Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

UŽ JSEM TU ZAS

27. 12. 2011
13
20
2433
Autor
srozumeni

Jak vidíte, asi se už dost nudím. V televizi také nic nedávají. Tak píši. Ale raději už budu brzdit, abych písmáka nezahltila, jako nějaký nováček. I když, dnes už se stalo. Tak pardon. Já se polepším.

Tak přemýšlím, o čem bych mohla ještě napsat. Sice jsem se zařekla, že dám teď na chvíli pokoj s historkami o svém synovi. Aby vám pak autismus nezačal lézt i ušima. Zase na druhou stranu...Proč by jste na tom měli být lépe než já? Ne, to byl jen žert. Mně už leze dávno nejen ušima, ale i ústami a hlavně životem. Někdy zvesela, někdy méně.

Myslím si, že každý z nás má nějaký životní problém. A také, každý ho jinak zpracovává. Takže stejný problém může být pro každého jednotlivce různě těžký. Ale tím nechci v žádném případě říct, že můj syn je jen problém. To nezní moc hezky. To by se mohl i urazit. Kdyby takového pocitu byl schopen.

Vlastně se má leckdy mnohem lépe, než my. Třeba právě proto, že nezná pojem ,,urazit se". Ten já, bohužel, sama za sebe znám moc dobře.

Leckdy se mu dá závidět i jeho maximální přímočarost v jednání. Prostě, když něco chce, nelze to přehlédnout a přeslechnout. A když něco opravdu nechce, postupuje úplně stejně. A to je vlastně opravdu naprosto záviděníhodné. Protože, to byste možná nevěřili, jak mu lidé raději ustoupí, než s ním jít do konfliktu. Přiznám se, že leckdy i já sebe sama raději přesvědčím, že moudřejší ustoupí.

A stejně mé kratičké vyprávění zase sklouzlo k mému milovanému prapodivnému synovi. Možná je to spíš taková malinká moje vnitřní úvaha. Tak zase někdy na čtenou. A hezký večer všem.


20 názorů

srozumeni
10. 07. 2012
Dát tip
Dik za hezky pribeh. Tos mel kliku,ze te jen hladila. Pred nekterymi klienty u nas v praci je lepe vlasy schovavat a netocit se zady. Snadno by clovek o nejaky ten trs prisel.

Guli
10. 07. 2012
Dát tip
Hmm..zajímavé. Jednou se mi stala taková zvláštní věc. Seděl jsem se svou přítelkyní odpoledne v jedné vinotéce,venku bylo strašné vedro a ve sklepních prostorách vinotéky bylo příjemně. Byla to nekuřácká místnost a to mi vyhovuje. Dali jsme si vinný střik a něco řešili. Bylo tam udělané posezení takovým způsobem,že byly za sebou dlouhé stoly a u toho lavice,takže jsem seděl zády k někomu kdo seděl za mnou-a naopak. Slyšel jsem že si někdo za mnou sedl,ale nevěnoval jsem tomu pozornost. Asi po pěti minutách mě někdo začal zezadu hladit po vlasech. Otočil jsem se překvapeně,a za mnou seděla nějaká paní s asi autistickou holčičkou,tak deset let-usmála se a řekla promiňte. Mám dlouhé vlasy a asi se té holčičce líbily,protože se nedívala na mě,ale na ty vlasy tím pohledem,jak takové děti mívají-takovým neurčitým,nebo jak to říct..O autismu vím jen to,co bylo ve filmu Rainman s Cruisem a Hoffmanem,myslím to byl dobrý film..

Vampirelord
01. 06. 2012
Dát tip
Hezké zastavení...každý máme svoje vnitřní nelady...ale říkám si, je to dobře ? Někdo tady napsal, že radost z vítězství nad problémem, depresí apod. Nevím...raději prožívat život bez traumat, než vítězit...ale to je jen můj názor...připadá mi, že bojuji docela kontinuálně a myslím, že mezi vítězstvím a prohrou je tak tenká linie, že dvěma nezávislým pozorovatelům by se klidně mohlo stát, že prohodí jedno za druhé....

VH64
09. 01. 2012
Dát tip
Proč bychom na tom měli být lépe? To mne pobavilo! Musím přiznat, že jsem v jednu chvíli na tu dodávku psaní o Tvém synovi hleděl s určitými rozpaky. Pak jsem šel a spočítal si kolik mám já už napsaných textíků o mých holčičkách a došlo mi, že jedeme po souběžných kolejích. A nadhled máš dostatečný na to, aby z toho jednou opravdu mohlo být něco většího. Nebýt ateista dodal bych - K čemuž Ti pomáhej Bůh.

srozumeni
28. 12. 2011
Dát tip
Rdím se...Díky.

Kukučín
28. 12. 2011
Dát tip
Obdiv

srozumeni
28. 12. 2011
Dát tip
Alegno, děkuji Ti za milá slova.

Alegna
28. 12. 2011
Dát tip
tvoje psaní je živé, bezprostředním s dávkou citu a hloubání, pro mě hodně blízké Jinak obdivuju každého, kdo dokáže cokoli jinak než já :-)

srozumeni
28. 12. 2011
Dát tip
Lukáši, děkuji. Vlastně ani nevím, jestli z toho mám mít radost...

8hanka
28. 12. 2011
Dát tip
srozumenicko, veru nie som:) Som uzlik nervov, ktory vybuchuje, i ked ho to potom velmi mrzi... dokazem rozoznat a vazit si skvelych ludi, skoda, ze ich/Vas nie je viac...

srozumeni
28. 12. 2011
Dát tip
Hani, Ty jsi moc hodná, děkuji.

8hanka
28. 12. 2011
Dát tip
:)* Pis kolko len chces, dobre sa citas, je tu citit vela, vela lasky:)*

srozumeni
28. 12. 2011
Dát tip
avox děkuji, máš úplnou pravdu...

avox
28. 12. 2011
Dát tip
nutí mne to k vlastní úvaze - každý má nějaké trable a trampoty, záleží na tom, jak se k nim staví. Někdo si zoufá a ptá se "proč právě já?", jiný je přijme jako výzvu, neb "co mne nezabije, to mne posílí". A ta radost, když je překoná, ta taky má cosi do sebe... Tak ti stále přeji jen dostatek sil a odvahy */

srozumeni
27. 12. 2011
Dát tip
jéé, díky...

srozumeni
27. 12. 2011
Dát tip
děkuji...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru