Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

#4 Čenobílá

07. 09. 2011
0
4
1384
Autor
Enethen

Povídka na pokračování: Jde o klasický model - vy si v anketě odhlasujete jednu z nabízených možností pokračování povídky a já ji pak v několika řádcích rozvedu. Zde si můžete přečíst předcházející části povídky: http://pismak.cz/index.php?data=readcoll&id=5664

Když Christinina ústa opustila útroby muže, svět se na chvíli zastavil. Přesně takhle se totiž zastaví, jestliže se vám stane něco opravdu opravdu trapného. Když se mu totiž opět podívala do očí, jediné, co se v nich zračilo, byl šok. Ehm, no, co by na to tak řekla... Nemusela nakonec říkat nic. Policisté u nich opravdu zastavili, místo aby si jich ale všímali, rozhlídli se po mostě, opět nastoupili a pokračovali. Ehm, no, jak by to... Jenže to už u nich byl další policejní vůz. A jestli tu náhodou neviděli nějakou holku, co chce skočit z mostu? É, néé, nikoho tu neviděli, vůbec nikoho, to si z nich asi někdo zase vystřelil, né? Odměřený pohled. No, možná vystřelil, možná nevystřelil. Uí Uí, jak se vůz vzdaloval. Další chvíle mlčení, ale moc je to nebavilo, tak zašli na skleničku. Jestli mu to laskavě vysvětlí? Tak mu řekla všechno o tom, jakou má mámu svini, že ji kamarádka taky moc nepodpořila a prostě o všem, co ji dovedlo až na most. No a nemá ta kamarádka náhodou pravdu? (...) - kecy, co už si jednou vyslechla od Marcely. Christ se zvedla od nedopitého vína, prohlásila, že těmahle řečma jí fakt nepomůže, uvědomila si, že ani ze vzteku by neměla opouštět poloprázdnou sklenku, tak to do sebe vyklopila a bez zaplacení si to štrádovala ke dveřím. Ani vám nebudu dávat na výběr, jak muž, který se představil jako Frery, zareagoval. Ano, mohl by ji nechat odejít. Jenže to by naštvaná a ovíněná Christina řešila skutečným skokem z nejbližšího mostu a povídka by dospěla ke svému konci. Takže Frerymu nezbývá jiná možnost, musí Christ doběhnout a i přes svůj odpor k rozmazleným holkám jí nabídnout dočasné bydlení u něj v bytě. Byt to byl ani velký, ani malý, měl dvě ložnice a jednu obývákokuchyň. Co bytu scházelo na množství pokojů, vynahrazoval prostorem. V obývákové části se jako hlavní prvek vyjímalo obrovská kožená černobílá sedací souprava. Všechen ostatní nábytek byl rovněž černobílý a i zdi a podlaha ladily tak dokonale, že výsledný efekt Christinu přiměl se Freryho opatrně optat, zda je gej. Ne, on ani spolubydlící Legér vážně nejsou homosexuáloné. Oba studují Ph.D. na architektuře a mají rádi design, harmonii a drobet srovnaný věci, to je vše. Drobet? Aha. Ložnice patřící Frerymu měla jednu postel a hromadu skříní, Legérova měla dvoupostel, jelikož donedávna tu s hochy bydlela ještě Legérova přítelkyně, po dlouhodobých neshodách se ale rozešli a dívka se odstěhovala. Christina bude spát v obýváku na gauči. Den to byl dlouhý. Když Christ dopadala do měkoučkého náručí gauče, přemýšlela, jak Freryho vystrnadit do pokoje k Legérovi, ale hned, jak padla, usnula. Dnes budeme rozhodovat o tom, jaký je Freryho spolubydlící Legér:
    1. Naprosto normální a milý člověk 2. Sukničkář 3. Koktavý introvert 4. Loudavý alkoholik 5. Nervní puntičkář 6. Katolík, který je ovšem nad věcí

HLASUJ V ANKETĚ ZDE


4 názory

Enethen
09. 09. 2011
Dát tip
Budu moc ráda, nemám téměř žádnou zpětnou vazbu, což mne už samo o sobě děsí, asi to nebude moc dobrý znamení :)

Enethen
09. 09. 2011
Dát tip
Proč ne. Ráda pomohu a ráda pomoc obdržím... A třeba to zvýší šanci obdržení nějakého (jakéhokoliv) konstruktivního komentáře, i kdyby zněl prostě "nuda" :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru