Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NA CO ČEKÁME?

07. 12. 2011
10
26
2627
Autor
macecha


To vše již tady bylo.
V dnešní době slovo krize,
už vůbec nezní cize.
Tolik životů ovlivnilo.

Jako ovce na porážku jdeme,
krotíme své výbuchy zlosti.
Plenit naši zemi necháváme,
jako by nám vyschly mozky.

Proč to nikdo nezastaví?
Zloději a podvodníci
vítězství své slaví
a obyčejný člověk
jistoty již nabyl,
že námi zvolení politici
se při zasedáních vlády,
velmi dobře baví.

Proč by měli pro lidi,
utrhnout si od huby?
 


26 názorů

macecha
25. 01. 2012
Dát tip
Robinie, díky.

Robinia
25. 01. 2012
Dát tip
*

macecha
12. 12. 2011
Dát tip
Jiří, už aby to bylo! Hloubavá, to je právě to: FURT NIC!!!! PROČ?

Hloubavá
10. 12. 2011
Dát tip
Já lezu na všechny protivládní akce, stávkuju, kdykoliv se to u nás vyhlásí (naposled ve středu), podepisuju petice, že už mě musejí znát zpaměti - A FURT NIC!!!!

nostalgik
09. 12. 2011
Dát tip
Zanikly dávné civilizace,zanikl starý Řím, zanikne i současná demokracie bohatství. A ne naší silou..!!

macecha
08. 12. 2011
Dát tip
Mimoni, je fakt, že Češi jsou docela váhavý národ. A také dosti přizpůsobivý, což je v této době velmi na škodu. V tomto, bohužel, musím Ti dát za pravdu. Jenže, co my starší můžeme dělat, když mladým to připadá zatím fajn. Možná na to ještě tak nedoplácí, protože jim pomáhají rodiče a vůbec rodina. Až se budou muset sami starat, snad je to probudí. Jenže, pro nás staré už to bude pozdě. Celý život jsme pracovali a dnes, někteří z nás, jen živoří. Žádnou radost si dovolit nemůžeme. To zamrzí a člověk marně přemýšlí, proč?

Max Hutar
08. 12. 2011
Dát tip
Mluvit má smysl, když se sdělují informace. "Je to v prdeli" nemá žádnou informační hodnotu. Ani když pojmenuješ obecně znaky toho celého (korupce, pasivita lidí atd), tak to nemá smysl, protože to už bylo pojmenováno ve svobodě slova a nic se nestalo. Je třeba říct toto a ještě to, že na to nikdo nezareagoval, je třeba přijít na to, proč na to nikdo nezareagoval. Já si myslím, že říkat už nemá nic cenu, protože už tě stejně nikdo neposlouchá. Lidé se navzájem poslouchají, pokud mají pocit krize - a ačkoliv je na nás slovo krize valeno ze všech stran, já když se kouknu v tramvaji lidem do ksichtů, tak mám se nemůžu zbavit dojmu, že ti lidé shledávají všechno v naprostém pořádku. Proto ostatně (mladý) marxisti, se kterejma se bavím, říkají, že čas na radikální změnu ještě nenazrál, že se ještě musí situace vyhrotit, aby šly dělat změny, protože oni jsou líný měnit svět čímkoliv jiným než žvaněním. A samozřejmě chtějí měnit svět, místo aby změnili sebe ve světě.

macecha
07. 12. 2011
Dát tip
ellen, však oni si to všichni brzy uvědomí. Nor mální člověk tu má akorát možnost přežívat. Pokud nemá nakradeno, samozřejmě. Zvláště pak my, starší. Už nemáme ani šanci se zapojit do práce, i kdybychom chtěli. Díky za tip.

ellen: někdo tobě konkrétně něco vytuneloval? Každý je svého štěstí strojvedoucí, žádná vláda ti šťastný život nazajistí. Je to jen na tobě...

macecha
07. 12. 2011
Dát tip
kukučínko, děkuji. koloušku, máme to, bohužel, na pořadu dne .... Hloubavá, já také!!! Občane Rýšo, pravdu díš... aleši,kdyby se ta demonstrace konala v našem městě, určitě bych se zúčastnila. Do Prahy je daleko a cestovné dosti drahé, nehledě na další výdaje. Když si nebudeme všímat ničeho, kdoví, kde se octneme. Možná v ještě větším bahně.

všichni mají plno řečí a pak na protivládní demonstraci přijde 300 lidí. Kolik vás je nespokojených? Vypnu televizi, vezmu si knihu...politika je prostě svinstvo z principu, když si jí nebudeme všímat, bude nám líp.

ve vládě se to teď střídá jako na orloji ať už nás ty svině drzý nechaj na pokoji

Hloubavá
07. 12. 2011
Dát tip
Já bych do toho šla hned! Mně už se o defenestraci i zdá!!!!!

koloušek
07. 12. 2011
Dát tip
Souhlas, můj názor znáš.T*

Kukučín
07. 12. 2011
Dát tip
T

macecha
07. 12. 2011
Dát tip
Evo, myslíš, že je možno u nás najít někoho bez stranické příslušnosti? Možná jen mladé, ale ti zase nemají pocit, že by něco dlužili starším, spíše jsme jim na obtíž.

renegátka
07. 12. 2011
Dát tip
Vládu sestavíme snadno, seberem figurky ze Staroměstského orloje.A tuhle zem začnou řídit už jen odborníci bez stranické příslušnosti.

macecha
07. 12. 2011
Dát tip
Diano, vyjít do ulic a dát to patřičně najevo. Vyházet ty darebáky, dát jim okusit našeho chleba. Evo, zasloužíme, ale kde je u nás hledat?

renegátka
07. 12. 2011
Dát tip
Ta neschopnost politiků domluvit se už není k smíchu, ale k pláči.Korupční aféry neberou konce. Když člověk mlčí, tak vlastně souhlasí.S tímto však souhlasit nelze.Zasloužíme si lepší hospodáře.

Diana
07. 12. 2011
Dát tip
nojo - a co chceš dělat?

macecha
07. 12. 2011
Dát tip
8hanka,je dobre,že to taky takto cítiš. Ztratila som pocit jistoty, neviem, čo bude a myslím, že to takto vníma i viacej ľudí. Vďaka. gymnopaedia, jsem ráda, že jsem tě pobavila .... Mimoni, dnes už to ovšem přesahuje únosnou mez. Co chceš nového říkat?

8hanka
07. 12. 2011
Dát tip
pripominat ludom treba neustale, aby nerezignovali...nenechali sa donekonecna vydierat mocou, bez ohladu na to, za akou nalepkou sa skryva... vyjadrit sa v basni ku vsetkemu, co cloveka trapi je fajn, Maceska to urobila skvele, suhlasim s nou... :)*****

Max Hutar
07. 12. 2011
Dát tip
Tak nějak mi to připadá jako nošení dříví do lesa, nepochopení demokracie. Rozuměj: Korupce moci tu byla, je a bude. To dnes už každý ví. Tahle báseň nic nového neříká, a lidé už dávno přestali být burcovatelní básní sdělující jim "pravdu".

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru