Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tři popkulturní tečky

31. 10. 2011
5
7
2257
Autor
Movsar

Ozvěny na kolejích

Sedím ve vlaku, cestujícím byl nabídnut Blesk. Každý druhý přijal. A tak čtu titulek zadní stránky: Steve Jobs odešel do iNebe. Čtu ho tolikrát, kolik je přede mnou protilehlých sedaček. Cynismus na entou?

 

Michalův galaktický sen

Kolik asi nešťastných za sebou musel zanechat Michal David, když do "Třetí galaxie vzlét´"? Ach, dozvíme se to někdy? Jak se vypořádat s otázkou, tak neodbytně vepsanou do jeho písně a dandyovsky růžového saka?

Jak hejno pableskujících rybiček zmizeli Michalovi věrní, zakrytí vesmírnou mlhovinou a miliony světelných let. Michalovi se otevřela Třetí galaxie.  

 

Zaniklá osada

Jiří Bartoška dokouřil svou pátou, prezidentskou cigaretu, zažloutlými prsty sňal brýle z čela, odložil luk, leopardí kůži ze stařeckých beder a vrhl se do ohniště. Osada havranů nevstoupila ani na popáté do Síně slávy.


7 názorů

Josephina
31. 10. 2011
Dát tip
Pozor na středostavovství a poklidný popík!

sharik
31. 10. 2011
Dát tip
druhá a třetí super. Druhá obzvlášť. Tip :)

Garth
31. 10. 2011
Dát tip
parádní textíky

Winter
30. 10. 2011
Dát tip
Na začátku devadesátých let mě zajímal maximálně Čtyřlístek .) Ale jo, slovo Hrom tu rezonuje jako symbol bulváru. Jak jsem teď psal jednu úvahu, napadlo mě, nejen, že nevěříme mediální realitě, ale často nevěříme ani realitě v médiích. Ale ne, občas tomu super.cz věřím. Myslím, že svět, v němž řeší problémy alá super, skutečně existuje. Je to kouzelný vesmír zabydlený lidmi, z nichž mi - protože v samotném bulvárním provozu se jinak neorientuju - zbývaj jména opakující se čas od času jako magické zaříkadlo. Svět polobohů.

Movsar
30. 10. 2011
Dát tip
a pamatuješ na začátku 90. let hrom? to bylo něco, to byl surrealismus, kam se hrabe minotaure.. články jako žila se sekyrou v hlavě dlouhých dvacet let, holub zapálil dům špačkem cigarety a pod. nejlepší na tom ale bylo, že v té době jsme byli zvyklí mediím věřit, takže většinou se to považovalo za fakt, lidi kroutili hlavou, jak je tohle možné! jinak dívám se na bulvár tak, že to vlastně někdy může být holá pravda, po které všichni volají, zatímco v tzv serio denících se to naplno říct nemůže a nesmí, blesk to řekne tak, jak to je. někdy a něco. dík za čtení

Winter
30. 10. 2011
Dát tip
Ty poslední dvě se mi líbí. Myslím, že tahle literární celebrace celebrit je docela zajímavý žánr. něco jako superhrdinské komiksy. Jinak radějc než Blesk mám Super.cz: nejlepší surrealistický deník v ČR.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru