Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na prahu

10. 11. 2011
5
9
1556
Autor
MAJKL65

Už dlouhá je zas noc
Měsíc vychází ven z ran
popálený as od Vánoc
mlhou, křikem vran.

Jsem podzim sám
vždyť to jen ty víš
že přicházím odejít
k tobě ze strnišť

A dovnitř zimu pustit
jako cizí stíny
soumraku odpustit
ať není námi vinný.

Že na prahu stojíme
a tiché ticho je.


9 názorů

Sebastiana
13. 11. 2011
Dát tip
mě se to líbí

dajakbol
11. 11. 2011
Dát tip
Hehe, Tangensi, autor si zjavne Tvoje výčitky nevzal k srdcu – už aj ja som oslintaný od ukrivdeneckého prskania a bezzubého revanšizmu. Nie že by som ho nečakal, ale... MAJKL 65, v Tvare je nepravidelná rubrika-poradňa Továrna na absolutno, skús im poslať svoje veci, možno budú objektívnejší, zhovievavejší... každopádne budeš musieť prijať, čo Ti napíšu. Len neviem, kam by si sa šiel vyventilovať, ak by sa Ti nedajbože ušla britká kritika.

dajakbol
11. 11. 2011
Dát tip
Hm, tak Autor stojí o hlubší kritiku, alebo „autor stojí o hubší pozitivní kritiku“, alebo „autor stojí o co nejdelší pobyt mezi nejnovějšími díly“? Naivné, bezstarostné rytmizovanie a rýmovanie, ktoré nijako nie je integrálnou súčasťou, hlbšej, dráždivej, závažnejšej výpovede (ako tomu je napr. v lepších básňach čerstvo zosnulého Magora), ale je len vetchou barličkou ťažkopádneho kombinovania sprofanovaných „poetických“ rekvizít, zavŕšeného hluchým pleonazmom „a tiché ticho je“. Takže čo – za sedem rokov na Písmáku žiadny pokrok. Nijaká sebareflexia, snaha poučiť sa, zvládnuť aspoň remeslo. A hrubá, naozaj len vonkajškova podoba s anglickým sonetom to nezachráni.

Garay
10. 11. 2011
Dát tip
Moc dobré. Nějaké slůvka bych vypustila. Ale toho si nevšímej (as). :) T.

Rajmund
10. 11. 2011
Dát tip
Na konci druhé sloky chybí tečka( . ).

Gymnazistka
10. 11. 2011
Dát tip
Opravdu krásné...jen slovní spojení "tiché ticho" mi tam moc nesedí...*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru