska už není, protože všichni stojí frontu an utrpení, všichni po něm touží a musí ho mít, musí ho dýchat, mluvit, cítit. Láska musí být znovunalezena. Ty musíš být znovunalezena!

Nicollette
17. 09. 2011
Dát tip
Má krása podobá se tmě, ve které nenahmatáš nic než vlastní bolest...

kawa
09. 09. 2011
Dát tip
Prisla jsem potichu, pokorne, jako ke kazde basni. Mozna jsem se jen neprisla ve spravnou chvili, prilis se soustredila na slova, nenechala je roztat...

nostalgik
07. 09. 2011
Dát tip
..alespoň doutnat, když plamen dohasíná.. ***

Diana
07. 09. 2011
Dát tip
Vrátila jsem se včera večer z pohádkové říše alpských třítisícovek. Smutně jsem se smiřovala s tím, že teď dlouho nepotkám skutečnou "krásu" - a hle, čekala na mne ve tvé pochodni. Díky, čaroději Smolíčku :-)

Witch
06. 09. 2011
Dát tip
Kdysi jsem potkala někoho, kdo ve mně cosi zapálil (nebo možná jen rozfoukal, co doutnalo). Řekněme, že dobře věděl, co dělá... a já dobře věděla, co si v tu chvíli z něj vzít. Zdá se, že jsem mezitím prošla několik životů. Ten oheň ale pořád hoří. A nejsem nevděčná, čas od času se mi zdá, že si někdo zaslouží nebo jen potřebuje, abych mu několik uhlíků předala. A tak to dělám, se zvláštní potěchou. A když tak občas vzpomínám na toho dotyčného.. kdybych uměla psát jako ty.. popsala bych tě, Armande, přesně takhle W.

synáček
05. 09. 2011
Dát tip
*

Armand
31. 08. 2011
Dát tip
LaMou: to jsi napsala pěkně ... kawa: "Ty?" Kdo se ptá? Nějaké Já? "Když myslíš"... ne, nedívej se na slova, ale na ticho kolem nich. Poesie není myšlení. Nepoužívej já a ty když přicházíš k básni, přijď jako nevinnost. Pak ti budu moct odpovědět: "Ty taky." Yeziiinka: čaroděj? :)) pro jezinky čaroděj Smolíček. Jedině. .-) všem: děkuji za zastavení (se).

LaMouette
31. 08. 2011
Dát tip
kazdej by mel mit svuj plamen.. a wopatrovat ho, co to jen de.. a dyz to nende.. tak mit nekoho, kdo to za nej veme aspon na tu dobu, nez zas bude moct sam. *

Alegna
30. 08. 2011
Dát tip
*

kawa
30. 08. 2011
Dát tip
Ty? Kdyz myslis

Yeziiinka
30. 08. 2011
Dát tip
Nádherný způsob, jak do slov vtělit to, co málem nelze. Nade vší pochybnost, Ty provždy JSI čaroděj. *

skvělé ne neobvyklé ale ne patetické skvělé

dadadik
30. 08. 2011
Dát tip
*

Zuzulinka
30. 08. 2011
Dát tip
...a od jiskérky oheň... tak to má být, až plamen jasný zahoří ti v tváři...vizionáři*

Danny
30. 08. 2011
Dát tip
perfektní, dík *

Nicollette
30. 08. 2011
Dát tip
Je to krásné, ale bolí to číst... budeš vždycky nejvzácnější, i když třeba daleko.. *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru