Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

úvaha ze Šluknovska

12. 09. 2011
16
20
2728
Autor
aleš-novák

začíná přituhovat

asi bude ještě

pěkně horko


20 názorů


Chigwell
16. 09. 2011
Dát tip
A jestli zakážou těžbu na Mostecku,bude Šluknovsko jen čajíček,z Mostu bude jeden obrovskej Chánov a už sem na pivko radši nezajedeš,Alešu... :) *

Edvin1
14. 09. 2011
Dát tip
Aleš: nevím, jestli se jedná o zamlčování úmyslné, prostě jiný kodex slušnosti u médií, nebo prostě o skutečnost. Já si myslím to poslední, neboť zde žiju. Na druhou stranu přiznávám, že když čtu české noviny (MF a Lidovky), vstávají mi hrůzou na hlavě vlasy! Tolik špíny v tak malé zemi - to snad MUSÍ být vina těch novin. Od špičky až po ta getta typu Šluknov. Když pak tam jedu, oblíkám se do hodně obnošených šatů a papíry a peníze si dávám do taštičky, co mi visí na krku a navíc je k tělu připoutaná řemenem. (Jo a ještě nasazují zarputilý obličej, abych útočníky odstrašil.) Vůbec nekecám - člověk je z toho docela vedle.

Toscana
13. 09. 2011
Dát tip
PS: Jo, a ještě by měl někdo těm pitomcům a nablblům v médiích a ve vládě vysvětlit, co je to rasismus. Touha po tom žít v klidu a beze strachu pod to rozhodně nespadá.

Toscana
13. 09. 2011
Dát tip
Potkáš skupinku Vietnamců a nenapadne tě se bát. Potkáš skupinku Romů a už si hlídáš tašku a máš sevřenej zadek. V Brně chodí po chodníku přes celou jeho šíři a když bys jim neuhnul, tak to je ihned provokace a dobrý důvod k tomu, aby ti dali nakládačku, protože když jsou v přesile, jsou děěěsně silní. A tahle zkušenost pak v lidech vytváří strach. Když už to dojde tak daleko, že se bojíš poslat děcko do školy, aby ho cestou nějaká taková partička nesejmula, prostě vezmeš do ruky klacek a jdeš to řešit sám, když na to zodpovědné orgány kašlou. To je přesně to, co se stalo teď na severu - lidem jednoduše došla trpělivost a ejhlenáhle, vláda z toho má hlavu v pejru. Jak kdyby žili na Marsu a vůbec netušili, co se běžně děje v ulicích tam, kde je tahle "menšina" trošku víc koncentrovaná... :o/

silesia
12. 09. 2011
Dát tip
tos napsal hezky,tady je nejvíc horko slušným lidem.

baaba
12. 09. 2011
Dát tip
Diana - Yogurt - osoba pocházející z území rozpadlé Jugoslávie. V té době jich tam bylo jako kobylek.

Edvine, doufejme že naši "nepřizpůsobiví" nenajdou poučení v EU na předměstí Paříže nebo v Londýně, kde se rabovaly obchody a zapalovala auta. Ale zmínka o Němcích je zajímavá...tam to funguje. Nebo se o problémech jen nemluví veřejně?

Edvin1
12. 09. 2011
Dát tip
Problémem je, že E. Unie na ČR tlačí, aby s Romy zacházeli dle pravidel obvyklých jinde. A jelikož Češi nevědí, jaká to jsou pravidla, jak je určovat, a vůbec je to pro ně složité a chybí jim k tomu dlouhodobá zkušenost, nedaří se jim. A za to "nedaření" je Unie bije. Jediným východiskem by bylo přizvání pracovníků Unie k řešení tohoto problému. Ať sem pošlou své pracovníky a poradce. Ti buď skutečně pomohou, nebo, když to nedokáží ani oni, Unie přestane na Čechy útočit - vždyť nebude kritizovat sama sebe, ne? Tohle jsem si nevycucal z prstu - tak se to dělá jinde. A je klid. Kdo kupříkladu bije Němce za neúspěchy v integraci Turků? Nikdo. Důvod? Viz výše.

jejdavilda
12. 09. 2011
Dát tip
Včera jsem pozoroval bílé feťáky. Je to úplně stejná svoloč jako černí feťáci. Jen je ńení tak vidět. Ovšem co si Cikáni dovolí na sociálce je do nebevolající. Dostanou příspěvky neb úřednice mají strach

Diana
12. 09. 2011
Dát tip
baaba - kdo jsou Yogurti? V Brně s nimi tedy potíže jsou a veliké. Jediná jistota je být po setmění zamčený doma. Avox má asi pravdu, že to vytváření šluknovského ghetta povede k velkému neštěstí. aleši, i mně se zdá, že se začínají media přiklánět k realitě, i když ještě mají problémy jmenovat věci pravými jmény. No ale my si to přebereme.

koloušek
12. 09. 2011
Dát tip
Nechtěla bych tam bydlet. T*

baaba
12. 09. 2011
Dát tip
Ve Varnsdorfu jsem měl před patnácti lety práci (rok jsem tam dojížděl) Přituhovalo a horko tam bylo už tehdá. V tý době tam ale největší rozruch dělaly bandy Yogurtů, cikáni provozovali ve spolek jen nevinnou prostituci a reket. ...drsná vesnice to bejvala dycinky.

MKbaby
12. 09. 2011
Dát tip
Doufejme...

MK: no, ten mediální obraz už se postupně začíná víc přiklánět k realitě...uvidíme.

MKbaby
12. 09. 2011
Dát tip
Dnes je to rasismus naruby. Když dá gádžo do huby Cikánovi, je to rasistický útok. Když dá Cikán do huby gádžovi, napíšou v novinách, že šestadvacetiletý mladík R.M. z UL byl napaden neznámým útočníkem, po kterém policie intensivně pátrá. Vrchnost se bojí zasáhnout proti tmavým gaunerům, aby nebyla nařčena z rasismu. A vůbec tím neříkám, že všichni Cikáni jsou gauneři, jen nám chybí stejný metr. Tmavý i světlý gauner mají totiž dostat stejně. U soudu, na pracáku i na sociálce. Podívejme se na to množství tmavých nezaměstnaných "invalidů", které všichni živíme. Oni pak námi odevzdané daně naházejí do automatů a prochlastají. Slušní lidé, ať už světlí či tmaví, by neměli mít strach z těch neslušných, tmavých i světlých...

avox
12. 09. 2011
Dát tip
u nás taky ne, není jich tak moc pohromadě... zdá se že integrace byla lepší, než současná politika segregace... tohle už zrovna blbůstka není

Prosecký
12. 09. 2011
Dát tip
Severočeské a severomoravské pohraničí bublá už desítky let. Jednou se to muselo projevit. Z dlouhodobého pohledu je to skutečně tragedie, když si pomyslíme, že Jablonec, Liberec, Krnov nebo Ústí nad Labem, i Aš (Aš byla nejbohatším městem celé monarchie, tj. měla nejvyšší daňový výnos na hlavu) byla kvetoucí města plná průmyslu. byla základem tolik proklamované exportní vyspělosti za Rakouska i za I. republiky.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru