Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ZAJÍČEK

11. 10. 2011
13
28
3030
Autor
macecha

nastaly podzimní hony pro někoho hody pro někoho horory


zajíček v své jamce
spinká sám
konec jeho seance
hajný udělal
zastřelil ho náhodou
dlouhou flintou svou

chudáček zajíček
pověšen je na háček
aby se odležel
pár dní bude viset
z kůže poté stažen
do pekáče bude mizet

za ním v másle popluje
petržel a mrkev
co ušáčka mořením
spřátelila s kořením

před samotným pečením
citron nesmí chybět
v symbióze s cibulí
všechny chutě doladí

chudáček zajíček
poleží si v troubě
končetiny každou jinde
červená se hanbou
slanina mu nedá kvinde
dohodí mu rande
se smetanou hustou

po hodné chvíli
kdy ho v troubě trápili
zajíčka na smetaně
na talířek vložili
aby barvy ožily
brusinky naň hodili
obložili knedlíčkem
a poté s chutí velikou
zapili ho dvanáctkou


28 názorů

macecha
05. 01. 2012
Dát tip
IMa, díky :)

macecha
13. 10. 2011
Dát tip
Robinie, co máš z toho, já také nejím zvěřinu a zajíce už vůbec ne :)

Robinia
13. 10. 2011
Dát tip
napsané krásně, ale... viz srozumeni a 8hanka, z tohoto důvodu maso moc nejím, nejsem úplný vegetarián a znám důležitost živočišných bílkovin ve výživě, ale ...

macecha
13. 10. 2011
Dát tip
FAE, jak jsem napsala Alojsovi :) Jiří, tak,tak... :)

nostalgik
12. 10. 2011
Dát tip
rána, bum bác, svist a pic zajíček měl pelech v hroudě nyní vyhřívá se v troubě kdes v hotelu Ritz ***

FAE BOMB
12. 10. 2011
Dát tip
Někde ty veršíky trochu kulhaj', ale hlad jsem dostal a to je hlavní! :-)

macecha
12. 10. 2011
Dát tip
Alojs, jen chvilkový nápad, nehledej v tom umění :)

Alojs
12. 10. 2011
Dát tip
některé rýmy mi moc nejdou přes pusu... celkově takové dost neopracované, i když záměr fajnový.

macecha
12. 10. 2011
Dát tip
všem děkuji za hezké komentáře, zvláště pak kolouškovi. Myslím, že kdyby šlo o život, udělali by to všichni :) Květoni, je více s tímto názorem, díky ..... :)

welena
12. 10. 2011
Dát tip
:-D a mám hlad :-D *


Alegna
12. 10. 2011
Dát tip
kdyby mi šlo o život, taky bych to zvládla, ještě jsem snad nezapoměla, co jsem se v mládí naučila, ale mám raději, když to někdo udělá za mě :o) a ještě kdyby takhle uvařil, nemá to chybu, květoň má pravdu *** kolouškovi bych taky dala tip

8hanka
12. 10. 2011
Dát tip
pridavam sa k srozumění...hotove ano, keby som videla ich zabijanie, stahovanie z koze, cistenie... uz by som to nemohla jest:( Anonymny kusok masa zvladnem, no ten, co este pred chvilou bol plny zivota, ten je na mna prilis...v tomto som mala "tazke" detstvo, kedze doma sme chovali hydinu(drubez), prasiatka...a po zabiti som ich odmietala zjest.

koloušek
12. 10. 2011
Dát tip
Ještě že ne kolouška, praštila jsi přes ouška, vepři, srnci ba i laně, výborní jsou na smetaně, též se sbíhají mi chutě, i když píšeš o tom krutě. T*

Tohle je ta pravá podzimní romance. Žádné žloutnoucí listí a cáry mhy v oudolí. Lahodně zamřelá zvěřina na talíři - to je poezie!

renegátka
12. 10. 2011
Dát tip
na vesnici to ani jinak nejde pamatuji si, že jako dítě jsem se modlila, aby umřeli sami od sebe nikdo mě nevyslyšel

avox
12. 10. 2011
Dát tip
zabít nemohu, ale stáhnout a vykuchat, nejen zajíčka, i srnčí, když je třeba... souhlas s renegátkou

macecha
12. 10. 2011
Dát tip
Blani, to přeháníš :) Mne totiž nenapadá nic kloudného, tak blbnu. Evo, tak to hodnotím!

renegátka
12. 10. 2011
Dát tip
umím zabít, stáhnout a vykuchat otec mě to naučil bez tohoto procesu se nenajíš

Diana
12. 10. 2011
Dát tip
Ty bys mohla vařit v hotelu Ritz! :-)*

macecha
12. 10. 2011
Dát tip
Bivoji, díky za nahlédnutí a tip

BigBivoj
12. 10. 2011
Dát tip
brutální ale dobré /k jídlu/ vidět stahovat králíka či zajíce po ránu v průvanu mezi dveřmi nataženého je opravdu zážitek na dlouho

macecha
11. 10. 2011
Dát tip
já jsem to neviděla nikdy. Nejím to, ale vařím, hlavně pro bývalého. Ten to miluje. Já nezabiju nic a ani nic nekuchám. To už bych nejedla vůbec nic. Ale, např. zabijačku si dělám sama :)

srozumeni
11. 10. 2011
Dát tip
To sice jo. Ale my ,,bytovkáři" tahle jatka nemusíme...Jednou jsem to kdysi viděla, jak se zabíjí a stahuje králík a od té doby ho jím pouze, když mi ho už někdo přinese naporcovaného. A ještě lepší je, když už rovnou i uvařeného. Což se mi bohužel málokdy poštěstí.

macecha
11. 10. 2011
Dát tip
srozumení, ano. Sliny mi tečou po bradě, až na zem :)

srozumeni
11. 10. 2011
Dát tip
brutální záležitost...**

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru