Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ústečácká

22. 12. 2001
3
0
2040
Autor
zolli

Totální blbůstka a kdo není Ústečák odkojený našima dvěma pivovárama, tak těžko pochopí. Ale v podstatě mne inspiroval Cavalero, se svým vyznáním o velké lásce...

 

Zlatopramením v krajinách Mara.

Hledá se pan Zippich!

Pod druhým třetím víčkem

Pomrkává ospalost

Březňácké vánoce.

Vystřízlivým z polibků snad až v březnu.

Odzátkuji hořkost pod plnovousem.

O sto let zrodil ses dřív.

(Jsem na starší muže)

Ovinu ti kolem hrdla ruku

Prstokladem či nehty vyťukám melodii

Vzdychnu pod hlubokým polibkem

S douškem (či dovětkem?) pěny

z tvých opilých rtů

Hněď skelných pohledů.

Láme mne odrazem

To další Zlatopramen

Mých lásek (a snad i bývalých vlasů)

Tiše a něžně stéká

Do  bezedné holby mého břicha.

A já

Sama

Zpod přivřených víček

Hledám svého dalšího Zippicha.


Zahradník
28. 12. 2001
Dát tip
Takhle vášnivě může milovat pivo jen skutečný fajnšmekr.

Bacil
27. 12. 2001
Dát tip
Škoda, že je Brno tak daleko... chtělo by to nějakou červí díru z Brna do Ústí. Se Zollinkou bych moc rád někde zapařil. Ale co, třeba se to někdy povede. V Brně, Ústí, nebo někde ouplně jindudle.

Gastarbajtr
23. 12. 2001
Dát tip
zajdi si na Hnátu, budu tam sedět u dalšího svýho piva a v tichosti čekat na seminář na UJEPu.....:-)))))))))))) nebo budu v motorestu na Zdymadlech....to večer...až budu už na koleji...:-))) *!

zolli
23. 12. 2001
Dát tip
Jéé Jiříku, já jsem si do teděk nevšimla, že jsi u nás na pedárně...A že sme se už dávno neslezli zapařit. Nojo Hnáta je pověstná hospoda, tam jsem chodila....jejda. Taky do žumpy, ale stejně bychom měli jít raději do Chaloupky na Gambáče...A u Kroupů to znáš? A na Masaryčce - bývalé fučce stála pověstná rohová hospoda tuším U slunce..no chodilo se prostě ke sluníčku a po té se mi stýská. Pravidelně každou středu se tam slejzala naše parta lidí, co jsme spolu jezdili na vandry. Te'd tam v tom krásným místě prodávaj nějaký motorky :o( Přiznám se, že Zdymadla neznám. No já už se těď do hospody nedostanu...bydlím kousek vod Korbelu. No za chvíli máte zkouškový, tak bude halda důvodů k oslavám a nebo k zapití nějakých žalů...???? Půjdem na pívo...joooo!! ;o)

Wopi
23. 12. 2001
Dát tip
MOC PĚKNÝ! Přečetl jsem si to už třikrát a ještě se sem určitě několikrát vrátim! ****

Vadná
23. 12. 2001
Dát tip
Wopiku, no tak když se Ti to tak líbí, tak to já Ti k tomu dám ještě návod, na některá nejasná místa... Zlatopramením v krajinách Mara. //V Ústí máme dva pivovary v jednom se vyrábí Zlatopramen a druhý, Velkobřezenský pivovar, produkuje Březňáka. V podstatě to jsou neznáme pivovary . Čistě lokálního významu a vaří..ne zrovna patoky, ale Plzeň to nejni. (Dědouch se šklíbil) Nicméně, když jsi na tom pívě pípou odkojený :o)) tak je to poživatelná, hořká tekutina - inu Mara :o) i když ta prý nebyla k polknutí..tak nevím..Nebo že by ta hořkost krajin v mojí básničce se netýkala jen chuti? Jooo tak to ví asi jen autorka...:o)))) Hledá se pan Zippich! //Březňák má na etiketách postavičku pana Zippicha, je to takový bodrý muž v letech, ne nepodobný panu Broučku, ale s plnovousem. Na vánoce teď byla vyhlášena soutěž - Hledej pana Zippicha..(něco pod víčky...za ceny) O sto let zrodil ses dřív. // Zrod Ústeckých pivovarů je datován údajně na rok 1867. Autorka * v r. 1967 :o))

Gastarbajtr
23. 12. 2001
Dát tip
jo, jasně, na pivo můžem zajít...spíš zapíjet ten žal o zkouškový...:-))))))

Wopi
23. 12. 2001
Dát tip
Díky :)), opravdu moc povedená věcička ( a to mam k pivu získanej odpor :))) )

Vítám dalšího pedomana. Tak hezky pij, ať tam nezešílíš. Mně to pomáhá ...

Gastarbajtr
23. 12. 2001
Dát tip
mně to taky pomáhá, někdy až moc...:-)) až mě to přemůže..:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru