Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

koně, kteří znají svoji cenu

12. 10. 2011
1
2
1209
Autor
smokrew_b8ie
růžová je jenom mlha, zlatý střed koně, kteří znají svoji cenu vím co chci a je to jedna věta plní studeného vzduchu, takové to je - létat když se vracím do bílé mlhy kolem posledního stromu jako ovce schované před zimou v mrazáku ve vlnách v neustálém proudění v neustálém proměňování se, které nebere konce neztotožňuji se, zůstává neidentifikovaný ve svém letu, který už není pohybem, ale pružným bytím setrváním v bílém naplněném prostoru noc převlékla kabát a stojí na opačném pólu jakoby jen lehce roztočená-rozkročená nad hlubinou, kde ze dna vykvétá zlatý květ, line se, více vůně, než tvar bezpředmětné stává se svatým, předmětné uhelnatí a upadá zpět do hlubin vod stání je protikladem pohybu nad pádem hmoty pravé setrvání je chladná levitace - vzlínání páry zkřehlé prsty oheň v krbu mrholení a mlha nad lesy nechat se sem donést na hřbetu, nebo se z posledním vypětím doplazit chce se znova říct, vykřiknout: Až sem vedly všecky moje kroky kolem tolik vody ..., hmotné je uhlí i diamant mezi tím pára, pára je bytím duše bílá zubní sklovina i plocha nekonečného ledu žádný život, žádné usilování, jen čisté setrvání, bílé bytí přebývání v neohraničeném prostoru. růžová je jenom mlha, zlatý střed Tady vzniká krystal

2 názory

Miroslawek
17. 10. 2011
Dát tip
Všechno se totiž liší od nic jen tím, že má bytí nebo je jsoucno. Něco, co by se vůbec netýkalo bytí, tedy by se žádným způsobem nejevilo jako jsoucno, by nebylo něčím, nýbrž právě ničím.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru