Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dostali jste pod stromeček knihu? Jakou?

25. 12. 2011
2
109
5427
Autor
.duke.

109 názorů

Nadiusha
31. 12. 2011
Dát tip
vzedmutí sorely ever- co ja sa tu nenaucim...

Winter
31. 12. 2011
Dát tip
Hlavně Lomonosovka je naprosto... úžasná?... stavba (zagooglete .)). Asi největší vzedmutí sorely ever. Pro našince naprosto nepředstavitelné.

devian
30. 12. 2011
Dát tip
Felix Černoch - Branná výchova pro 6. a 7. ročník

.duke.
30. 12. 2011
Dát tip
jo, tu knizku dostala mati taky od michala.. taky pred rokem kolem vanoc.. mu trocha obcas pomaha.. myslim, ze se marketo nezname..ja popravde moc nechodim ven totiz, tudiz existuju spis virtualne..po ty nehode pocatkem tretiho tisicileti se mi ani nikam moc nechce no.. zname se z pismaka, to je jisty .]

Metta
30. 12. 2011
Dát tip
s michalem simonem chodivalo de menzy hodne milych holek... jedna moje kamoska ho jednou pozvala do Prahy a on najednou, ze vidi svetlo a v nem svou budouci zenu a rozbehl se po Bohnicich primo k jedne nezname slecne, vzali se, ziji spolu a maji dve deti:-) vloni mi poslal k vanocum sesitek "Kronika meho zivota" - pro me je dukazem toho, ze kdyz se chce, je (skoro)vsechno mozne, ale to by bylo nadlouho ale stejne te porad nemozu identifikovat - nezmas treba nadu kubickovou-spatenkovou? parivala s nami, delala tehda doktorandku u simka a pracuje v prazskem riapsu a nejmenujes se misto karla spis martin nebo marek nebo tak? marketa dlouha kudrna

Pája
30. 12. 2011
Dát tip
egilovi: ty popleto ;) http://data.bux.cz/book/014/420/0144202/large.jpg

.duke.
30. 12. 2011
Dát tip
myslíš michala simona? s michalem se viděl během studií jednu moc milou holku.. chodila s ním do menzy u šmeralek často.. nebylas to ty? riaps je trefa do mého srdce

Nadiusha
29. 12. 2011
Dát tip
duke, tu ide aj o to kto si. my rusi sme na vsetko nase velmi hrdi. je to v nas, milujeme Matjusku Rus, milujeme nasu kulturu a cenime si MGU. dostat sa na nu je dost tazke a preto so studiom nezaobchadzame pohrdavo. cenime ju ho ako svoj zivot, pretoze teraz je nas zivot ona. a nabehane kilometre? tie ma trapia iba chvilu kym nedobehnem na roh ulice kde prekrasne vonia kava a kde na kilometre zabudnem. beriem to ako sucast seba a tej casti sa nemienim vzdat pretoze len vdaka nej som Russkaja a nie Slovenka.

Metta
29. 12. 2011
Dát tip
no, karle, ona totiz kazda veta, co jsme rekla, byla pamatna myslim, ze velkou cast leta 99 jsem travila na letni filosoficke skole na Sazave - jsi-li onen karel, vis, co se tam opravdu delo a ...ale asi nebudes, bo jeho nevylili v druhaku, anobrz tam ted vyucuje logiku taky jsem tam sedavala s michalem, ktery se orientoval podle tech zvonu lip nez ja a bilou holi me lechtal na zatylku ale nevadi, klidne si na ty schody sednu aj s tebou hele, nedelals ty spis v riapsu ??

.duke.
29. 12. 2011
Dát tip
já sem se šimkovi radši vyhýbal.. sem na základce trochu šikanoval jeho syna.. on na mě jako vendetu nasadil zatloukala s čudou, kteří si mě dycky o přestávce vytáhli na chodbu a tam se dostával sodu.. což se mi líbilo.. myslím, že to tak je i mezi dospělejma.. že dycky ten silnější šikanuje slabšího a ten zas šikanuje ještě slabšího.. výborná věc.. mě teda dycky bavilo být víc šikanovanej.. ale teď, co dělám do kukuřice trochu měním názor.. metto, je mi to trocha trapný, ale: já jsem karel.. hele, vzpomínáš si, jak sme spolem to léto v 99 seděli na schodech pod kostelem, stmívalo se, zrovinka se pohly ty ohromný ručičky na kostelu a rozezněly se zvony, pod náma se zažehlo celý město a ty jsi řekla tu památnou větu? šli jsme pak na pivo k mackům do zatáčky.. vzpomínáš si na to?

Metta
29. 12. 2011
Dát tip
no, na filosofii jsem tajne duchovne valcila s horynou odmitala jsem z idealismu tasit zenske zbrane ten altruismus na sociologii byl treba hlavne v toleranci tech looseru, co tam vyucovali - my chodivali naivne protestovat proti tem blbum k prodekanovi a simek nas pak blahosklonne stiral ja spavala na paloucku pred tim klasterem, jenom s karlem a jeho tehdejsi divkou, nebo sama, krasny vyhled, jen pres nas chodily jeptisky a ulevovali si psi povedomy jsi mi zpusobem vyjadrovani, ale fakt vubec te nedokazu zaradit do nejake vekove kategorie - muj spoluzak, nadrizeny z praxe, muj student ?? Kolik ti prosim je ?

.duke.
29. 12. 2011
Dát tip
jj, filozofie na júpé myslim docela fajn.. sociologie myslím nejlepší studium pro lidi co maj hodně altruismu.. šimek myslím vymyslel přijímat studenty jen ty, co věnujou majetek svůj olomoucký charitě.. to je rozumná věc.. jako že tak dokážou, že to myslí vážně a pak je přijmou.. čím sem ti povědomej? taky jsem spával na svatým kopčeku.. na kterým místě jsi spávala? možná sme spolu spali..

Metta
29. 12. 2011
Dát tip
ti nevim, prodelala jsme filosofii (zajimavi aj imponujici typci) a sociologii (na nic, az na truchleni a krizove intervence) no ja hned po nabidce doktoratu udesla do belgie na dobrovolnou sluzbu k postizenym, (kde ziju a pracuju dodnes), jinak bych tam asi nekomu zakroutila krkem .-P, odchodu nelituju ty, nezname se nahodou :-)? cimsi jsi mi povedomy... ja 1995-2002,taky jsem propraktikantovala ruzna mistni psychsoczarizeni a spavala na Kopecku pod sirakem v batuzku byl jenom obrazek od cerecky :-P

.duke.
29. 12. 2011
Dát tip
jako s marihuanou ten batůžek?

.duke.
29. 12. 2011
Dát tip
no, oni mě ve druháku vylili, protože mi chybělo hodně zkoušek.. ale jako hodil sem se hnedka do pohody, protože sem byl naučenej z tý školy nebrat to jako plně vážně a fajn.. prostě na úpéčku tohle uměj člověka naučit.. taky se ti tam líbilo?

Metta
29. 12. 2011
Dát tip
tys taky prodelal FF UP ?

Metta
29. 12. 2011
Dát tip
batuzek s kytickama

.duke.
29. 12. 2011
Dát tip
na našich univerzitách je to príma.. už proto, že člověk nemusí nachodit kilometry z přednášky na přednášku když se přemísťuje.. a že není determinovanej moc tím, že někdo něco dokázal.. spíš třeba takovej františek, podle něhož se menuje univerzita, řekl prý něco jako "byli sme za rakouska, budeme i po něm" a to mě během studia házelo dost do klidu.. myslel tím vlastně: "nějak bylo, nějak bude".. a to je pak pohoda na takový škole studovat, protože to tam nikdo moc nežere.. neuděláš zkoušku a řekneš si tu větu františkovu a seš v pohodě.. každá univerzita má prostě svoje..

.duke.
29. 12. 2011
Dát tip
cos dostala, metto?

egil
29. 12. 2011
Dát tip
''Náš kocourek je velký popleta''

Metta
29. 12. 2011
Dát tip
ne

Fouraix
29. 12. 2011
Dát tip
miluna vošková: waněk, nevodrawuj s awýzama, ď

Nadiusha
29. 12. 2011
Dát tip
:D ake je to studovat na nejakej vasej univerzite? pre mna je to normalna skola na ktoru som ale velmi velmi hrda. trochu da zabrat presuvanie sa z prednasky na prednasku, hlavne ked ide o ranny presun z intraku do kridla C. vtedy je potrebne mat kridla a polhodinovy naskok. aj ked je to tam tazke stale ta dviha ten pocit ze si na Lomonosovke, ze mas predchodcov, ktory odtialto vysli a su osobnosti vedy, ze sa kolo teba obtaca cela krasna Ruska historia a sucasnost a ty si jej sucast. to je pocit a fakt, ktory sa neda poriadne opisat. treba ho zazit.

.duke.
29. 12. 2011
Dát tip
ajo.. jaký to je studovat na lomonosově univerzitě?

Nadiusha
29. 12. 2011
Dát tip
Hlúposť je stručná a nie ľstivá, ale rozum prekrúca a skrýva sa. Rozum je podliak, ale hlúposť je priama a statočná. (Fiodor Michajlovič Dostojevskij) Durak a durny je ten, kto je strucny a nie lstivy. Kto je priamy a statocny. Kto si nevazi co dostal.

.duke.
29. 12. 2011
Dát tip
ti měli dát radši ten kalendář s ní

Dostala su Dyjagnóza: Rebelka, vite to o Agátě Hanychové jako. Je to svinsky dobré, ale náročené jak sviňa, čtu to tři dny a su teprve na páté stránce, kurva. neni to pro každého, ogárci a ropki!

.duke.
28. 12. 2011
Dát tip
a já milá nadiusho neviem, čo je to durni žel

Nadiusha
28. 12. 2011
Dát tip
nie, to moj durny otec-neotec :D

.duke.
28. 12. 2011
Dát tip
kde ses jako naučila slovečtinu? na té univerzitě?

Nadiusha
28. 12. 2011
Dát tip
zalezi od toho, co pokladas za podkarpatsku Rus. neviem ako sa to u vas deli ale ja som z Moskovie, priamo z Moskvy a Lomonosovej univerzity

.duke.
28. 12. 2011
Dát tip
ty si z podkarpatskej rusi?

Nadiusha
28. 12. 2011
Dát tip
tak to je golbokij zmysel :DD ritualov mam ale plny zivot. dakujem ti OCD :DD

těhotná
28. 12. 2011
Dát tip
to jsem já duke, zkouším ten novej nick.. podle mě je dobrý některý rituály dělat, i když v nich člověk zrovna nenalézá smysl.. já třeba dycky než odejdu z doma, tak zkontroluju několikrát plynovej sporák, jestli jsem ho vypl, vodu, jestli neteče, okna, jestli jsou zavřený.. a pak se ještě třeba i vrátím, abych si byl jistej.. někdy si nejsu jistej, jestli sem zamčel, tak se vrátím, abych si to ověřill.. trvá mi někdy i půl hodiny, než odejdu z domu, ale pro mě to má smysl, být si jistej, že je všechno, jak má bejt.. má to pro mě smysl.. a tak je to podle mě i s těma svíčkama.. ono to určitě nějakej hlubší smysl má.. třeba už jen to, že nemáš v pokoji tmu..

Nadiusha
28. 12. 2011
Dát tip
.duke. ano, je pekne palit sviecky dokola osem dni ak by to malo nejaky zmysel. mam rada svoje nabozenstvo ale v niektorych veciach s nim tak strasne nesuhlasim ze ma raz moje svedomie zabije pri zapalovani sviecky. snad dnes vecer :D potom uz nebude Nadezdy.

.duke.
27. 12. 2011
Dát tip
založil sem novej nick, protože na serveru není nikdo gravidní. nick: těhotná heslo: dítě kdo ho nezkusí, jako by nebyl

.duke.
27. 12. 2011
Dát tip
mě to neva, když se diskuse stočí jiným směrem.. je to myslím naopak prima.. třeba jak těša řekl o těch těhotenskejch testech.. to je velká věc.. kdybych byl holka, tak bych si ty testy dělal každej den.. protože otěhotnět může člověk skoro kdykoliv.. je tu někdo těhotnej?

LaMouette
27. 12. 2011
Dát tip
le tak.. dyzby sis ji udelal ze sebe.. tak by treba primhourili woko ne?.. no nits.. nebudu tu takhlenc plantat, dyz to ma byt wo knizkach

.duke.
27. 12. 2011
Dát tip
nene, fakt sem myslel, že sis dala knihu se svým nickem.. z nikoho bych si legraci nedělal, to bych byl sám proti sobě.. admini to tady kontrolujou a když je moc legrace, dou člověku po krku.. teď je to o to těžší, že nejsou poznatelní.. dobře to vymyslel ten dero.. podle mě by si měl za to taky dát nějakou knížku..

.duke.
27. 12. 2011
Dát tip
tak uděláš dítě jiný holce, nějaký džezový třeba.. já bych chtěl nějaký metalový děcko nejradši

LaMouette
27. 12. 2011
Dát tip
djuku.. pjekny prdlacki.. si to pochopil mots dobre.. plpa sem tady ja.. a este ploncka.. ze ty si me enem tak postuchoval.. priznej se.. ;-)

těša
27. 12. 2011
Dát tip
jo, to právě zřejmě plánovala, jenom bez toho novýho týpka - ale byly negativní, takže si ted můžu plánovat já...naprosto podle libosti a aspon dneska včetně toho jazzu:)

.duke.
27. 12. 2011
Dát tip
aha, to sem špatně pochopil.. su někdy dost blbej totiž

.duke.
27. 12. 2011
Dát tip
to je prima, těšo.. pokud je bude mít pozitivní, může její novej týpek vychovávat tvoje dítě - to je myslím docela výhra.. můžeš bejt strejda, občas se na něho přijet mrknout, pohoda jazz.. podle nějakej výzkumů je každý pátý dítě nemanželský

.duke.
27. 12. 2011
Dát tip
to je mazec.. nechtěl bych být žena a mít čtyřicet..

LaMouette
27. 12. 2011
Dát tip
djuku.. a ja sem vyjimka.. ja sem zadnou knihu nenapsala.. a stejnak sem ji dostala k vanocum.. Ten Jezisek umi ale delat divy.. zejo zejo.. :-) sak me taki ukrutne potesil..:-)

těša
27. 12. 2011
Dát tip
jsem 24. sháněl s bývalou přítelkyní těhotenský testy a pak se šel opít. a nedostal jsem nic, až dneska milej večer...lepší než vánoce:)

.duke.
27. 12. 2011
Dát tip
kerý auto tam vyšlo úpe nejhorší?

.duke.
27. 12. 2011
Dát tip
je jako vidět, že si spousta písmáků dala k vánocům knížku co napsali, to je zajímavej fenomén.. proseckýmu dokonce došla jeho vlastní kniha poštou, což je docela hustý..

.duke.
27. 12. 2011
Dát tip
jo, píšu na to seminárku: kerý knížky dostal kdo k vánocům - zatím je to směs veliká

LaMouette
27. 12. 2011
Dát tip
mno.. ja sem taki dostala jednu uzasnou.. se menuje LaMouette (2003-2009) a je pouze jedinej eksemplar.. cili to jednou bude ale neskutecne hodnotny... tedy.. jakoze mit velkou cenu.. pac hodnotny to us davno je.. zeano.. neustale..:-) le to ja enem.. ze ses, djuku, ptal mno... ;-)

.duke.
27. 12. 2011
Dát tip
kterou knížku (by) sis přál dostat?

Garth
27. 12. 2011
Dát tip
no ani jednu... asi nepůsobím dostatečně intelektuálně :-D

.duke.
27. 12. 2011
Dát tip
to máte moc pěknej svátek myslím.. pálení svíček je prima.. ono je dobrý zhasnout světlo někdy a zapálit doma svíčku.. má to úplně jinou atmosféru.. než na sebe nechat blikat telku.. z toho sem měl už několikrát epileptickej záchvat..

.duke.
27. 12. 2011
Dát tip
jaké tě napadá vysvětlení? kdo to byl?

Prosecký
27. 12. 2011
Dát tip
Na vánoce jsem dostal vlastní knihu. Někomu se nelíbilo, že stále ještě ležel jeden výtisk v regále v Luxoru, přiložil mi k ní účtenku, zabalil a poslal do práce. Na obálku neuvedl adresu, ani nepřiložil žádný průvodní dopis. je to pro mě záhada.

Nadiusha
27. 12. 2011
Dát tip
Chanukah nie je taka ako nase ostatne sviatky- nie je ziaden zakaz urcitych cinnosti a podobne. I ked, ak by som zila v Izraeli nemusela by som rano na univerzitu pretoze tam sa skoly zvyknu zatvarat. Chanukove zvyky zavisia od krajiny a od rodiny. Ale zakladom je palenie svecok. Tie sa palia pocas Chanukah ( 8 dni )vzdy po zotmeni tak do hodiny po zapade slnka. Pri zapalovani vzdy prednasame brachot ( pozehnanie ). Pozehnania su 3. V prvu noc chanukah sa recituju vsetky tri, ostatne noci prve dve. Neviem, ci si prosis aj hebrejsky text tak ho tu nedavam. Po zapaleni sviecok sa modlime Ha-nerot halalu a spievame Ma'oz cur. Niekedy sa malym detom daju nejake darceky ale malokedy. A co sa tyka jedla- Chanukah je sviatok svetiel. V minulosti svetlo predstavovalo olivovy olej. Preto sa jedia jedla pripravene na oleji.

.duke.
27. 12. 2011
Dát tip
co o chanuce děláš a neděláš?

Nadiusha
27. 12. 2011
Dát tip
.duke. do 28. dekabrja po zapade slnka

feferonka
27. 12. 2011
Dát tip
no, já taky většinou nemám, co si nekoupím

berg
27. 12. 2011
Dát tip
Předkonec od Violy Fischerové.

kóza
27. 12. 2011
Dát tip
"Proč jsem se stala komunistkou a jak jsem skolila ocel aneb utrpení mého kozla"

pobryndaný zápisky od Buka a půllitr, což je stěží kniha

.duke.
26. 12. 2011
Dát tip
to budeš chanukovat až do 29. letos?

Nadiusha
26. 12. 2011
Dát tip
Ja vianoce tiez nepodporujem. U mna je Chanukah, pri ktorom nie je u nas zvykom darovat si nieco. Ale celkom si viem predstavit vo svojich rukach celeho Gluchovskeho.

.duke.
26. 12. 2011
Dát tip
já čtu přes vánoce jenom bibli každej rok.. začnu první adventní neděli společně s půstem a jedu to až do velikonoc.. to má bilbi většinou přečtenou a začíná, popravdě, ta příjemnější část roku

.duke.
26. 12. 2011
Dát tip
dobrý.. to vypadá na směnej obchod ;)

Vaud
26. 12. 2011
Dát tip
Dostal a uz skoro vse rozdal :-)) Vlastne mam jeste od zdejsiho Alese Novaka knihu Merlotova zena :-)

.duke.
26. 12. 2011
Dát tip
ty sis dal k vánočkám svoje vlastní books? hustý! od svěráka sem vlastně taky dostal nějakej zpěvník

Vaud
26. 12. 2011
Dát tip
Balik vytisku me vlastni knihy a Nove povidky od Sveraka (chtel jsem Eca, Nesboha a par dalsich) Co si nekoupim, to nemam :-)

.duke.
26. 12. 2011
Dát tip
jo, je děsně čtivej.. ale stejně mi přijde, že v těch sexuálních popisech přestřeluje.. nebo to s těma kočkama mi přijde trochu přitažený za vlasy.. ale dorbý je to.. aftedark: murakami pořád jede, zdá se

Aleinad
26. 12. 2011
Dát tip
.duke.: jo, Kafka na pobřeží je lepší než Norský dřevo. já dostala anglickej překlad Afterdarku.

Jinovata
26. 12. 2011
Dát tip
Já dostal sadu básnických sbírek. Jinak jsem právě dočetl Největšího z Pierotů od Kožíka. Kamil Bouška - Oheň po slavnosti Ondřej Hanus - Stínohrad Pavel Kolmačka - Moře Petr Hrbáč - jak plyne čas

feferonka
26. 12. 2011
Dát tip
Z obou kapes a mloky, taky krakatit, bajky a podpovídky a proč jsem se nestal komunistou. :)

.duke.
26. 12. 2011
Dát tip
Z který kapsy, mar?

.duke.
26. 12. 2011
Dát tip
Kde žiješ, Lucie? V Praha?

feferonka
26. 12. 2011
Dát tip
Já dostala klasiku, od Karla Čapka soubor povídek kde je také Válka s mloky a podobně, všechno hezky pohromadě. :)

baronka
26. 12. 2011
Dát tip
Dostala jsem drobné kdybych potkala knihu a knížku V kořenech světla ryby

Lucie-at
25. 12. 2011
Dát tip
Já dostala černou labuť :) ještě jsem chtěla nějaký sbírky básní, ale i tak je to spolu s akrylovkma dárek nad jehož intelektualitou se lze v místě kde žiju pozastavit...

zenda
25. 12. 2011
Dát tip
Jakub Šofar: Ýbung ende. To číst je pochoutka!

Fouraix
25. 12. 2011
Dát tip
a věnoval muže se psem (jirotka)

Fouraix
25. 12. 2011
Dát tip
1.ne 2.žádnou

.duke.
25. 12. 2011
Dát tip
Ankety sou náhodou boží. Já kupuju věci jedině podle anket. I třeba pečivo. Nebo teda především kečup.

Deepness
25. 12. 2011
Dát tip
Mám všetky Ecove knihy, rada ho čítam a rada s ním premýšľam. Takže ma aj táto potešila. Anketa-neanketa :)

Tragicus
25. 12. 2011
Dát tip
Eca kupovali myslim podle toho nazvu... :)

Tragicus
25. 12. 2011
Dát tip
Camus - Clovek revoltujici, Spravedlivi, Arbes - Ukrizovana, novy Kulhanek, Melville - Bila velryba, Omu, Billy Budd

.duke.
25. 12. 2011
Dát tip
Eco byl v Praha? Myslím hodně lidí nakupovalo tyhle knihy podle tý ankety v Lidovkách.. Je tak?

.duke.
25. 12. 2011
Dát tip
To ti dal nějakej fajnšmekr toho Pamuka, ne? Poturčenec horší Turka: co bys řek StvNe, že to znamená?

.duke.
25. 12. 2011
Dát tip
Tu povídku zmiňuje Murakami v knize Kafka na pobřeží. To sem začal číst včera - čtivé velice. To Norský dřevo od něj bylo nasládlý, tohle je, zdá se, lepší.

.duke.
25. 12. 2011
Dát tip
Aha, no vidíš, zjišťuji, že mi chybí 5. a 6. díl. a to sem myslel, že mám všechny.

Deepness
25. 12. 2011
Dát tip
Ja som dostala Ecov Pražský hřbitov a Turecký med Jana Wolkersa. A Gogol je fajn. Škoda ho odkladať :)

Kuchařku...

StvN
25. 12. 2011
Dát tip
Já jsem dostal Pamuka

Winter
25. 12. 2011
Dát tip
Jo, tu povídku jsem četl. Souvisí nějak s tím Čtvrtým rozměrem závislosti? Taky klasiky většinou zakládám - qa pak se k ni vracím akorát při návalech viny za neznalost klasických kulturních kamenů.

Winter
25. 12. 2011
Dát tip
Míval. Ty nové Odeony jsou nějaké divné. Alespoň pocitově. Ze současných nakladatelství se mi přijdou příjemné knihy od Academie, občas Arga a strašně hezké je komplet vydání Ferdinanda Célina od Atlantisu - to s perforovaným obalem. Jinak myslím, že HZČ už pak vyšlo jenom za první republiky a jinak nic. Důležité je, že jsem si udělal sadu všech šesti dílů jako z Diabla a teď ji můžu střelit za těžké prachy na aukru .) Ale vono by se to stejnak nevyplatilo.

.duke.
25. 12. 2011
Dát tip
Četls od Kafky povídku V kárném táboře?

.duke.
25. 12. 2011
Dát tip
Já dostal Večery na dědince od Gogola, to pravděpodobně založím a číst nebudu. A Čtvrtý rozmět závislosti od Minarčíka - přečetl jsem pár stran. Píše špatně, ale téma knihy mě zajímá, tak do dočtu.

.duke.
25. 12. 2011
Dát tip
To odeonský vydání s obrazem od Dongena na přebalu? Odeon má myslím vůbec nejpěknější knihy.

Winter
25. 12. 2011
Dát tip
Co ty?

Winter
25. 12. 2011
Dát tip
Marcel Proust - Hledání ztraceného času IV - poslední díl, který mi chyběl.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru