Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Po západu slunce

09. 09. 2011
11
13
2616
Autor
Tony.cs

Leničce

Přál bych si, aby vše bylo jinak

východ sluce svítil by i na mou tvář

místo toho bolest, tma a zima

jen další oběť položena na oltář

Vidět i srdcem vše  jistě bych zpychl

oči bych odvrátil od tváře tvé

přišel bych o hodně, ač jsem si zvykl

přicházet o lásky jedinečné


13 názorů

koloušek
12. 09. 2011
Dát tip
Každému cynismus nesedí a tohle je upřímné, proto T*.

Háber
10. 09. 2011
Dát tip
pressne tek tony ************

Tony.cs
10. 09. 2011
Dát tip
Děkuji všem za názory. Nepíšu pro peníze, nepíšu pro slávu, píšu abych ulevil srdci. K tomu slouží poezie, trendy určuje dav a doba, ani jedním se neřídím. Má slova mají váhu, pouze pokud si jich dokážu vážit já sám. Můžou se líbit a nemusí, kýč je věcí cítění. Jsem rád za každý názor, ale nakonec ten pocit uvnitř zvítězí.

Gymnazistka
10. 09. 2011
Dát tip
Díky za názor, Dajakbol...

dajakbol
10. 09. 2011
Dát tip
Gymnazistko, ale to nie sú viazané verše, sú kostrbaté a zle sa čítajú, to je len pokus o viazané verše, ktorý nevyšiel. Intuitívne rytmizovanie nestačí. Viazané verše sú v našich zemepisných šírkach definované normovaným rozložením prízvučných a neprízvučných slabík. To na väčšej ploche možno docieliť len vedomím organizovaním, ktorému predchádza nejaká teoretická príprava. Nič strašné, ale bez toho autor len tápe.

Gymnazistka
10. 09. 2011
Dát tip
Nebudu komentovat výbět tématu, to už udělali jiní, ale líbí se mi vázané verše. Nejsou kostrbaté a lehce se čtou. Tip.

Honzyk
10. 09. 2011
Dát tip
...no, na muj vkus(tema) dost tezkopadny, sry..)

Háber
09. 09. 2011
Dát tip
*pekné

dajakbol
09. 09. 2011
Dát tip
Oprava: „kvapně“, aby som vám neprznil jazyk. A ešte: v poézii je tiež dobré riadiť sa osvedčeným Na veľkú dieru, hrubá záplata. Toho Dědečka som podsunul na ilustráciu práve takého prístupu.

dajakbol
09. 09. 2011
Dát tip
Ale prd si si zvykol. Vždy je z toho človek rozladený, frustrovaný, smutný alebo nasraný. Otras sa a prestaň sladkobôľne žalovať svetu ako treťotriedny renesančný trubadúr, nepochybuj o sebe viac, ako je zdravé. Proti odmietnutiu, odcudzeniu, sklamaniu, postav nadhľad, iróniu, sebairóniu – škľab sa a účtuj; porazenecká dikcia vzbudzuje len chvíľkové sympatie, skôr chápavý úsmev, to nepozdvihuje... Nepíš, čo by Ťa samého nebavilo čítať... sentimentálne ponosy. Skoncentruj sa (predbežne najmä na formu a techniku) a odstúp od seba... potom reflektuj a referuj – s horúcim srdcom, ale chladnou hlavou. Možno Tvoje verše na Leničku zabrali, ale asi skôr nie, ako áno. Asi si romantický a citlivý – to je preto, že si čítal Maya, a čo si si uňho osvojil, to je v príkrom rozpore z realitou dneška. Vlastne to tak bolo vždy, ale May za to nemôže. A tiež naňho nedám dopustiť. Nechcem zľahčovať, čo prežívaš, ale na vec sa dá vždy pozrieť minimálne z dvoch strán. Vždy to mám na pamäti, keď ma nevšímavo míňa nejaká pyšná lama... to, čo ma v takej chvíli spoľahlivo obveselí a zdravou škodoradosťou naplní, je Dědečkovo „Starý muž líbá starou ženu ve stínu staré postele Jen si ten obraz připomenu mám husí kůži po těle Tím s vámi končím srdce moje poražen kvapne prchám z boje šťasten že mě nic nenutí být vaší svědkem v stárnutí“ Pravda, to už je vyložený cynizmus, krajná poloha, ale niekedy iné ani nezaberá.

velares
09. 09. 2011
Dát tip
z čeho by byla inspirace umělcova než z bolesti strastí a neúspěchu...to je náš chléb a motor pohánějící nás k tvorbě*

Tony.cs
09. 09. 2011
Dát tip
Ta měla být na celý život

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru