Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak nezbalit chlapa

03. 12. 2011
15
23
1695
Autor
Hloubavá

Návod! :-)

     Bylo mi šestnáct – krásný věk! Bylo mi šestnáct let a šíleně jsem se zamilovala. Takovou tou naivní vášnivou láskou postpubertální slečny. Láskou, která je fatální. Hubla jsem před očima, plakala bez příčiny, snila za bílého dne. Prostě – byla jsem v tom až po uši. (Zdůrazňuji v tom, ne vtom.)

     Hloupé bylo, že můj idol měl oči pro leckterou, jen ne pro mě. Prostě si mě vůbec nevšímal, ať jsem kroužila tak hbitě, že jsem kolem něj vytvářela téměř spirály. Tak jsem přidala na sytosti hlasu, aby mě nepřeslechl. Byla jsem úžasně vtipná – já byla tak vtipná, že jsem se někdy smála i sama sobě! A nic. Donutila jsem tedy svou nejlepší kamarádku k procházkám kolem jeho domu. Capaly jsme pravidelně každý podvečer (pravidelnost celé akce mi připadala důležitá) a vedly řeči. O kom jiném, než o něm. Častokrát jsme ho potkaly (špionáž jsem nepodcenila), ale jen nás tak bez zájmu minul, ovšem já měla pocit, že musí slyšet, jak strašně mi buší srdce. Neslyšel. Tvářil se neutrálně, někdy překvapeně, že nás zase vidí, ale jiskra v oku prostě chyběla.

     Tak jsem ještě přitvrdila. Začala jsem nosit sukně tak krátké, že ve skutečnosti to byl jen delší pásek. „To, sakra, už musí zabrat,“ mumlala jsem si ráno před zrcadlem. Tak – a ještě se zmalovat jak cínový vojáček – a to by v tom byl čert!

     Konečně! Jedno dopoledne na mě o přestávce tak VÝZNAMNĚ pohlédl, že to bylo jasné. A pak se usmál. Úžasné! Zaculila jsem se také a na vratkých nožkách v lodičkách na vysokých podpatkách jsem prošustila kolem.

     A pak to přišlo. Stoupla jsem na první schod a – upadla! Jak jsem se snažila situaci zachránit a udržet balanc, ještě jsem několik schodů popolezla, než jsem se definitivně rozmázla. Musel to být pohled pro bohy! Sukně tak úžasně krátká byla dávno někde nad pasem a mé růžové silonové (a tudíž průhledné) kalhotky vesele mrkaly na svět. Za sebou jsem uslyšela hurónský řev shromážděného publika a věděla jsem, že je to prostě v čudu.

     Kdykoli jsem ho potom potkala, usmíval se tak velmi čitelně, že jsem se mu nakonec vyhýbala na sto honů. Od té doby už tak houževnatě nebalím! Vím, že bych zase skončila na zemi a na nohy by mi opět nikdo nepomohl.


23 názorů

Benetka
27. 04. 2021
Dát tip

Zřejmě se to zapíše do kolonky "OBEHRANÉ KLIŠÉ" ale vypadá to tak že je lepší na všechno se vys*** a nesnažit se o nic! Výsledek je totiž vždy týž! :D


Silene
04. 01. 2019
Dát tip

Poctivý fejeton, jako když střelí. Úžasné.


macecha
05. 12. 2011
Dát tip
takových nás je! :D .... T***

Hloubavá
05. 12. 2011
Dát tip
Koloušku, to já taky! Prvně jsem se osmělila - a takový fiasko!!!

koloušek
04. 12. 2011
Dát tip
S odstupem času je to jistě veselá vzpomínka. Jo krásných 16 let, to byl jiný svět. Já byla vždycky zdrženlivá, tak takové bezva zážitky nemám, moje škoda.T*

*****

Hloubavá
04. 12. 2011
Dát tip
Jsme my to ale "baličky na baterky", co! :-)

8hanka
04. 12. 2011
Dát tip
Hloubava, v mojom pripade tiez technika nezbalenia:) O par rokov neskor mojho idola zbalila prave ta kamaratka:)Klasicky pri tanci...

Hloubavá
04. 12. 2011
Dát tip
8hanko, vidím, že techniky balení jsou mezinárodní! :-)

8hanka
03. 12. 2011
Dát tip
:)***/ a to som si myslela, ze pochodovanie okolo JEHO domu je moj vynalez:) Tiez som bola zamilovana, tusim som mala 14, s kamaratkou sme kruzili okolo domu na konci ulice, muselo byt jasne, preco tam asi chodime, ked tam nic ine nebolo, len traja pekni bratia:) So suknou mam iny zazitok, nosili sa vtedy zavinovacie, vystupovala som z autobusu, na rukach maleho synceka a niekto mi na schode pristupil suknu, ona sa odvinula a padla mi k nioham...nic "po tom" si nepamatam:)

Hloubavá
03. 12. 2011
Dát tip
Gabi - děkuji!

gabi
03. 12. 2011
Dát tip
výborne napísané - pútavo a vtipne, s nadhľadom*

Hloubavá
03. 12. 2011
Dát tip
Já děkuji! I za dobré rady. (S křížkem po funuse.) :-)

Čudla
03. 12. 2011
Dát tip
Hezké čtení. *

kasparoza
03. 12. 2011
Dát tip
někdy je méně více, ale myslet si že v davu nestál nikdo kdo by podal ruku je určitě omyl, jen se potřeboval také dosmát, však víš "neštěstí druhého potěší"

Hloubavá
03. 12. 2011
Dát tip
:-)

Hloubavá
03. 12. 2011
Dát tip
Díky!

srozumeni
03. 12. 2011
Dát tip
super...***

Hloubavá
03. 12. 2011
Dát tip
Máš čeho litovat!!! :-)

nostalgik
03. 12. 2011
Dát tip
Je to k zlosti, nebyl jsem v tom publiku...:-( ***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru