Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O tom, jak začaly vany chodit do školy

27. 12. 2001
10
0
2450
Autor
mike


 To vám byl jednou jeden František a ten se hrozně rád koupal. Málo platné byly výzvy jeho maminky, která mu vždycky říkala :\"Františku, nejdřív musíš vylézt z vany, osušit se a potom teprve můžeš vytáhnout špunt. Jinak by tě totiž vana mohla vcucnout a chodila by místo tebe do školy.\"
 Jenomže - František byl rošťák, vždycky si napustil plnou vanu vody, hrál si se svými parníčky a pak i s velkou zelenou rybou, načež se vykoupal, vytáhnul špunt, nechal vodu vypustit a až nakonec vylezl.
 To samozřejmě vaně nebylo vhod; no jak by se vám děti asi líbilo, kdyby se ve vás někdo takhle ráchal nenadnášen dostatečně vysokým sloupcem vody ?
 Františkovi jeho lumpárna stále vycházela, ale jednou toho vana měla opravdu plné zuby - rozhodla se, že Františka trochu postraší a vcucla mu levou nohu až po koleno. Dlouho spolu zápasili, ale František nakonec nohu vytáhl a ještě se vaně posmíval. To samozřejmě vanu ještě víc rozlítilo a řekla si, jednou je to zlobivej kluk, neposlouchá maminku, posmívá se starým vanám, tak co, nasaju ho a budu místo něho chodit do školy.
 Další den se František koupal zase tím jeho Františkovským způsobem a vana, která toho měla tak akorát by ho už vcucla nebýt toho, že se František na poslední chvilku zapřel rukama. No to je nadělení, to je lapálie, uvízl přesně v pase. Vana se ho sice pokoušela všelijak nasát, ale to víte děti, už to nebyla žádná mladice, snažila se seč mohla a chvilku spolu bojovali, ale František se nakonec vysmekl a ještě na vanu udělal dlouhý nos.
 \"No, i ty jeden, i ty jeden, jenom počkej zítra,\" zaburácela vana. A co slíbila, to taky splnila a druhý den Františka nemilosrdně vcucla do potrubí.
 Vana chodila místo Františka do školy a moc se jí tam líbilo. Potrubní poštou se brzy o jejím štěstí dověděly další vany, které jí moc záviděly a také se chtěly vzdělávat. Nejjednodušším způsobem jak se dostat do školy bylo pochopitelně nasát všechny děti, které vytáhly špunt ještě předtím, než opustily vanu.
 Proto, milé děti, až se dnes večer půjdete koupat, dobře si rozmyslete, jaké následky by jedno takové lehkovážné vytažení špuntu mohlo mít.

suvicka
26. 06. 2003
Dát tip
Hi,no,to je tak akorát pro výživu nočních můr :)

Jitran
20. 01. 2002
Dát tip
:o) skvělé, ale večer se radši osprchuju..... Tip

Jitran
20. 01. 2002
Dát tip
:o) skvělé, ale večer se radši osprchuju..... Tip

Costae
05. 01. 2002
Dát tip
Je to výborný, ale souhlasim s Bobotikem - možná by to mohlo mít pro populaci fatální důsledky ve zvýšení nekoupavosti dětí a následném šíření chorob, takže nevim, nevim, zda je zařazení do této kategorie v pořádku... :) Ale líbí se mi to.

bobotic
03. 01. 2002
Dát tip
jjjseš si jistý, že to je pro děti

Stevenson
28. 12. 2001
Dát tip
velice mile.. --))*

Kastel
28. 12. 2001
Dát tip
Super úlet :o) - T

Pája
28. 12. 2001
Dát tip
tfuj :-)))) ještě že mám jenom sprchu*******

MM
28. 12. 2001
Dát tip
bingo :)) *!*

Funda
28. 12. 2001
Dát tip
Úsměvný horor jsem ještě nečetl :-) Ťap.

johanes
27. 12. 2001
Dát tip
Je to dobré - ale nebudeš tím děti trochu děsit? Umím si docela dobře představit, jak se s pláčem úporně brání koupání :). (Není tu nějaký dětský psycholog ? ;)))

Kami
27. 12. 2001
Dát tip
:o) Já jsem vždycky odmítala na špuntu byť jen sedět, tak teď na něj nebudu radši ani šahat. :o)

alina
27. 12. 2001
Dát tip
:o))))) pjéékný, Miku, pjéékňoučký :o)) No, myslím, že málá dítka by z toho hysterák při koupání mohla dostat, ale těm větším neřádům bych to klidně předčítala i několikrát :o)*

Prima!:-) Malý dětský koupací horrůrek...:-) *

Beata
27. 12. 2001
Dát tip
Výborný nápad! Stálo by to za rozepsání a šel by z toho udělat opravdu strašidelný horor!

PecKer
27. 12. 2001
Dát tip
saďárna típ

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru