Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Plavba do neznáma - část první popis a kus začátku

26. 12. 2011
0
3
287

 

PŘEDEM UPOZORŇUJI ŽE JAKÁKOLI PODOBNOST ČI PROLINÁVOST S JINÝMI PŘÍBĚHY JE ZCELA NÁHODNÁ

1. vyplouváme

Ahoj mnozí mě ješte asi neznají tak dovolte abych se vám představil, jmenuji se Grafin Lakoň Mám dlouhý vlasy žádný vousy,hnědé oči, asi 170 cm, hadry ve kterých můžete kamkoli,jsem mladej a hubenej. Budu šéfovat lodi Điamond s posádkou 20 mužů je to trojstěžńová fregata modře natřená, na plachtách je vyobrazen ostrov který snad ještě nikdo neobjevil.Má posádka je z většiny poskládaná z mužů, ale vše potřebuje někdy ženskou ruku, tentokrát je to kuchařka jmenuje se Sára a řeknu vám je krásná, vysoká asi 165cm,štíhlounnká,dlouhé hnědé splývavé vlasy jí sahají až po zadek,má zelené oči, je strašně milá a větinou jako dnes má na sobě dlouhé černé šaty a červené střevíce na vysokém podpadku.Mí muži vetšinou vypadají jak obyčejní poslušní námořníčci až na mého nejlepšího kamaráda Draika,zásadě nenosí čepice pokrývky hlavy atd., má krátké hnědé vlasy a fousy pokáždé když se setkáme jinak dlouhé,má zelené oči, okolo 155cm a je přitloustlý jinak řečeno je to chlap jak hora (ta výška pokulhává).Je 1.7. 1890 17:45 anglického času když si vzpomenu že má loď má vyplout, naštěstí mám byt nedaleko přístavu takže jsem nasedl na kolo, když jsem tam dojel poprosil jsem lídače jestli by mi někam neskoval kolo než se vratím z plavby on řekl ,,samozřejmně" a já jsem mu
zaplatil a šel jsem ke své lodi která byla vidět už od vstupu do přístavu. Potkal jsem tam celou posádku, námořnici spolu o něčem klábosily a Sára s Dreikem si povídaly zas o něčem jiném, sotva si mě všimly hned se šly přivítat.,,Ahoj Dreiku a Sáro,pokud dovolíte za 5 minut už vyplouváme měl bych jít upozornit posádku" řekl jsem kamarádům když jsme se přivítaly.A oni na to ,,Jo klidně popovídáme si na lodi".Tak jsem začal promlouvat k posádce,, Zdar posádko"Námořnici na chvíli přestaly s klábosením a odvětili sborově ,,Zdar kapitáne"
,,Za chvíly vyplouváme takže se prosím naloďte, bližší informace o plavbě vám řeknu na lodi"
Námořnici spolu s mými kamarády se nalodily, já jsem šel jako poslední.

POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ


3 názory

Aviem
31. 01. 2012
Dát tip
korektura: Takže: funkce korektora na tomto serveru neslouží k tomu, aby ti někdo opravoval chyby typu soustavně vynechávaných čárek ve větách, mezer za interpunkčním znaménkem a tvrdé a měkké i/y ve shodě podmětu s přísudkem. Tímto toto tvoje dílo a i další texty, pokud to nebude u nich lepší, vyřadím ze seznamu děl ke korektuře.

Taky by mě zajímala absence interpunkce, i když vzhledem k pravopisným chybám je to celkem jedno. Mrknu na další dílo, třeba sis radu (dotaz) páně Proseckého vzal k srdci

Prosecký
27. 12. 2011
Dát tip
Proč nepoužíváš interpunkci (čárky mezi větami v souvětí a tečky za větami)?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru