Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

mýt či nemýt

26. 12. 2011
5
8
1192
Autor
libuse 007

MÝT  ČI  NEMÝT

Mýt či nemýt okna, popřípadě mít či nemít okna umytá: toť dilema

 

Při nedávné návštěvě ruského prezidenta v televizi popisovali bezpečnostní opatření jaká jeho příjezd do Prahy provázela.

Dozvěděla jsem, se že špičkově vycvičení agenti se samopaly  jistí prezidentský průvod s instrukcemi, aby okamžitě stříleli při jakémkoliv nepřirozeném pohybu kolemjdoucích, či zalesknutí se pootevřeného okna. Bystrému zraku těch tvrdých hochů prý neuniknou ani podezřele vlající záclony.

Docela mě to vyděsilo, protože bydlím na trase vedoucí z letiště, takže vládní delegace nám jezdí kolem baráku imrvére. A tak teď sleduji pravidelně zprávy abych byla informována a  přesně věděla, kdy kdo zas přijede. To proto, abych se v inkriminované době nepřibližovala k oknu, nevycházela ven a radši ani nevětrala. Co kdyby se některá neposlušná záclona podezřele zavlnila?

Ale protože jsem v podstatě optimistka a ve všem se snažím najít něco pozitivního, tak mám teď zase dobrou výmluvu, když před vánocemi všechny kamarádky blbnou s mytím oken a mně se do toho nechce: kdybych měla okna příliš čistá a zaleskla se v nesprávný čas, někdo by mi je mohl rozstřílet.

 


8 názorů

libuse 007
12. 01. 2012
Dát tip
máš pravdu měla bych to předělat dík za upozornění

libuse 007
31. 12. 2011
Dát tip
dík za komentář ten vedoucí musí být fakt šovinista ale zároveň to je kompliment protože to ukazuje, že když si chlap s něčím neví rady, tak to automaticky přesune na ženskou-klasika

Winter
31. 12. 2011
Dát tip
Spíš fejeton, ale vtipný. Si vzpomínám, jak jsem kdysi blahé paměti navrhoval jednu prosklenou stěnu a strašně si lámal hlavu, jak ji jako budou čistit. Načež mi vedoucí práce poradil, abych si s tím nedělal problémy, že to je starost pro ženské .) Říkejme tomu třeba architektonický šovinismus.

libuse 007
27. 12. 2011
Dát tip
na jaře vyměknu a stejně je umeju

avox
26. 12. 2011
Dát tip
jo, dobrá výmluva... kolem nás delegace nejezdí a báby v ulici by mne pomluvily :-)) */

MKbaby
26. 12. 2011
Dát tip
Nemýt - oprší :)

srozumeni
26. 12. 2011
Dát tip
vtipně napsané, líbí...***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru