Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ach jo

10. 12. 2011
10
13
1401
Autor
Hloubavá

Krásná nesnadno a pomalu. :-)

     Nejsem už nejmladší a po ránu je to secsakra znát. Když se probudím, vždycky chvíli sbírám odvahu (tak asi patnáct minut), než na sebe juknu do zrcadla. Pravidelně se trochu zarazím a pak se dám odvážně do díla. Většinou z toho něco kloudného vyleze, ale nedávno…

     Nedávno jsem totiž musela být exkluzivní. Jela jsem reprezentovat rodinu na svatbu a obě mé dospělé děti mi kladly na srdce, ať nedělám ostudu. Vzala jsem si to za své a jak já tak ráda plním zadané úkoly, dala jsem se do práce. Den před odjezdem jsem si naplácala na obličej výživnou masku, provedla depilaci, upravila nehty… (ženy rozumějí). A hlavně jsem si stále kladla na srdce – Hezky brzo do hajan, víš, že vydatný spánek je nejdůležitější.

     Nějak jsem se přemotivovala, nebo co, prostě ještě v jednu v noci jsem měla oči jak baterky, nadávala si do blbců, počítala ovečky, odříkala Přemyslovce, pak Lucemburky a pořád nic (do Habsburků jsem nešla, ti by mě neuspali). Konečně jsem začala usínat, když tu – kde se vzal, kdo ví – Pásol Jano tri voly u hája! „Á, místní štamgasti se rozcházejí,“ napadlo mě, a bylo tomu tak. Rozcházeli se půl hodiny a já věděla, že je to v háji.

     A nemýlila jsem se! Ráno na mě čučelo cosi nepopsatelného. Co s tím? Takhle se svatební hosté budou skládat mně na plastiku a ne novomanželům do střevíčku. Po rychlé konzultaci s kamarádkou nastalo tóčo – okurkové slupky pod oči, několik ledových sprch, liftingový krém, korekční tyčinka, tuna mejkapu…(ženy rozumějí).

     Když jsem se potom na sebe podívala do zrcadla, vypadala jsem prostě úžasně – porcelánová panenka s očima po flámu. Tak jsem to všechno ze sebe zase smyla, nalíčila se jako člověk a vyrazila.

     Nevím, jak jsem reprezentovala rodinu, ale cítila jsem se báječně. Pro jistotu jsem se však do zrcadla ani jednou nepodívala.


13 názorů

macecha
12. 12. 2011
Dát tip
také si musím každé ráno na ksicht namalovat obličej ... :) T***

Čudla
11. 12. 2011
Dát tip
Nejsem ženská, ale i mě se líbí, jak jsi to napsala.*

Hloubavá
11. 12. 2011
Dát tip
Jo - někdy je to vážně "divočinaů! :-)

kasparoza
10. 12. 2011
Dát tip
čelíš světu a jeho výzvám s usměvem na tváři i když větry dují a blesky kříží oblohu – úžasnáááá

8hanka
10. 12. 2011
Dát tip
:)*

Hloubavá
10. 12. 2011
Dát tip
Srozumeni, gabi, PetřeII, NaNov - všem velé díky!

srozumeni
10. 12. 2011
Dát tip
Já, i když jsem letitějšího rázu, přec se nelíčím, protože zastávám teorii, že už mi to stejně nepomůže.Možná je to spíš zakuklená lenost a lajdáctví. Ale o to víc času trávím úpravou a lakováním nehtů.Každej máme nějakou úchylku....Máš to moc hezky napsané, vtipně...*****

Petr.II
10. 12. 2011
Dát tip
jo, proč ne, jako "chlap" to tak neprožívám :) T

gabi
10. 12. 2011
Dát tip
super! ako NaNov, čo si budem klávesnicu drať :-)*

Hloubavá
10. 12. 2011
Dát tip
:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru